18. oktober 2018

En herlig dag på Søholt

En herlig dag på Søholt

Omkring 240 børn havde en forrygende formiddag på Søholt, da SIF for 17. gang arrangerede Den Store Fodbolddag.

– Ronnie, Ronnie, så du mit mål?

– Ja, det var flot. Og med venstrebenet.

Nye venskaber opstod tirsdag formiddag på Søholt, da SIF for 17. gang arrangerede Den Store Fodbolddag i skolernes efterårsferie. Replikskiftet ovenfor foregik ved autograf-bordene, da træningen var slut, mellem SIF-angriber Ronnie Schwartz og et af de omkring 240 børn, der deltog i begivenheden.

Og venskabelige forbindelser mellem SIF’s førsteholdsspillere og byens børn er netop, hvad det handler om ved Den Store Fodbolddag. Personlige relationer mellem profspillerne og fremtidens generation af tilhængere – og hvem ved, måske også enkelte kommende førsteholdsspillere – er netop hele kernen i begivenheden.

– I SIF kan vi ikke præsentere spillere som Messi og Ronaldo. Men vi kan skabe en personlig kontakt, som børnene ikke kan få andre steder end i byens fodboldklub, og dermed bliver SIF’s spillere også drengenes og pigernes idoler, som de skal ud og støtte om søndagen, når der er kamp på JYSK park, siger SIF’s kommunikationschef Niels Frydenlund om tirsdagens arrangement.

Det var i sin tid Morten Bruun, 424 kampe, dansk mester og pokalvinder og en enkelt sæson som træner i klubben, der skabte Den Store Fodbolddag. Det var i 2002, da han var tiltrådt i et job som pressemedarbejder i SIF. Fodbolddagen blev så stor en succes, at den er blevet en tradition for SIF og for byens børn i alderen 6 til 13 år. Og i år var der altså omkring 240 drenge og piger, der meldte sig til.

De blev trænet i tre aldersopdelte grupper i halvanden time af førsteholdsspillerne, og bagefter var der autografer fra spillerne, frugt fra Kvickly og SIF-tatoveringer og konkurrence fra Jyske Bank, der gennem alle årene har været med som sponsor og er en af årsagerne til, at arrangementet kan afholdes ganske gratis for deltagerne.

Den Store Fodbolddag sluttede ved middagstid – og så kunne børnene tage hjem og begynde at glæde sig til efterårsferien 2019, hvor SIF igen vil arrangere Den Store Fodbolddag.

Se foto-serie af Ulla Myrhøj fra Den Store Fodbolddag:

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på reddit

Relaterede Nyheder

Scroll til toppen