Investor Relations

Silkeborg IF Invest A/S er en koncern med tre selskaber:

Silkeborg IF A/S med drift af professionel fodbold som aktivitet.
K/S Papirfabrikken med erhvervsudlejning og drift af erhvervsområdet Papirfabrikken som aktivitet.
Hotel Papirfabrikken Radisson Blu med hotel- og konferencedrift som aktivitet.

Selskabets historie:

Silkeborg IF blev stiftet den 26. april 1917. I 1982 stiftedes det professionelle aktieselskab SIF Fodbold Support A/S, hvormed betalt fodbold blev indført i SIF.

I 1989 blev SIF Fodbold Support A/S som en af de første klubber i landet introduceret på Københavns Fondsbørs (nu OMX), og i det hele taget var der stor fremdrift i klubben. Alting kulminerede en smuk junidag i 1994, hvor Silkeborg IF kunne kåres til Danmarksmester efter en sand jubelsæson, og der blev festet med manér både i hele byen og på det propfyldte Silkeborg Stadion, der i årene herefter lagde græs til spændende opgør i Europa Cuppen mod hold som AS Roma, Dynamo Kiev, Sparta Prag og Spartak Moskva. I 1996 indførte man fuldtidsprofessionelle tilstande, og klubben var – udover DM-guldet i 1994 – en stor spiller på den danske fodboldscene med to gange bronze- og et enkelt sæt sølvmedaljer, flere landsholdsspillere og spændende udenlandske profiler. I 2001 vandt Silkeborg IF pokalfinalen, hvilket er den seneste triumf for de rød-hvide.

Sideløbende med succesen på banen kneb det dog med at holde snor i udgifterne, og SIF Fodbold Support A/S gennemgik derfor en omfattende økonomisk rekonstruktion i 2002.

Væsentlige ændringer i forretnings- og kapitalgrundlaget blev gennemført i foråret 2008, hvor SIF Fodbold Support A/S på en ekstraordinær generalforsamling godkendte et navneskift til Silkeborg IF Invest A/S.

Bag det nye navn gemmer sig et visionært projekt, hvor fodboldforretningen sideløbende beskæftiger sig med ejendomsvirksomhed – og for næsten en halv milliard kroner har overtaget det smukke ejendomskompleks Papirfabrikken i hjertet af Silkeborg efter en massiv kapitaludvidelse, hvor den fantastiske opbakning til klubben fra hele byen igen blev understreget.

I 2017 – året hvor moderforeningen Silkeborg Idrætsforening fyldte 100 år – skete markante begivenheder. Fodbolden blev udskilt i det 100 procent ejede datterselskab, Silkeborg IF A/S, og endnu et datterselskab kom til, da Silkeborg IF Invest A/S købte Hotel Papirfabrikken Radisson BLU. Dermed hviler selskabet i dag på tre ben: Fodbold, ejendomsudlejning på Papirfabrikken og hotel- og konferencedrift.

Købet af Hotel Papirfabrikken Radisson BLU skal ses i sammenhæng med endnu en markant begivenhed i 2017, indvielse af byens nye stadion, JYSK park, på Søholt. Med byens største og nyeste konferencefaciliteter opstod et nyt forretningsområde – afvikling af konferencer – hvilket Hotel Papirfabrikken Radisson BLU blev ansvarlig for at drifte.

Næste Kamp

3F Superliga

Søndag d. 21.07. kl. 14.00
Scroll til toppen