overskud  ∙  format  ∙  vilje

Silkeborg IF Talent

I Silkeborg IFs talentafdeling handler det om at give de enkelte talenter den optimale udvikling helt fra U12 til U19 og i bedste fald til debut på førsteholdet. For at tage det sidste skridt mod en hverdag som professionel fodboldspiller kræver det både en vis mængde talent, men langt hen ad vejen handler det om hårdt arbejde og den rette indstilling. Mentaltræner Jane Meyer-Zeuthen har derfor sammen med alle ungdomselitetrænerne fundet frem til en række aldersrelaterede mentale fokuspunkter, som sammen med målrettet fodboldtræning skal give spillerne de bedste forudsætninger for at nå det overordnede slutmål om at spille Alka Superliga på SIFs førstehold.

De unge talenter står i kø for at blive rykket op på Silkeborg IF's Superligahold, hvor flere af dem allerede er slået igennem. I skrivende stund er Jens Martin Gammelby og Robert Skov de første - og bedste - eksempler på spillere, der har taget turen hele vejen gennem Talent Team og Silkeborg Fodbold College for til sidst at blive indlemmet i førsteholdstruppen. Klar i kulissen står næste kuld spillere i form af f.eks. Nicolaj Flø, Gustav Dahl, Tobias Salquist og Sammy Skytte. Her på siden kan der læses mere om, hvordan talentarbejdet foregår i og omkring Silkeborg IF, ligesom klubbens fem elitehold kan følges. Det er bl.a. fra disse, fremtidens førsteholdsspillere skal komme, og vi ser derfor et stort aktiv i at give omverden et indblik i holdenes og spillernes udvikling.

Læs seneste udgave af talentafdelingens kampmagasin, SIF ELITE, ved at klikke på billedet herunder.

Ipaperforside.jpg

Talentnyhedsbrev.jpg

Seneste nyt fra SIFs ungdomselitehold:

22.02.2017

Mattsson udtaget til U18-landsholdet

Der er gode nyheder til Silkeborg IFs U19-profil, Magnus Mattsson. Det unge SIF-talent er således blevet udtaget til det danske U18-landshold, som i begyndelsen af marts tørner sammen med Italien i en træningskamp.
17.02.2017

Uafgjort i sidste kamp

Det blev til et 0-0 remis i den sidste kamp på træningslejren i Tyrkiet for Silkeborg IF. Antalyaspor leverede glimrende modstand, selvom SIFernes årgang 2001 og 2002 til slut var tæt på sejren.
17.02.2017

Nederlag til Dynamo Kiev

Træningslejrens afsluttende kamp for de ældste spillere, blev til et nederlag af de større til det ukrainske tophold. Hele 0-8 lød slutresultatet i en forestilling, hvor SIFerne på mange områder var overmatchet.
14.02.2017

Ny storsejr til SIF

Tirsdag var turen kommet til årgang 1999 og 2000, som mødte det lokale hold Laraspor. 11-0 lød de overbevisende cifre i en kamp, hvor Magnus Poulsen scorede hele fire gange.
13.02.2017

Storsejr i Tyrkiet

Det blev til et målorgie, da SIF spillede den anden kamp under træningslejren i Tyrkiet. Hele 10-0 blev slutstillingen i en kamp, hvor Kristian Kvist, Stefan Stojilkovic og William Sørensen alle scorede to gange.
13.02.2017

U14 taber klart til AGF

Der var aldrig tvivl om udfaldet af kampen mellem SIFs U14-drenge og AGFs ditto, som ”De Hvide” fra Fredensvang vandt med de sikre cifre 6-1.
12.02.2017

Uafgjort i første kamp

Søndag aften var Silkeborg IF med årgang 2001 og 2002 i aktion mod tyrkiske Kundu Spor, og efter en flot første halvleg hvor SIFerne var foran med 3-0, fik hjemmeholdet kæmpet sig tilbage til slutresultatet 3-3.