overskud  ∙  format  ∙  vilje

Silkeborg IF Talent

I Silkeborg IFs talentafdeling handler det om at give de enkelte talenter den optimale udvikling helt fra U12 til U19 og i bedste fald til debut på førsteholdet. For at tage det sidste skridt mod en hverdag som professionel fodboldspiller kræver det både en vis mængde talent, men langt hen ad vejen handler det om hårdt arbejde og den rette indstilling. Mentaltræner Jane Meyer-Zeuthen har derfor sammen med alle ungdomselitetrænerne fundet frem til en række aldersrelaterede mentale fokuspunkter, som sammen med målrettet fodboldtræning skal give spillerne de bedste forudsætninger for at nå det overordnede slutmål om at spille Alka Superliga på SIFs førstehold.

De unge talenter står i kø for at blive rykket op på Silkeborg IF's Superligahold, hvor flere af dem allerede er slået igennem. I skrivende stund er Jens Martin Gammelby og Robert Skov de første - og bedste - eksempler på spillere, der har taget turen hele vejen gennem Talent Team og Silkeborg Fodbold College for til sidst at blive indlemmet i førsteholdstruppen. Klar i kulissen står næste kuld spillere i form af f.eks. Nicolaj Flø, Gustav Dahl, Tobias Salquist og Sammy Skytte. Her på siden kan der læses mere om, hvordan talentarbejdet foregår i og omkring Silkeborg IF, ligesom klubbens fem elitehold kan følges. Det er bl.a. fra disse, fremtidens førsteholdsspillere skal komme, og vi ser derfor et stort aktiv i at give omverden et indblik i holdenes og spillernes udvikling.

Læs seneste udgave af talentafdelingens kampmagasin, SIF ELITE, ved at klikke på billedet herunder.

Elitemagasin (22.04.17).jpg

Talentnyhedsbrev.jpg

Seneste nyt fra SIFs ungdomselitehold:

30.04.2017

U19 taber til Lyngby

Det blev ikke til point i denne weekend for SIF’s ældste ungdomshold, som lørdag tabte 1-3 på udebane til Lyngby.
30.04.2017

U17 kom på tavlen mod Lyngby

Efter fire nederlag på stribe sikrede SIF’s U17-liga sig lørdag et enkelt point i en ellers svær udekamp mod Lyngby.
26.04.2017

U19 spiller sig videre til pokalsemfinalen

Efter en nervepirrende og intens fodboldkamp spillede SIF’s U19-liga sig tirsdag aften videre i pokalturneringen, da holdet på udebane besejrede FC Fredericia med 2-1.
23.04.2017

U13 vinder målrig kamp over Ikast

Otte mål og masser af flotte offensive aktioner. Det var status efter U13-drengenes flotte 5-3-udesejr over Ikast FS søndag formiddag.
23.04.2017

Viborg var for stærke for U14-drengene

Søndag formiddag tabte SIF’s U14-mandskab 0-1 til Viborg på udebane. Et resultat, holdets cheftræner efterfølgende erklærede sig meget utilfreds med.
23.04.2017

U19 manglede den sidste skarphed mod OB

Selvom SIF’s U19-liga var godt med i kampen og havde flere store chancer, blev det ikke til point for de unge talenter, da holdet lørdag mødte OB i et opgør, fynboerne vandt 2-0.
23.04.2017

U17-ligaen taber tæt opgør til OB

Det blev desværre ikke til point for SIF’s U17-drenge, da holdet lørdag eftermiddag tørnede sammen med OB hjemme på Søholt i en kamp, der endte 3-1 i fynboernes favør.