Papirfabrikken

Silkeborg IF Invest A/S ejer ejendomskomplekset Papirfabrikken, der er centralt beliggende i Silkeborg centrum ved Gudenåen og Silkeborg Langsø. Papirfabrikken rummer biograf, hotel, teaterhus, restauranter, caféer og en lang række virksomheder. Papirfabrikken Hotel Radisson Blu, som Silkeborg IF Invest også ejer, er ligeledes beliggende på området.

Bydelen blev i 2007 tildelt årets byplanpris i Danmark, og bygningerne på Papirfabrikken har desuden været nomineret til den Europæiske byplanpris.

Ejendomskomplekset består af en række bygninger, som alle er gennemgribende istandsat på et højt kvalitetsniveau, hvor der samtidigt er udvist respekt for bygningernes arkitektur og særlige kendetegn.

Det samlede etageareal i de nyrenoverede erhvervsejendomme udgør ca. 28.000 kvadratmeter, som udlejes til en række forskellige erhverv.

Papirfabrikken skabte Silkeborg by. Silkeborg blev først en by efter, at Drewsen & Sønner i 1844 fik tilladelse til at anlægge en papirfabrik i området. Fabrikken bestod frem til år 2000 og fremstillede i mange år blandt andet papir til danske pengesedler. Siden lukningen er en ny bydel etableret. En bydel, der i dag rummer både virksomheder, kulturinstitutioner og boligejendomme.

Læs alt om Papirfabrikkens historie her.

Beliggenhed:
Papirfabrikken, 8600 Silkeborg
Matr. nr.: 1 A Silkeborg Bygrunde
Kommune: Silkeborg

Anvendelse:
Ejendomstype: Byejendom (liberale erhverv, butik)
Anvendelse: Udlejningsejendom

Arealer:
Grundareal: 48.829 m2, heraf vej 3.308 m2
Erhversareal m/afskrivning: 13.378 m2
Erhversareal u/afskrivning: 14.752 m2
Etageareal i alt: 28.130 m2

Papirfabrikken set fra luften:

Næste Kamp

3F Superliga

Mandag d. 20.05. kl. 16.00
Scroll til toppen