20. maj 2012

Tyveri på Mascot Park

Og nej, der er ikke tale om en pung, bil eller telefon, men points til Silkeborg. SønderjyskE var tyven, da de fik 1-1 mod SIF, som set ud fra chancer kunne have scoret 3, 4 eller 5 mål mere.

Sol, Superliga og et sørgeligt farvel
For Silkeborg handlede næstsidste runde i Superligaen mest af alt om at bevare den sjetteplads, der også stod højt på ønskelisten hos AaB og dagens modstander fra Sønderjylland. Silkeborg var to point foran i tabellen, så en sejr ville definitivt smide SønderjyskE ud af kampen og samtidig sikre, at Silkeborg som minimum slutter på syvendepladsen.

Inden den solbeskinnede – og sæsonens sidste – hjemmebanekamp kunne gå i gang, skulle Sebastien Moneron, Sebastian Svärd og Kaimar Saag hædres for deres indsats på Silkeborgholdet, da de stopper i SIF ved udgangen af denne sæsonen, og de modtog derfor en blomst hver med et ønske om en god fremtidig fodboldkarriere.

Stille og rolig start
Der var ikke umiddelbart nogen af de to mandskaber, som tog teten i starten af dagens kamp, og der var chancer og spil i begge ender. Lasse Vibe, SønderjyskEs højrekant, stod for den første afslutning, da han efter et gennembrud fra sin egen side skød lige forbi Lasse Heinzes bur. Blot to minutter senere ville Christian Holst også lege med – han sendte en bold ind i feltet, som var lidt af en blanding af et skud og et indlæg, og var derfor lige ved at snyde Kenneth Stenild i SønderjyskE-målet.

Silkeborg i førertrøjen – 1-0!
Lige så langsomt fik Silkeborg mere og mere af spillet, lagde et forholdsvist højt pres og kombinerede sig flot rundt på udeholdets banehalvdel. Nicolaj Ritter og Marcin Pourié havde således begge kvalificerede skudforsøg – og tyskerens forsøg ramte endda stolpen. Men kampen forblev målløs…

… Lige indtil Silkeborgs nummer 21, Kasper Risgård, kunne score kampens første mål. Marvin Pourié havde opsnappet en bold i sønderjydernes felt, han løb til baglinjen og spillede en flad aflevering bagud til Christian Holst, som fyrede bolden ind på en SønderjyskE-forsvarer. Riposten tog Kasper Risgård sig af, da han hamrede bolden op i nettaget og dermed gav Silkeborg en føring på 1-0 til stor jubel hos hjemmepublikummet.

Målet satte for alvor fut i silkeborgenserne, som de sidste fem minutter af halvlegen havde flere store chancer. Pourié var alene med målmanden, men desværre var Stenild oppe på mærkerne og reddede Silkeborg fra at udbygge føringen. Et par minutter senere – og inde i dommerens tillægstid – kunne keeperen dog ikke gøre noget, da Jesper Bech skød bolden i kassen. Men denne gang var linjedommerens vinkende flag årsag til, at hjemmeholdet ikke kom foran med to mål.

Dommer Michael Johansen fløjtede til halvleg, og Silkeborg-spillerne kunne gå veltilfredse ud i omklædningsrummet med en 1-0-føring og gode muligheder for at få flere mål i anden halvleg.

Silkeborg dominerede i spil og chancer
Anden halvleg startede ud, som første halvleg sluttede – med et annulleret mål. Igen var det SIF, der var uheldige med at blive dømt offside. Christian Holst modtog en frispilning i højre side og sendte et drøn af et skud i mål, men linjedommeren flagrede altså med flaget.

Som SIF-tilhænger savnede man det yderst velfortjente 2-0-mål, som Silkeborg i den grad havde haft chancer nok til at score. Flere gode kontraangreb i starten af anden halvleg kunne være endt med scoringer. Da der var gået en time af kampen, opstod en temmelig kontroversiel situation. Kasper Risgård blev revet ned inde i feltet, men dommer Johansen vurderede, at Risgård filmede i situationen, og han fik derfor et gult kort.

Det massive Silkeborg-pres fortsatte. I et kontraangreb blev Marvin Pourié, som i dag var over det hele, spillet fri, men han tog et for langt træk, og vinklen blev for skarp. Hans skud blev pareret af Stenild, og riposten, som landede ved netop indskiftede ’Tømrer’, blev ligeledes pareret af SønderjyskEs defensiv.

Ufortjent SønderjyskE-udligning
Fuldstændigt uretfærdigt lykkedes det – trods Silkeborgs dominans – SønderjyskE at udligne. I hvert fald lignede det ikke noget straffespark, det, som Silkeborg blev idømt efter 75 minutters spil. Jesper Mikkelsen tacklede Quincy Antipas, og selvom det så ud til, at Mikkelsen ramte bolden, så fløjtede Johansen for straffespark.  Straffesparket scorede Jarl Storbæk sikkert på. Øv, øv, øv.

Selvom Silkeborg satte alle kræfter ind for at hive de tre point med hjem, så sluttede kampen uafgjort 1-1. Ikke noget fair resultat, især ikke i anden halvleg, hvor Silkeborg havde produceret klart flest chancer og i store dele spillet flot fodbold. Ærgerligt for Silkeborg, for de sidste forhåbninger om femtepladsen er nu definitivt grundløse. Midtjyderne kæmper dog stadig om den vigtige sjetteplads, som udover flere tv-penge også giver en ekstra hjemmekamp i næste sæson. Her er man dog afhængige af AaB’s resultat mod SønderjyskE, da ålborgenserne i dag vandt 1-0 over HB Køge.

Glubske løver venter
Silkeborg har en meget svær opgave i vente, når de allerede på onsdag skal til Sjælland og møde FC København. Løverne kæmper i øjeblikket med FC Nordsjælland om mesterskabstitlen, så der er lagt op til en intens og nervepirrende kamp i Parken.

FC København og Silkeborg IF bliver altså spillet i Parken på onsdag den 23. maj klokken 20.

• 1-0 Kasper Risgård (39)
  • 1-1 Jarl Storbæk (76).