17. marts 2013

Nederlag i Randers

Det lykkedes ikke at få point med hjem fra kampen i Randers. Et tidligt mål fra Ronnie Schwartz blev afgørende og selvom SIF kæmpede, måtte holdet se sig slået med 1-0.

I sidste weekend mødte Silkeborg Superligaens førerhold, da holdet var en tur i Parken. I søndagens tidlige opgør var det endnu engang et af ligaens tophold, som tog imod, nemlig Randers FC, som inden kampen indtog Superligaens tredjeplads. Til kampen måtte cheftræner, Viggo Jensen, se bort fra en karantæneramt Dennis Flinta, men til gengæld var anfører Frank Hansen tilbage efter en skade.

Tidlig Randers-scoring
Kampen blev indledt i et roligt tempo med hjemmeholdet mest på bolden. Efter seks minutter sendte Randers et farligt indlæg ind i feltet, men Jesper Mikkelsen var vågen og fik headet bolden langt op af banen. Blot minuttet efter blev det dog endnu farligere, da Randers førte bolden frem i højresiden og herefter centrerede til altid farlige Ronnie Schwartz, som helt fri kunne sende Randers på 1-0. Herefter kom SIFerne længere frem på banen, mens Randers kunne lure på kontrachancerne. Værterne overlod dog langt fra hele initiativet til Silkeborg, og lå konstant med et offensivt pres. Efter 10 minutter tog Christopher Poulsen et langt løb på venstresiden, som bragte ham op til Randers’ straffesparksfelt. Her sendte han et hårdt, fladt skud mod mål. Forsøg blev dog pareret og resulterede i stedet i et hjørnespark til SIF.

Stillingskrig
Begge holdene spillede meget offensivt, og der var chancer i begge ender. I det 18. minut viste Silkeborg rigtig gode takter, da Frank Hansen førte bolden frem i højresiden og sendte kuglen i feltet, hvor Kasper Risgård kom til en farlig afslutning. Det var kampens hidtil største SIF-chance, men blot få minutter senere blev det farligt i modsatte ende. Efter et Randers-hjørnespark var det tæt på at blive 2-0, men Silkeborg-forsvaret fik i to omgange holdt bolden ude af netmaskerne. Silkeborg havde svært ved at kontrollere på midtbanen, hvor Christian Keller kom sejrrigt ud af de mange dueller. Derimod gik det bedre, når det lykkedes at sende bolden direkte mod de to angribere. Midtvejs i første halvleg kunne Martin Svensson med en fornem stikning sende Marvin Pourié i dybden, men Pouriés afslutning blev fra en spids vinkel og en Randers-spiller var nået tilbage, og kunne sende bolden til hjørne. På det efterfølgende hjørnespark var Jesper Bech tæt på at sende bolden i mål, men afslutningen gik et stykke over.

Heinze klar i målet
Et minut før pausefløjt kunne Jesper Bech have givet Silkeborg-spillerne noget at varme sig på i pausen, da han i fri position modtog bolden udenfor feltet, men den efterfølgende afslutning sad lige på David Ousted i Randers-målet. Forinden havde Randers også haft deres muligheder for en scoring inden pausen, men selv i en situation helt fri foran mål lykkedes det ikke Randers at score. Værterne kom bedst ud til 2. halvleg. Efter 10 minutter fik Ronnie Schwartz sendt en god afslutning af sted, men Lasse Heinze var klar i SIF-målet. Tre minutter senere gentog samme situation sig, og igen var Heinze på plads.

Ingen point med hjem
Randers fortsatte presset og i det 66. minut kom Jonas Kamper i styrtløb mod Silkeborg-målet, men et flot defensivt løb af Kasper Risgård sikrede, at Kamper aldrig kom helt fri. Lasse Heinze kom til sidst ud og fik blokeret. Silkeborg måtte se meget af initiativet overgå til Randers, men med et kvarter igen fik Marvin Pourié sat sin direkte modstander af, men den efterfølgende afslutning bliver ikke skarp nok. Minuttet senere blev det farligt i modsatte ende, da Ronnie Schwartz kom alene igennem, og afslutter i det lange hjørne, men Lasse Heinze kaster sig til en fornem redning, og får sendt bolden til hjørne. I slutminutterne pressede SIF på for en udligning, men helt farligt blev det aldrig, og Silkeborg måtte tage fra Randers uden point.

Spændende opgør på hjemmebanen
Der er ikke Superligabold igen for Silkeborg IF før den 28. marts, men så bliver det også spændende. Det bliver en kamp mod SønderjyskE, der ligner en direkte modstander i kampen om den attraktive side af nedrykningsstregen. Efter den kamp går der kun ganske få dage før SIF i Silkeborg får besøg af det suveræne førerhold, FC København.