18. juli 2018

Skidt generalprøve for SIF

For anden testkamp i træk tabte SIF til en divisionskonkurrent. Fredericia sejrede sikkert 3-1 på JYSK park i sommerens sidste testkamp.

SIF må sætte sin lid til, at mundheldet om at en dårlig generalprøve giver en god premiere, er rigtigt. I hvert fald spillede SIF ikke nogen god kamp i sommerens sidste test onsdag eftermiddag mod Fredericia og for anden testkamp i træk se sig slået af en divisionskonkurrent. Dennegang 1-3. Nu venter halvanden uges koncentreret arbejde på træningsbanen inden premieren 29. juli mod Thisted.

SIF havde bolden mest i kampens indledende fase, men det var Fredericia, der kom frem til den første mulighed. Gæsterne brød bolden på midten af banen og slog en hurtig omstilling, hvor bolden havnede ved Victor Torp i straffesparksfeltets højre side. Han sparkede godt, men Thomas Nørgaard var gået godt ud og fik pareret og i næsten samme bevægelse også grebet bolden. Da var der spillet 10 minutter.

Moro med skudchance
SIF’s første chance faldt i det 15. minut, hvor Ibrahim Moro afsluttede et godt gennemspillet angreb med et fladt skud forbi fjerneste opstander.

Det var hjemmeholdet, der havde bolden mest, men havde svært ved at spille sig igennem til store chancer. Fredericia var kun farlig, når de kom i hurtige omstillinger. Midtvejs i halvlegen førte det til en god skudchance til Andreas Oggesen, der dog afsluttede lige på Thomas Nørgaard.

Chancer og føring til Fredericia
Hos SIF stod Davit Skhirtladze for et par kvalificerede hovedstødsforsøg, men der stod Fredericia på halvlegens sidste chancer. Dennis Høegh fik en skudchance på kanten af feltet, men kiksede med et spark forbi mål, og Anders Holvad fik ikke træf nok på bolden i fri position foran Thomas Nørgaard, der kunne parere. Kort efter sparkede samme Holvad forbi mål i fri position efter en halvleg, hvor Fredericia sluttede bedst.

Fredericia havde således fortjent at gå til pause i føring, det skete ikke, og i stedet kom scoringen mindre end et minut inde i 2. halvleg. En fri Dennis Høegh dukkede op i SIF’s straffesparksfelt og headede gæsterne i front.I pausen havde Peter Sørensen foretaget to udskiftninger, ud gik Alex og Simon Jakobsen og blev erstattet af Oliver Haurits og testspilleren fra Skive, Anders Hagelskjær.

Et langt Christian Sørensen indkast…
Den skæve start på 2. halvleg blev ikke bedre i det 52. minut. Et langt indkast fra Christian Sørensen fik lov at passere hele SIF-forsvaret, og i en flok på fire frie Fredericia-spillere afsluttede Mads Eriksen med en halvflugter udenfor Thomas Nørgaards rækkevidde. 2-0 til gæsterne og meget at arbejde med for SIF.

Fra bænken reagerede Peter Sørensen med fire udskiftninger. Firkløveret Stephan Petersen, Mads Emil Madsen, testspilleren Agon Mucolli fra Vejle og Marc Rochester erstattede Vladimir Rodic, Ibrahim Moro, Jeppe Okkels og Davit Skhirtladze.

Det sprøjtede lidt ny energi ind i hjemmeholdet, og Mucolli var straks nærgående med et forsøg lige forbi mål ligesom Marc Rochester fik en god skudposition, men tøvede for længe.

Og så blev det 0-3
Det var dog Fredericia, der viste konsekvens foran mål. Det blev 3-0 i det 65. minut efter et hjørnespark, hvor Victor Torp sparkede bolden fladt i nettet. Kampen havde udviklet sig til et mareridt af en generalprøve for SIF, og selv om Stephan Petersen reducerede 10 minutter før tid måtte SIF for anden kamp i træk se sig slået klart af en af de formodede konkurrenter i oprykningskampen til Superligaen.

Næste opgave er sæsonpremieren mod Thisted. Den spilles søndag 29. juli kl. 13.45 på JYSK park.

Testkamp, onsdag 18. juli kl. 13.00 på JYSK park:
Silkeborg IF – FC Fredericia 1-3 (0-0)
Mål: 0-1 Dennis Høegh (46.), 0-2 Mads Eriksen (52.), 0-3 Victor Torp (65.), 1-3 Stephan Petersen (80.)
Advarsler: Victor Torp, Fredericia.
Silkeborg IF (4-4-1-1): Thomas Nørgaard – Svenn Crone, Marcus Johansson (90.: Sebastian Jørgensen), Simon Jakobsen (46.: Frederik Møller (84.: Valance Nambishi) – Vladimir Rodic (56.: Marc Rochestere), Ibrahim Moro (56.: Mads Emil Madsen), Casper Sloth, Jeppe Okkels (56.: Stephan Petersen)- Davit Skhirtladze (56.: Agon Mucolli) – Alex (46.: Oliver Haurits)
Manager: Peter Sørensen
FC Fredericia (4-4-2): Alexander Nybo – Jacob Buus (62.: Mathias Jacobsen), Erik Nissen, Mads Eriksen (62.: Manjerekar James), Nicolaj Ritter (62.: Mathias Gertsen) – Victor Torp, Christian Ege Nielsen (62.: Niels Letort), Andreas Oggesen (74.: Anders Holvad), Christian Sørensen (84.: Mikkel Foged) – Anders Holvad (62.: Sebastian Buch), Dennis Høegh.
Cheftræner: Jonas Dal.
Dommer: Rasmus Nielsen