16. oktober 2018

SIF-talenter høstede erfaring i Tyskland

Oscar Fuglsang og Frederik Carstensen var med i to kampe mod Tyskland med et danske U17-landshold. Næste opgave er kvalifikation til EM.

Frederik Carstensen og Oscar Fuglsang fra SIF’s tophold i U17 Ligaen har i den seneste uge været med det danske U17 landshold til to testkampe i Tyskland. Begge fik spilletid i kampene, der endte henholdsvis 1-1 og 2-1 til tyskerne.

Den første kamp blev spillet foran 1400 tilskuere på Loist Sportpark i den lille by Wülfrath syd for Essen, og her  hev Danmark et lettere heldigt resultat hjem. Danskernes forsøgte at lægge et højt pres på tyskerne, hvilket ikke lykkedes særligt godt. De danske spillere kom ofte til at ligge lavt i banen og havde svært ved at kombinere sig frem. Som noget nyt spiller U17 2 gange 45 minutter, hvilket var hård kost for begge hold. Derfor kom der mange fejl i opdækningen i de sidste minutter, som gav friløbere til begge hold.

– Oscar spillede hele kampen og havde hænderne fulde mod en meget kompetent angriber – som også scorede tyskernes mål. Frederik spillede de første 64 minutter på højre midtbane. Frederik fik til tider truet tyskernes bagrum, men havde meget lig den øvrige danske offensiv svært ved at spille sig til chancer, siger SIF’s T+ træner Peter Christian Hansen, der fulgte SIF-talenterne i Tyskland.

Fortjent tysk sejr i andendagsgilde
Den anden kamp blev spillet mandag eftermiddag og endte med en fortjent sejr til værterne. Tyskerne havde svært ved at komme til chancer mod de dybt-stående danskere. Til gengæld gik det stærkt i omstillinger, hvor de kunne bruge deres fart. Noget ufortjent kom Danmark foran efter at have været oppe i tyskernes felt for anden gang i kampen. Det var en fin soloaktion af Hector Højbjerre Thomsen fra FC Nordsjælland, der gav Danmark føringen.

Efter pausen fik tyskerne udlignet efter en stikning i dybden. Umiddelbart efter havde Danmark en stor mulighed, som desværre blev brændt. Til slut fik tyskerne flere farlige omstillinger, hvoraf de scorede sejrsmålet på den ene. Chancemæssigt endte kampen 9-3 i tysk farvør, så sejren var fortjent.

– Oscar spillede første halvleg på den vante højre back. Jeg synes han klarede sin defensiv udmærket. Han kom ind med nogle vigtige tacklinger på afgørende tidspunkter og hjalp sit hold på denne måde. Frederik fik de sidste 30 minutter på højre midtbane. Frederik forsøgte at få bolden ved nogle aggressive løb i dybden – og fik i godt samspil med sin back lagt lidt tryk på tyskerne. Noget afgørende kom der dog ikke ud af anstrengelserne, siger P. C. Hansen om de to SIF’ere i anden kamp.

Frederik Carsten og Oscar Fuglsang er nu vendt hjem til træning på Søholt med SIF-kammeraterne, men snart går det løs i landsholdsregi igen. Danmark spiller fra 24. oktober til 30. oktober kvalfikation til U17 EM. Kvalifikationspuljen spilles i Jylland i henholdsvis Hobro (24.10 mod Georgien), Viborg (27.10 mod Estland) og Skive (30.10 mod Rusland.)

U17-landsholdets testkampe i Tyskland i tal:

Kamp 1:
Tyskland – Danmark 1-1 (1-0).
1-0 Paul Nebel, Mainz (9.), 1-1 Tobias Damtoft, FC Midtjylland (55.)

Kamp 2:
Tyskland – Danmark 2-1 (0-1)
0-1 Hektor Højbjerre Thomsen, FC Nordsjælland (30.), 1-1 Timon Burmeister, Wolfsburg (56.), 2-1 Jan Thielmann, FC Köln (68.)