23. maj 2012

SIF gav FCK kamp til det sidste

Der var rigeligt at spille om for begge hold, da Silkeborg mødte FC København i sæsonens sidste kamp. Det blev ved lige-ved-og-næsten for Silkeborg, der trods store chancer tabte 6. pladsen og kampen.

Det sidste og afgørende slag for den bedst mulige placering i Superligaen skulle slås i Parken her til aften. Værterne, FC København, havde kun én ting på programmet; kampen skulle vindes, så guldet – måske – kunne løftes foran de mange tusinde københavnske fans. Det mål kunne Silkeborg ødelægge med en sejr, der ikke alene ville være en smuk afslutning på sæsonen, men som samtidig ville give klubben mulighed for at generobre pladsen i den bedste halvdel af Superligaen. Scenen var sat til et fantastisk fodboldbrag.
Tæt på en vanvittig start
Og et brag var det lige ved at blive allerede to minutter inde i kampen. Marvin Pourié fik et indlæg fra venstre side, som blev banket på undersiden af overliggeren. Øjeblikket efter havde Silkeborg et nærgående frispark, der minuttet senere blev fulgt op af to gode scoringsmuligheder. En stærk og initiativrig start fra Silkeborg, der dog ikke holdt FCK helt fra ilden. Københavnerne kom til flere muligheder, der også var lige ved og næsten.
Badedyr og FCK-mål
Fra det 15. minut og få minutter frem tog kampen to meget forskellige drejninger. Først måtte dommeren pause spillet, da flere oppustelige badedyr havde fundet vej til banen, fordi hjemmeholdets fans ville markere den kommende sommerferie. Festligt men forstyrrende. Minuttet efter scorede FCKs Mustafa Abdellaoue på en friløber, og bragte dermed FCK foran med 1-0. Silkeborg lagde sig dog ikke ned, og spillet forblev jævnbyrdigt, men uden de helt store chancer til nogen af holdene.
Chancerne var der
Selvom resultatet ikke så for godt ud, havde Silkeborg fortsat stor andel i kampen. Martin Svensson var tæt på i venstre side af feltet og fra det 36. til det 42. Minut, havde Silkeborg flere gode muligheder for at bringe sig foran. Men FCKs Johan Wiland stod fint i målet og boksede det ene indlæg efter det andet væk. Det der stadig manglede, var målene for SIFerne.
Og dem kom der ikke flere af før Anders Hermansen fløjtede første halvleg af. 1-0 til FCK.
Jævnbyrdig start
Anden halvleg startede, hvor første halvleg sluttede, men for Silkeborgs vedkommende blev det først rigtig spændende efter seks minutter. Marvin Pourié spillede den flot ind til Christian Holst, der var lige ved og næsten, og øjeblikket efter blev chancen fulgt op af en anden stor mulighed. Desværre ville bolden ikke ind.  Det ville den heldigvis heller ikke for Martin Viingaard, der sparkede et direkte frispark, lige på stolpen.
FC København skruede bissen på
Med 35 minutter igen satte FC København sig godt igennem og gjorde det svært for Silkeborg, der blev presset relativt langt tilbage på banen. Det gav pote for værterne, da Dame N´Doye i det 60. minut kom højest efter et hjørnespark og bragte FCK foran med 2-0. Kort efter var de tæt på igen, så det så vanskeligt ud for Silkeborg, der først nærmede sig noget igen otte minutter senere, da Marvin afsluttede lige på Johan Wiland.
MÅÅÅÅÅL
Silkeborg havde mere i sig. Med 21 minutter igen slog Marvin Pourié til for niende gang i sæsonen, og bragte spændingen tilbage i kampen. Oplægget kom fra Christian Holst, der fint og hurtigt sendte Nicolaj Ritters indlæg videre, til en fremstormende Pourié. Holst havde flere gange været tæt på at spille Marvin fri, og det kom han igen i det 78. minut, men desværre gik Marvins afslutning langt over mål. Det samme gjorde Risgårds kort efter. Men Silkeborg var i den grad med og havde stor ære af kampen.
Kampen ebbede ud
Efter målet fulgte en periode hvor ingen af holdene brillerede og chancerne udeblev. Det gjorde de resten af kampen og efter tre minutters overtid, kunne dommer, Anders Hermansen, fløjte kampen af. FC København vandt 2-1, men tabte på samme tid guldet, der dermed gik til FC Nordsjælland. For Silkeborgs vedkommende betød nederlaget, at klubben endte på Superligaens 8.plads efter en sæson, der bød på masser af flot spil, store resultater og lidt for mange lige-ved-og-næsten-kampe.

Tak for i år, til spillere, trænere, fans og sponsorer – vi glæder os allerede til juli og den nye sæson, hvor alting igen er muligt.

• 1-0 Mustafa Abdellaoue (18.)
  • 2-0 Dame N’ Doye (61.)
  • 2-1 Marvin Pourié (69.)