18. marts 2012

En mandfolkesejr og fire mål

Der var dobbelt-målscorer, hånd på bolden, held, uheld og seks mål, da Silkeborg bankede SønderjysE med 2-4 i Haderslev. Den bedst mulige optakt til hjemmekampen på Mascot Park mod FCK på søndag.

Når de flotte stadionfacader og millioninvesteringerne skrælles væk, så foregår en Superligakamp mellem kridtstregerne på et grønt græstæppe. Her er det 11 mod 11 som i en hvilken som helst anden seriefodboldkamp, hvor mand mod mand-duellerne hverken vindes på høje lønninger eller mediedarlings, der sætter hår. Det kommer man til at tænke på, når man sidder på Haderslev Fodboldstadion, hvor SønderjyskE har drillet utallige, på papiret bedre, modstandere end dem selv med hårdt arbejde og solidt teamwork igennem årene.

I dag var det råkoldt og fremmødet ikke imponerende forårsagtigt, da Silkeborg og SønderjyskE løb på banen til den særdeles vigtige kamp for begge hold.

Begyndelsen på en målrig affære

Silkeborgspillerne havde succes med at sætte et højt pres på hjemmeholdet fra kampens start, og i de første ti minutter fik Nicolaj Ritter, der vikarierede for den skadede Christopher Poulsen på venstre back, vist at hans offensive kvaliteter og gode indlæg i den grad også kan komme længere bagfra end fra den normale kantposition. Allerede efter to minutters spil fik Risgård afsluttet med en flugter forbi det lange hjørne, efter at netop Ritter havde serveret et perfekt, tidligt indlæg.

Marvin Pourié startede på banen i karantæneramte Jesper Bechs fravær, og han var lige ved og næsten med et par gode aktioner i kampens start. Masser af speed og gåpåmod – men lige det sidste manglede i afslutninger og indlæg. SønderjyskE red stormen af efter cirka et kvarters spil, og fik med et par gode angreb tiltvunget sig to-tre dødbolde, som gav lidt ravage i Silkeborgs forsvar og kostede advarsler til Jesper Mikkelsen og Frank Hansen.

21. minut: MÅL
Silkeborg fik også et par hjørnespark i træk, men det skulle blive en anden dødbold, der for alvor satte rød kulør på gråvejrsdagen i det sønderjyske. Frank Hansen tog et langt indkast, Tømrer forlængede og midt i feltet stod Marvin, som drejede foden helt rigtigt og liste-flugtede bolden over i det lange hjørne: stolpe ind og 0-1 til Silkeborg.  Det var liiiige det, der skulle til for at give de trofaste Silkeborgfans en optimal start på dagen. SIFosis sang `stoltheden er evig´ – og SIFerne spillede ufortrødent videre med aggressivt presspil.

Sønderjysk pres afløst af Ritter-indlæg og PouriÉufori
I de næste minutter kom de blåblusede alt for tæt på efter nogle gode indlæg fra kanterne og lidt upoleret klumpspil foran mål, men heldigvis blev det ved lige ved og næsten indtil det 28. minut. Her tog Nicolaj Ritter turen på venstrekanten og serverede boden perfekt i panden på den første målscorer. Han timede sit hovedstød perfekt, og så kunne Pourié også noteres for målet til 0-2.

Resten af halvlegen bølgede frem og tilbage, men det var særdeles velfortjent, at Silkeborg gik til pause med en tomålsføring.

2. halvleg og 1-2 ved Lasse Vibe

Det gik lige lidt for stærkt med den reducering, for halvlegen var ikke meget mere end en to minutter gammel, før der pludselig var scoret. SønderjyskEs Lasse Vibe kanonerede bolden ind bag en chanceløs Lasse Heinze med et flot skud fra kanten af feltet. Det blev fulgt af ti minutter, hvor Silkeborg blev presset, og da Nicolaj Ritter samtidig fik advarsel i en meget tvivlsom situation med en farlig SønderjyskE-dødbold til følge – ja, så lugtede det lidt af, at kampen var vendt.

Først helt oppe, så helt ned.
Efter en herlig halvlegsstilling stod der i det 70. minut pludselig 2-2. Sønderjyskes lynhurtige Quincy Antipas havde taget hånden til hjælp, og de massive protester fra Silkeborgspillerne udløste gule kort til både Christian Holst og Kasper Risgård, hvilket desværre giver en karantænedag til sidstnævnte hjemme mod FCK. Heldigvis var Lasse Heinze dog flyvende, og han holdt Silkeborg fra at inkassere flere scoringer i denne hårdt pressede periode.

Men Kaimar kom ind … og SIF kom op igen
Det gik rigtig stærkt nu, og efter kampens eneste dårlige periode af SIF-spillerne, var alting vendt – og kampen helt lige igen. Den dobbelte målscorer, Marvin Pourié, blev erstatet af en frisk, men maskeret, Kaimar Saag, der ikke behøvede mere end det udsyn, den næsebeskyttende maske gav ham for at score til 2-3 lige efter at være kommet på banen. Håb igen.

Og Kaimar Saag blev dagens comeback-kid, for han tiltvang sig kort efter et straffespark, som Kasper Risgård sikkert eksekverede til en 2-4 føring og topstemning på banen, bænken og bag målet hos Silkeborg-fansene. I mellemtiden var hjemmesidens udsendtes fingre på det nærmeste frosset fast i forårskulden, i takt med at netmaskerne bølgede. Glædesvarme havde SIFerne og alle de medrejsende dog godt forankret i kroppen hele vejen hjem til Søhøjlandet, for spillet var godt i dag, chancerne gode og udnyttelsen ligeså.

Du kan gøre forskellen
Men hvor skal der dog lidt til for at ændre en fodboldkamp. Lidt vilje, lidt forberedelse og lidt held. Lige så lidt som der skal til fra hver enkelt silkeborgenser, hvis målet er at skabe en fantastisk kulisse på søndag, hvor FC København kommer på besøg. Alt hvad det kræver er nemlig, at du river to timer ud af kalenderen og skriver Mascot Park, god underholdning og Superligafodbold på familiens dosmerseddel til på søndag. Som i dag vil Silkeborgs spillere give alt, hvad de har i sig for at levere et godt resultat og en gang rigtig underholdende fodbold.

Så tag familien, vennerne og den gode Silkeborg-stemning med, og vis at vi står sammen om at have et Superligahold, som stik imod budgetter og ekspertdomme ligger på en flot 6. plads i landets bedste række og spiller angrebsivrig og pasningsorienteret fodbold.
Næste kamp er på søndag kl. 16.00 på Mascot Park i Silkeborg.