11. november 2008

Vild dramatik og 2-2 mod Thisted

SIF spillede 2-2 imod Thisted FC efter en kamp, der ellers bød på 2-0 førings-scoringer fra Rajko Lekic og hjemmebanedebuterende Christian Holst – og en udvisning til Peter Degn.

På et solbeskinnet Silkeborg Stadion tog SIF søndag imod topholdet fra Thisted FC, der som oprykkere i Viasat Divisionen var kommet forrygende og ubesejret fra land med fem sejre i seks kampe og en enkelt uafgjort.

Cheftræner Peder Knudsen havde til opgaven været tvunget til at ændre i startopstillingen, da Henrik "Tømrer" Pedersen afsonede sin første af to karantænedage. Det gav til gengæld hjemmebanedebut til Christian Holst i front ved siden af Rajko Lekic.

Derudover var der ingen ændringer i forhold til i sidste runde.

På mål startede dermed Kenneth Falkenberg, der havde et midterforsvar bestående af anfører Thomas Bælum og Steven Lustü foran sig. Thomas Hansen tog sig af venstre back, mens Henrik Schnedler passede højre forsvarsside.

På midtbanen og i angrebet var Peter Degn og Steffen Ernemann på kanterne, Martin Ørnskov og Stefan Schmidt på den centrale midtbane og Rajko Lekic samt altså Christian Holst i angrebet.

På bænken sad Thomas Nørgaard, Jim Larsen, Martin Svensson og Lars Huldgaard Christensen.

Blomster til jubilarerne
Der var inden kampen jubilæumsblomster til både Peter Degn og Martin Ørnskov, der denne dag rundede 100 kampe hver i SIF-trøjen – og begge blev behørigt tiljublet fra lægterne, da sportsdirektør Peter Kjær overrakte dem hver en flok buket i rødt og hvidt.

Og rødt og hvidt var det også på lægterne, hvor Jyske Finans-tribunen bød på et flot tifo-skue ved spillernes indløb – der i dagens anledning var med begge hold på banen på samme tid. Det skyldtes, at dagen var officiel Fair Play Dag, hvilket blev markeret på flere måder i løbet af eftermiddagen.

Lodtrækningen magede det således, at SIF for første gang i sæsonen skulle starte med at angribe ned mod fanafsnittet i første halvleg.

Psycho Rajko til 1-0!
Men det så nu ikke ud til at ryste SIFerne, der tog teten med det samme og erobrede den næsten totale boldbesiddelse – uden dog at spille sig frem til noget nævneværdigt i de første minutter på det udmærket besøgte Silkeborg Stadion.

Det gjorde de røde til gengæld i kampens sjette minut, hvor hjemmeholdet på kampens allerførste chance gjorde det til 1-0.

Steffen Ernemann snød Andreas Kristensen i venstresiden og skiftede – mere eller mindre med vilje – med venstre yderside på tværs til Peter Degn, der lagde bolden ind i feltet. Her steg Rajko Lekic op over alt og alle, og med et kraftfuldt hovedstød pandede han bolden i nettet til 1-0!

Det var Psycho Rajkos ottende mål i syv runder – og mål nummer 44 i 46 kampe for SIF… Sikke dog en drømmestart for de rød-hvide!

Dalende intensitet
Kampen dalede herefter en smule i intensitet. Thisted skulle lige sunde sig oven på den – for dem – helt forfærdelige start, mens SIFerne skulle bruge de næste ti-femten minutter på at genstarte kombinationsspillet, der voldte gæsterne flere og flere problemer, efterhånden som minutterne tikkede af sted.

Men en smule dødt var det, derinde på banen – hvilket tilsyneladende smittede af på SIFs fanafsnit. Eller var det mon omvendt?

I hvert fald dalede både tempo og intensitet i kampen, og efterhånden fik Thisted ædt sig en smule bedre ind i kampen. Gæsternes første afslutning faldt efter 25 minutter, da Christian Flindt Bjerg tordnede et frispark af sted, men skuddet strøg langt over målet.

Holst til 2-0!
SIF fik næste mulighed med et frispark i højre side efter 28 minutter, da Christian Holst blev nedlagt – og den tidligere SIF-keeper Mikkel Petersen fik bokset væk på indlægget.

Men det VAR Thisteds periode, og Simon Josefsen stod for gæsternes hidtil bedste mulighed, da han i det 32. minut sendte et godt skud af sted. Kenneth Falkenberg i SIF-målet kunne dog følge afslutningen til dørs og se bolden stryge snert over målet.

Og midt i SIF-tristessen og Thisted-overtaget meldte Christian Holst så sin ankomst i den røde trøje med gevaldig manér i det 33. minut, hvor SIFernes angreb havde mange flotte stationer. Holst modtog bolden fra Thomas Hansen i mellemrummet, trak ind i banen og rundede en modstander. Her fra distancen svingede han højrebenet og kanonerede bolden utageligt i nettet bag Mikkel Petersen. Fantastisk skud, fantastisk mål, fantastisk hjemmebanedebut – 2-0 til SIF!

Kort efter fik Steffen Ernemann en hovedstødschance efter et Peter Degn-indlæg, som Stefan Schmidt videreformidlede – men Ernemann kunne ikke få tilstrækkelig kraft i hovedstødet fra sin tilbagebøjede position i luften.

I den anden ende prøvede Peter Beckmann lykken med et skruet indersideskud, som dalede stilfærdigt ned i nettaget – og tættere på kom Christian Holst med låget to minutter senere, da han headede til et Henrik Schnedler-indlæg – men han måtte se forsøget stryge en god meters penge forbi.

