25. marts 2012

Stort SIF-point i intens kamp

Over 6000 tilskuere, sol og flot ‘SIF-spil’ var ingredienserne i dagens Superligagryde på Mascot Park. Selvom Silkeborg havde flere store chancer, var det målmændene, der fik hovedrollerne i en uafgjort men absolut godkendt kamp.

Løverne på visit
FC København. En købeklub uden traditioner eller en flok fightende og uovervindelige løver. Hvordan øjnene ser, afhænger af brillerne, de har på, må man konstatere, når det gælder FCK. Men en placering som foreløbig nummer ét, fem point ned til nummer to og regerende mestre de seneste tre år er tørre tal og statistik, der taler for sig selv. Jo vist kan løverne virke glubske, fremadstormende og aggressive, men for SIF er det lykkedes i nogen grad at tæmme dem på egen hjemmebane. I tidens løb har silkeborgenserne nemlig vundet otte kampe, FCK kun syv, mens de resterende 13 er endt uden vinder på Mascot Park.

På denne solbeskinnede søndag skulle Silkeborg forsøge at bevare det hårde greb på københavnerne. Thorbjørn Holst, der igen var fit for fight, startede inde, mens Kasper Risgård sad udenfor med en karantæne.

Selvsikkert SIF-spil i solrigt vejr
I en smuk kulisse med både mange SIF- og FCK-fans lagde hjemmeholdet bedst ud. Mindre end tre minutter spillet og Silkeborg havde allerede haft kampens første chance. Daniel A. Pedersen tog et frispark midt foran mål, og vristsparket gav bolden en høj fart, og den voldte stor besvær for FCK-målmand Johan Wiland, men noget usikkert fik han pareret bolden til siden. Næsten samme sted fik SIF lidt senere endnu et frispark, denne gang med frisparkskytte Christopher Poulsen, der i dag var rykket frem på venstrekanten, men også hans skud fik Wiland reddet forbi netmaskerne.

Måske var det solen, der fik SIFerne til at sprudle. Måske var det 4-2-sejren over SønderjyskE i sidste uge. I hvert fald var spillet fyldt med fodboldlækkerier som lobforsøg, Laudrup-finter og gennembrud på kanterne. FCK kunne til gengæld ikke få spillet til at fungere, skød langt over mål, fejlede i afleveringerne og fik ikke lagt noget pres på silkeborgenserne.

Heinze-redning sikrer 0-0 ved pausen
Da stadionuret rundede den halve time, var kampens tempo trukket lidt ud. FCK var kommet bedre med, som kampen var skredet frem, hvilket også kom til udtryk fem minutter før pausen. Dame N’Doye fik en smule heldigt bolden med fra SIF’s højre side, fyrede kuglen på mål, Thorbjørn Holst blokerede, men bolden landede noget tilfældigt foran Cesar Santin. Den brasilianske angriber flugtede, men Heinze fik i sin fulde længde skubbet bolden til hjørnespark. Faren afværget, og spillerne kunne gå til pause uden mål.

Høj aktivitet fra begge hold
Halvlegspausen havde givet begge mandskaber fornyede kræfter. Fra FCK var Santin et symbol på det. Hurtig acceleration på kanten, fri løbebane på SIF-højresiden og et knaldhårdt spark mod mål, men lige forbi. Fra SIF var især Christopher Poulsen manden bag flere gode SIF-aktioner. Først flot 1-2-spil med Frank Hansen, hvor Poulsen desværre endte lidt for langt ude på siden til at kunne få fyret et kvalificeret spark på mål. Senere, da han stak Nicolai Ritter i dybden, som lagde en veltilrettelagt bold ind til Jesper Bech. Desværre fumlede Bech for meget med bolden, og derfor stadig ingen mål på Mascot Park.

En fingerspids fra føringsmål
Et stykke tid inde i anden halvleg blev manden, der scorede to mål mod SønderjyskE sidste søndag, Marvin Pourié, skiftet ind. Han lagde sammen med Christian Holst et hårdt pres på FCK-forsvaret. En time spillet og de to herrer kombinerede sig fri, Pourié vendte rundt på en tallerken og trykkede af fra distancen. Skuddet udfordrede Wiland, der kun lige fik fingerspidserne på.

Ti minutter før slutfløjtet var Pourié igen på spil. I et kontraangreb havde FCK ikke helt fået styr på tropperne, og Pourié tog da også bare nogle få træk, før Kris Stadsgaard var helt rundt på gulvet. Det hårde, flade spark, som den tyske SIFer fik fyret af, havnede dog lige forbi højre stolpe.

En stolpeinderside fra føringsmål
Der gik et sus igennem de 6107 tilskuere, som i dag var troppet op på Mascot Park, da Frank Hansen fra distancen hamrede et skud på indersiden af stolpen. Desværre var heldet ikke med de rød-hvide i dag, og bolden fløj ud på banen igen.

Inden Claus Bo Larsen kunne fløjte kampen af, måtte han først uddele det andet gule kort til indskiftede Marvin Pourié. Begge hans indkasserede gule kort var kommet på baggrund af, at tyskeren havde skudt på mål, efter fløjten havde lydt. Ærgerligt for Pourié, der ellers havde gjort en god figur i den halve time, han havde været inde.

Fair pointdeling efter intens kamp
Statistisk set er SIF vant til at dele point med FCK på hjemmebane. I dag kunne der tilføjes endnu et uafgjort resultat til denne statistik. SIF havde holdt FCK-spillerne nogenlunde fra fadet og havde samtidig selv spillet underholdende og i perioder presset københavnerne. Kun en stolpe og et par Wiland-redninger gjorde, at SIF ikke fik scoret. I den anden ende var Lasse Heinze også en stor medvirkende faktor til, at SIF i dag kunne holde et clean sheet. SIF-målmanden blev da også kåret som dagens spiller af stadionpublikummet.

Fra løver til ulve
Fra ét hold med skarpe tænder til et andet. SIF har indtil videre hentet fem point i de første fire kampe, og hvorfor ikke lige hente tre flere i næste kamp mod FC Midtjylland? De sortklædte vestjyder, der først spiller i morgen mod AGF, har tilkæmpet sig en fjerdeplads i tabellen, så der er lagt op til noget af et spændende rivalopgør, og SIF har brug for al den medrejsende opbakning, som overhovedet er muligt.

Det er på MCH Arena næste søndag klokken 14.00, at silkeborgenserne skal forsøge at hive tre point hjem til samlingen.

Advarsler

 • Sölvi Ottesen
 • Christian Bolanos
 • Thomas Delaney.

SIF

 • Lasse Heinze – Dennis Flinta
 • Simon Jakobsen
 • Thorbjørn Holst Rasmussen
 • Jesper Mikkelsen (90+3: Sune Kiilerich) – Nicolaj Ritter (58: Marvin Pourié)
 • Frank Hansen
 • Daniel Pedersen (69: Sebastian Svärd)
 • Christopher Poulsen – Christian Holst
 • Jesper Bech.

FCK

 • Johan Wiland – Lars Jacobsen
 • Kris Stadsgaard
 • Sölvi Ottesen
 • Bryan Oviedo – Christian Bolanos (83: Pierre Bengtsson)
 • Christian Grindheim
 • Thomas Delaney
 • Martin Vingaard (58: Thomas Kristensen) – Cesar Santin (73: Mustafa Abdellaoue)
 • Dame N’Doye.
Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på reddit

Relaterede Nyheder

Scroll til toppen