11. marts 2012

Mange chancer, men ingen point

I mandags tog SIF et point med fra Odense i de sidste minutter – og i dag tog HB Køge tre point med hjem til Sjælland uden at have spillet til det. Ærgerligt for SIF som var dominerede.

Bundhold med kvaliteter
HB Køge havde taget turen til det midtjyske, hvor Silkeborg IF stod klar i forårets første kamp på MASCOT PARK. Fusionsklubben havde ikke haft den bedste sæson indtil videre, og før dagens kamp lå de med blot 7 point i 19 kampe isoleret i bunden af rækken. Men dermed var dagens kamp ikke afgjort på forhånd. For det første, fordi HB Køges eneste sejr i år er blevet hentet mod netop Silkeborg. Og for det andet, fordi SIF langt fra spillede tilfredsstillende i deres seneste kamp mod OB, hvor de kun med nød og næppe fik et point med i sidste minut.

Cheftræner Troels Bech stillede med et ungt hold, som talte både 19-årige Daniel A. Pedersen, 19-årige Nicolaj Ritter, 19-årige Jeppe Illum og 21-årige Simon Jakobsen i startopstillingen.

Stille start
Dommer Henning Jensen fløjtede en kamp i gang, som i begyndelsen ikke var udpræget seværdig. Et kvarter inde i kampen havde tilskuerne stadig den første store chance til gode. Begge mandskaber havde haft et par enkelte halvsløje afslutninger; HB Køges Lasse Kronborg havde forsøgt sig udefra, men forbi mål, Ritter havde efter en hurtig dribling bragt sig i position til skud, men målmand Morten Jensen stod godt placeret.

Energisk midtbanedynamo lyste SIF-spillet op
Men så kom der til gengæld lidt mere gang i kampen. SIF’s midtbanespillere, Jesper Bech og Daniel Pedersen, trådte for alvor i karakter og var gode boldfordelere. De lagde i resten af halvlegen grobunden for gode retningsskift i spillet, stikninger og oplæg til store chancer. Her er et par eksempler:

Den unge angriber, Jeppe Illum, spillede en velplaceret aflevering ind i feltet til ’Tømrer’, bolden smuttede under HB Køge-forsvaren og landede for fødderne af ’Tømrer’, men den 36-årige angribers skud blev pareret med Hansens fødder.
Derefter var det den anden unge SIF’er Nicolaj Ritter, som prøvede sig med et skudforsøg. Han trak fri foran mål, og en meters penge fra straffesparksfeltet fyrede han et hårdt vristspark af sted, men skuddet endte lige over mål.

Tredje gang er lykkens gang, siger et ordsprog, men det var som om, det ikke helt gjaldt i dag. For heller ikke på SIF’s tredje skudforsøg i træk lykkedes det. ’Tømrer’, der modtog et veltilrettelagt indlæg fra Flinta, fik heller ikke lagt bolden i nettet.

Dommer Henning Jensen fløjtede til halvleg. Kampen havde været lidt langsom om at komme i gang, men lige så stille havde SIF taget teten. Chancer, sammenhængende og til tider elegant spil sørgede SIF for, men målene manglede stadig.

Fodbold kan være et uretfærdigt spil
SIF fortsatte de gode takter i anden halvleg. 1-2-kombinationer og stensikkert forsvarsspil var nogle af ingredienserne, og 15 minutter inde i kampen satte Flinta lidt ekstra krydderi på, da han nåede højest på et indlæg fra Illum i venstre side. Det var kun en hurtig lap fra Morten Jensen, som gjorde, at SIF ikke var foran.

I fodbold er det hold, der scorer, ikke altid det hold, der har fortjent at score. Det måtte de rød-hvide SIF’ere erfare i dag. På den første HB Køge-chance i næsten tre kvarter lykkedes det for Nicolaj Madsen at putte bolden i mål. Forud for målet havde Adeola Runsewe lagt en bold ind i det lille målfelt, og her var Madsen hurtigere i duellen med Simon Jakobsen, og han kunne derfor prikke bolden ind bag en chanceløs Lasse Heinze. En time spillet og SIF bagud 0-1.

SIF havde mistet lidt af rytmen
Målet kom bag på SIF’erne, som lige skulle finde fodfæstet igen. Et kvarter efter scoringen blev Holst skiftet ind, og det satte lidt skub i tingene. Få minutter efter indskiftningen fik han allerede sin første store chance. Han modtog en flad aflevering fra Illum, som snød hele HB Køges forsvar, men Morten Jensen var igen hurtigt reagerende, da han med endnu en fodparade fik dirigeret Holsts skud ud over mållinjen.

Silkeborg-mandskabet havde ikke opgivet håbet. Christopher Poulsen lagde fem minutter før slutfløjtet en god bold ind i feltet, hvor Kasper Risgård stod fri. Hans hovedstød sneg sig dog lige forbi højre opstander.

Lige så langsomt løb SIF-pointene ud i sandet. Fire og et halv minuts overtid var ikke nok, og SIF’erne kunne således se tilbage på en kamp, der bestemt ikke var gået deres vej. Holdet havde ellers haft mulighederne og spillet til at vinde, men HB Køge havde med deres simple redskaber, gode fight og høje effektivitet været heldige med at få et point med fra MASCOT PARK.

Stærke og stabile sønderjyder på programmet
I næste weekend skal spillerbussen en tur til det sydlige Jylland, når det silkeborgensiske mandskab spiller på Haderslev Stadion, hvor SønderjyskE er værter – forhåbentligt med et mere succesfuldt resultat for SIFerne end det i dag. Lars Søndergaards hold, der tabte 2-0 i dagens kamp mod FCK, er placeret lige over stregen med 21 point.

SønderjyskE – Silkeborg IF spilles søndag den 18. marts 2012 klokken 16 på Haderslev Stadion.
Lørdag den 17. marts kl. 10 er der igen ‘Åben træning før kamp’ på Søholt, hvor spillernes anstrengelser vil kunne opleves på tætteste hold.

• 0-1 Nicolaj Madsen (59).