overskud  ∙  format  ∙  vilje

Silkeborg IF Talent

I Silkeborg IFs talentafdeling handler det om at give de enkelte talenter den optimale udvikling helt fra U12 til U19 og i bedste fald til debut på førsteholdet. For at tage det sidste skridt mod en hverdag som professionel fodboldspiller kræver det både en vis mængde talent, men langt hen ad vejen handler det om hårdt arbejde og den rette indstilling. Mentaltræner Jane Meyer-Zeuthen har derfor sammen med alle ungdomselitetrænerne fundet frem til en række aldersrelaterede mentale fokuspunkter, som sammen med målrettet fodboldtræning skal give spillerne de bedste forudsætninger for at nå det overordnede slutmål om at spille Alka Superliga på SIFs førstehold.

De unge talenter står i kø for at blive rykket op på Silkeborg IF's Superligahold, hvor flere af dem allerede er slået igennem. I skrivende stund er Jens Martin Gammelby og Robert Skov de første - og bedste - eksempler på spillere, der har taget turen hele vejen gennem Talent Team og Silkeborg Fodbold College for til sidst at blive indlemmet i førsteholdstruppen. Klar i kulissen står næste kuld spillere i form af f.eks. Nicolaj Flø, Gustav Dahl, Tobias Salquist og Sammy Skytte. Her på siden kan der læses mere om, hvordan talentarbejdet foregår i og omkring Silkeborg IF, ligesom klubbens fem elitehold kan følges. Det er bl.a. fra disse, fremtidens førsteholdsspillere skal komme, og vi ser derfor et stort aktiv i at give omverden et indblik i holdenes og spillernes udvikling.

Læs seneste udgave af talentafdelingens kampmagasin, SIF ELITE, ved at klikke på billedet herunder.

Elitemagasin (20.05.17).jpg

Talentnyhedsbrev.jpg

Seneste nyt fra SIFs ungdomselitehold:

26.06.2017

U14 tabte JM-finale efter straffe-gys

Der måtte forlænget spilletid og straffesparkskonkurrence til i en målrig finale om det jyske mesterskab. SIF tabte efter 12 straffespark.
24.06.2017

Dimission på Fodbold College

Lørdag formiddag dimitterede syv studenter fra Silkeborg Fodbold College - og det efter et tre år langt forløb, hvor en ungdomsuddannelse og et liv som fodboldspiller har gået hånd i hånd.
20.06.2017

SIF's U14-talenter klar til finale

Der måtte forlænget spilletid til, da SIF's U14 drenge mandag aften spillede sig i JM-finalen med en 5-4 sejr over Holstebro.
19.06.2017

To SIF-talenter slap gennem nåleøjet

Frederik Carstensen (billedet) og Alexander Lind fra SIF's U15-hold er udtaget til DBU's nye U16-landshold. Det skete efter fire dages talenttræf i Vildbjerg.
12.06.2017

U14 klar til JM-kampe

Efter storsejr på 10-0 over Hinnerup er SIF's U14-drenge klar til cup-kampe om det jyske mesterskab.
12.06.2017

U13: På sommerferie med en lussing

SIF's U13-drenge løb ind i en 9-2 lussing, da drengene fredag aften sluttede foråret i Herning.
07.06.2017

U13: Fint spil trods stort nederlag

Tidlig føring til Kolding blev dyr for U13, der tabte 0-4 tirsdag aften.