7. februar 2018

Evolution Cup: SIF’s U14-hold tog titlen

250 drenge indtog i weekenden JYSK park og Søholt for at spille Evolution Cup. I U14-rækken tog SIF’s talenter sig af titlen.

250 fodbold-drenge fordelt på 17 hold og klubberne Vejle, Esbjerg, AaB, SønderjyskE, Viborg, Billund, Brabrand, Vejlby SK, Hørsholm/Usserød og AB samt Silkeborg IF selv skabte masser af liv på JYSK park og Søholt i weekenden. Her afviklede SIF for første gang Evolution Cup, en vinterturnering for ungdomselitehold i rækkerne U13, U14 og U15.

SIF var selv ubeskeden nok til at tage titlen i U14-rækken, hvor Peter Ager Kristensens mandskab gennem sejre over Esbjerg (3-1), Hørsholm/Usserød (3-1) og Vejle (2-1) blev samlet vinder.

– Stævnet viste, at vi har både rammerne og ressourcerne til at afvikle en turnering af denne type. Der var stor tilfredshed fra de deltagende hold. Selvfølgelig var der småting, som kom som overraskelser undervejs, men det var ikke noget, der blev bemærket af deltagerne, siger turneringsleder og U13-træner Nicolaj Bækgaard, der har stor ros til de frivillige forældre, der knoklede for at få tingene til at køre fredag, lørdag og søndag.

– Det var helt afgørende for at tingene kunne lykkes, at vi kunne trække på forældre-frivillige. Vi havde 120 poster, der skulle dækkes i forhold til spisning, bemanding af bod, vagter på skolen og alt muligt andet. Ikke på noget tidspunkt var vi underbemandede, siger Nicolaj Bækgaard.

– Karina Leerhøj og Charlotte Lyrskov organiserede hjælpere til bespisning af 250 deltagere, mens Kristian Nedergaard, Morten Groth og Else Groth instruerede de frivillige i boden, så alle trænere kunne koncentrere sig om deres hold, fortsætter Nicolaj Bækgaard.

Deltagerne overnattede på Sølystskolen fra fredag til søndag, mens alle måltider blev indtaget i Restaurant Villy i Eniig Loungen på JYSK park. Reimar Foyeren fungerede som en udvidelse af Café Carlsberg, hvor de mange forældre kunne en kop kaffe og et måltid mad.

Resultaterne for SIF’s ungdomselitehold:
U14 vandt alle sine kampe og blev dermed vinder af Evolution Cup. Vejle blev to’er:

SIF – Esbjerg 3-1 (3-0)
Målscorere: Andreas Bonnén, Lasse Kaihøj, David Bruunsbjerg Christensen.
Kampen: Fortjent sejr og en god præstation. Tidlig scoring og god start på kampen, hvor SIF i 1. halvleg satte gode angreb sammen, var flittige i pres og genpres og dermed fastholdt bolden i lange perioder. 2. halvleg blev mere lige.

SIF – Hørshold/Usserød 3-1 (1-1)
Målscorere: Lasse Kaihøj, Magnus Bøttker, Jonathan Pank Iversen.
Kampen: Tidlig føring, men ellers ikke nogen stor 1. halvleg. Løb flere meter i 2. halvleg og var bedre bundet sammen, men bl.a. på grund af 5-6 udskiftninger blev det aldrig en stor kamp.

SIF – Vejle 2-1 (2-0)
Målscorere: Frederik Nedergaard Jensen, Noah Sonne Kargo.
Kampen: Tidlig føring reddede kampen for SIF, der ikke ramte top-præstationen i stævnets sidste kamp. For meget stress på bolden og dermed for mange boldtab.Træthed betød, at sejren blev kriget hjem, og dermed var også den samlede sejr i hus.

U15-rækken blev vundet af Esbjerg med AaB på andenpladsen.
SIF’s resultater:
SIF – AaB 2-2 (1-1)
Målscorere: Yunus Akbayir og Frederik Midtgaard.
Kampen: SIF var foran to gange, så ærgerlig uafgjort. Men en god U15-kamp, hvor SIF leverede en god kollektiv præstation samtidig med at flre dygtige individualister sprang i øjnene.

SIF – AB 4-5 (0-2)
Målscorere for SIF: Alexander Busch, Jeppe Kilden Grøn, Yunus Akbayir, Frederik Midtgaard.
Kampen: Underholdende kamp i kraft af mange mål, men SIF gav for mange væk. En kamp, der bølgede frem og tilbage og indeholdt mange chancer. Dog tendens til gode linjer i spillet.

U13-rækken blev vundet af AaB med Sønderjyske på 2. pladsen:
SIF – Vejle 2-0
Målscorere: Victor Sinnerup og Daniel Tinning.
Kampen: God 1. halvleg med god bevægelse og mange gode angreb. Vejle overtog lidt i 2. halvleg, så SIF måtte krige sejren hjem og viste god attitude. Bedste mand: Oscar Steinicke.

SIF – Brabrand 2-6
Målscorere: Daniel Tinning og Valdemar Lomborg.
Kampen: SIF var gode på bolden, men sårbare uden. Et fysisk stærkt spillende Brabrand-hold evnede SIF ikke at stå imod. Bedste mand: Patrik Greve.

SIF – AaB 4-6
Målscorere for SIF: Rasmus Andersen (2), Valdemar Lomborg og selvmål.
Kampen: Hurtig SIF-føring, men derefter presset i bund og bagud 1-4 ved pausen. SIF kom igen med godt presspil og hurtig boldomgang og derved mange chancer. Det gav 4-4 midt i 2. halvleg, men scoring af AaB et minut før tid og i overtiden kvalte SIF trods god præstation. Bedste SIF’ere: Victor Sinnerup og Aske Andresen.

SIF – Esbjerg 4-2
Målscorere for SIF: Niels Kristiansen (2) og Victor Sinnerup (2).
Kampen: En halvleg til hvert hold. SIF sad på 1 med højt pres og god boldomgang i lange angreb på Esbjergs banehalvdel. I 2. halvleg blev SIF trykket i bund, men de offensive spillere formåede at udnytte det store bagrum til både chancer og mål. Bedste SIF’er: Victor Sinnerup.

SIF – Vejle 2-7
Målscorere: Mathias Broman og Simon Andersen
Et træt SIF-mandskab var på hælene i 45 minutter, men overtog i det sidste kvarter. Dog ikke helt god mental tilgang til kampen, men god læring for drengene, der fik at se, hvad der skal til mod de bedste. Bedste SIF’er: Aske Andersen.