18. november 2017

Sen scoring sænker SIF i Aarhus

På to sene mål af Mustapha Bundu vandt AGF lørdag eftermiddag 3-1 over SIF i Aarhus. Simon Jakobsen havde ellers sørget for udligning i 2. halvleg, men de rødblusede måtte igen tage fra en udekamp uden udbytte.

Efter to ugers kamppause stillede SIF op i Aarhus med en enkelt ændring i forhold til 2-2 kampen mod AC Horsens senest. Marc Rochester måtte melde afbud efter at have fået et riv i lysken ved træningen fredag, og i stedet for ham startede Stephan Petersen på midtbanens venstrekant..

SIF lagde et fint tryk på hjemmeholdet fra første fløjt, og første chance opstod allerede efter tre minutters spil, da Ibrahiim Moro løftede bolden over AGF-forsvaret til en fremadstormende Robert Skov, der lige akkurat ikke fik ram på bolden. Lidt senere førte SIF-presset til en næsten-hovedstødschance til Gustaf Nilsson, der dog måtte se Morten Duncan Rasmussen heade bolden til hjørnespark for næsten af ham.

AGF’erne virkede nervøse og stod meget lavt i banen, og SIF kunne samle de fleste andenbolde i en fase med meget stor SIF-dominans.

Som halvlegen skred frem kom AGF bedre med og tiltvang sig på kvikt kontraspil et par hjørnespark, der dog ikke gav noget. AGF’s første store chance tilfaldt André Riel efter godt AGF-opspil. På et fladt indlæg fra Tobias Sana var han dog for langt foran bolden, og Tobias Salquist fik clearet til hjørnespark. Kort efter var Riel på færde igen foran SIF-målet, men helt fri sparkede han dårligt, og Thomas Nørgaard klarede uden problemer.

Duncan gør det til 1-0
I det 23. minut straffede AGF så at SIF havde slækket lidt på energi-niveauet. André Riel samlede bolden op ved baglinien og sparkede den ind foran SIF-målet. Thomas Nørgaard parerede bolden ud i det lille felt, hvor Morten Duncan Rasmussen fik vristen på riposten. I et forsøg på at redde situationen headede Jens Martin Gammelby bolden op i nettaget.

I de følgende minutter stod der total AGF-dominans på tingene. Morten Duncaen Rasmussen  havde en kæmpe chance for 2-0, men Nørgaard kom godt ud, og på riposten klarede Tobias Salquist på stregen. Trængselstider for SIF, der ellers havde indledt opgøret så fint. SIF gik ti pause nede 1-0, og det kunne være gået værre.

AGF fortsat farlige efter pausen
AGF fortsatte sit farlige og direkte omstillingsspil efter pausen med Morten Duncan Rasmussen som den første til at byde ind med et godt skudforsøg lige forbi den ene opstander efter en omgang rod i SIF-forsvaret.

Udligning af Simon J.
På sidelinjen var Peter Sørensen ved at lægge op til en dobbelt udskiftning for at bryde dødvandet, men så fik SIF hjørnespark,og Sørensen udsatte indskiftningen. Robert Skov sparkede bolden ind over, og Simon Jakobsen kom højest i mængden af venner og fjender og headede bolden ind over stregen til udligning. På sidelinjen måtte Jeppe Okkels og Mate Vatsadze tage en tur mere med opvarmning, mens SIF’erne jublede over målet.

Jeppe Okkels kom ind kort efter som erstatning for Stephan Petersen, og med 20 minutter igen blev Casper Sloth sendt på banen i stedet for Davit Skhirtladze. Mate Vatsadze måtte vente på sin chance til der manglede et lille kvarter. Her erstattede  han Gustaf Nilsson.

Også AGF skiftede, Mustafa Bundu kom på banen, og på sin første aktion var han tæt på at score, men bolden sneg sig lige forbi fjerneste opstander efter gennembrud i SIF’s højre forsvarsside. Det skulle imidlertid blot blive et forvarsel til senere, for med fem minutter igen var det Bundu, der var manden, der afgjorde kampen.

Tobias Sana fandt ham dybt med en maskeret aflevering, og Bundu kunne fladt udplacere Thomas Nørgaard i SIF-målet. SIF forsøgte at presse på for udligning, men det lykkedes ikke. I stedet scorede Mustapha Bundu sit andet mål i overtiden, og så kunne David Nielsen notere sig sin første sejr som AGF-træner.

SIF spiller næste gang allerede tirsdag, hvor der er ny kamp mod HIK i DBU Pokalen. Den kamp spilles i Gentofte. Næste hjemmekamp er næste søndag, hvor Brøndby kommer på besøg på JYSK park med kampstart kl. 18.

Alka Superligaen, 16. runde, lørdag 18. november kl. 16.00 på Ceres Park:
AGF – Silkeborg IF 3-1 (1-0)
Mål: 1-0 Morten Duncan Rasmussen (23.), 1-1 Simon Jakobsen (61.), 2-1 Mustapha Bundu (85.), 3-1 Mustapha Bundu (90.)
Advarsler: Mustafa Amini, AGF, Gregor Sikosek, SIF.
Tilskuere: 6.728
AGF (4-4-2): Stefan Rasmussen – Dino Mikanovic (81.: Frederik Møller), Pierre Kanstrup, Niklas Backman, Jens Stage – Tobias Sana, Mustafa Amini, Martin Spelmann, Jakob Ankersen (71.: Mustafa Bundu)- André Riel (87.: Mikkel Rask), Morten Duncan Rasmussen.
Træner: David Nielsen
Silkeborg IF (4-2-3-1): Thomas Nørgaard – Jens Martin Gammelby, Tobias Salquist, Simon Jakobsen, Gregor Sikosek – Sammy Skytte, Ibrahim Moro – Robert Skov, Davit Skhirtladze (68.: Casper Sloth), Stephan Petersen (63.: Jeppe Okkels) – Gustaf Nilsson (77.: Mate Vatsadze).
Manager: Peter Sørensen.