Kampen var altså livet godt op mod første halvlegs slutfase, og Rajko Lekic stak af sted i det 44. minut på en kontra efter et Thisted-frisparksindlæg. Lekic rundede inden midterlinien den sidste TFC-forsvarer – men dommer Darko Haramija fløjtede, da Steven Lustü lå skadet i eget felt. Surt show – men den fornemme 2-0 føring var nu alligevel ikke så dum at gå til pause på.

Det havde været 45 minutter uden det prangende spil fra hverken det ene eller det andet hold – men SIFs skarphed havde været helt uforlignelig, hvilket var forskellen på de to mandskaber.

Thisted-reducering på discount-straffe
Anden halvleg startede som lyn og torden for SIFerne. Allerede efter to minutter erobrede Rajko Lekic bolden i feltet fra den tidligere SIF-back Rasmus Olsen og trykkede af – men lige på Mikkel Petersen.

Og minuttet efter var det så Stefan Schmidt, der fik en dobbelt skudchance i et massivt SIF-powerplay, men begge gange måtte midtbaneslideren se sit skud blive blokeret af selvopofrende Thisted-forsvarere.

Men, men, men. Efter 50 minutter fik Thisted så på deres første besøg i SIF-feltet tilkendt et straffespark på særdeles tvivlsom manér. Det skete, da Martin Nielsen tog et alt for langt træk i feltet og lod sig dumpe ind over Martin Ørnskov. Men dommer Darko Haramija fløjtede skingert og pegede på plettet – og så kunne Daniel Kristensen sikkert reducere til 2-1.

Det var nok ikke den mest overbevisende dommerpræstation i nyere tid på Silkeborg Stadion – men et faktum var de 2-1 på lystavlen nu alligevel.

Degn udvist
SIFerne var tydeligt frustrerede, og det personificerede sig i en fortjent advarsel til Peter Degn efter et hårdt frispark – og dermed har Degn karantæne i næste kamp.

Men Degnen svarede igen kort efter, da han oven på en genial Henrik Schnedler-stikning og lige inden baglinien smækkede bolden indover til Christian Holst, der tordnede bolden i nettet. Og totalt vanvittigt markerede liniedommeren for, at bolden havde været over baglinien – og målet blev annulleret. En kæmpe fejl, hvilket tv-billederne da også dokumenterede.

Peter Degn brokkede sig tilsyneladende gevaldigt – og blev præsenteret for det røde kort. Degnen sidder derfor ude indtil slutningen af oktober.

Dermed fik SIF for anden kamp i træk en spiller udvist – lige som det var anden gang ud af to opgaver i Silkeborg, at Darko Haramija hev det røde kort op ad lommen til en SIFer.

Og alt sammen altså på FIFAs Fair Play Dag…

Sæsondebut til Jimbo
Peder Knudsen skiftede en underløbet Martin Ørnskov ud i det 63. minut, hvilket gav sæsondebut til Jim Larsen, som ikke havde fået førsteholdsfodbold siden sidste efterår.

Jim Larsen røg ind på den defensive midtbane, men det var Thisted, der fik næste mulighed, da Martin Nielsen vendte rundt i feltet og trykkede af – med et skud, der prellede af på overliggeren.

Tre minutter senere var Nielsen så igen tæt på i en situation, hvor Kenneth Falkenberg ikke fik ordentligt fat i et skud fra Bobo Niambele. Nielsen var over returen, men det samme var Falkenberg i anden omgang.

Man må sige, at det sejlede for SIF på dette tidspunkt. Ingen tog ansvar, og Thisted var først på alle bolde. Det lignede her – med tyve minutter igen – ikke en føring, som SIFerne ville kunne opretholde.

Alligevel fik hjemmeholdet den næste chance, da Christian Holst ragede bolden til sig i feltet, hvilket gav en skudmulighed til Jim Larsen, der trykkede af – men Mikkel Petersen tog sig af bolden i to omgange.

Det blev Christian Holsts sidste aktion, for kort efter kom Martin Svensson på banen i stedet for.

Men det var stadig Thisted, der pressede. Og pressede og pressede.

Udligning
Og med et lille kvarter igen gav Thisted-overtaget så pote, da SIF smed bolden væk og gav gæsterne en mulighed. Bobo Niambele spillede til venstre i feltet, hvor lille Simon Josefsen lurede i en mistænkelig offside-position. Men den blev ikke dømt, og i stedet bragede han flot bolden op i nettaget til en 2-2 udligning.

Dermed havde SIF for anden uge i træk formøblet en 2-0 føring – ikke godt.

Men SIFerne fandt nogle gemte reserver frem og fik efterhånden bidt sig mere fast i spillet. Martin Svensson fik trykket af fra distancen uden held – og Jim Larsen fremtvang et hjørnespark i en luftduel i det 82. minut, som han selv fik headet på.

Peder Knudsen satsede og tog Stefan Schmidt ud minuttet senere, hvilket gav plads til Lars Huldgaard Christensen i front.

SIF fortsatte, og Jim Larsen kom igen tæt på efter endnu et hjørnespark med tre minutter tilbage.

Det gav et hjørnespark igen, og Steffen Ernemann eksekverede. Kæmpe klumpspil i TFC-feltet – men ind ville bolden ikke trods flere kompetente forsøg.

SIF kastede alting frem i de døende minutter, men tingene lykkedes ikke trods de fem minutters overtid. Og dermed måtte SIF nøjes med uafgjort i en meget dramatisk topkamp, hvor de berømte marginaler ikke kunne beskyldes for at være rød-hvide.

SIF har nu på grund af pokal-exitten en friweekend i næste uge, og dermed er næste opgave først om to uger – søndag den 5. oktober klokken 15.00 i Valby Idrætspark, hvor Frem tager imod.

• 1-0 Rajko Lekic (6)
  • 2-0 Christian Holst (33)
  • 2-1 Daniel Kristensen (51