5. marts 2012

Fantastisk comeback i de døende minutter

Forårssæsonen blev skudt i gang med en nervepirrende affære i Odense, hvor SIF kom bagud med både 1-0 og 2-0. Et Poulsen-hug og et Flinta-mål sekunder før slutfløjtet sikrede dog SIF’erne det ene point.

Så ruller superligabolden igen…
Endelig! Mandag aften blev en knap tre måneders, næsten uendelig, lang pause fra superligafodbolden bragt til ophør for spillere såvel som fans omkring Silkeborg IF, da forårssæsonen skulle skydes i gang. SIF var taget til TRE-FOR PARK for at møde den traditionsrige klub Odense BK, der inden dagens kamp lå en placering under SIF på en ottendeplads. På kalenderen kunne man se, at det var forår, men det var nu ikke til at mærke på de fynske vinde, som fik tilskuerne til at lyne op i jakken og kaffemaskinerne på overarbejde.

Kulden havde ikke skræmt silkeborgenserne fra at tage turen til det odenseanske. På udebaneafsnittet blafrede rød-hvide SIF-flag og flotte bannere, så spillerne på banen også kunne mærke opbakningen fra lægterne.

Rustne stænger hos begge mandskaber
Der skulle ikke gå mere end to minutter, efter Michael Tykgaard havde fløjtet årets første kamp i gang, før den første farlige situation opstod. Esben Ruud lagde en høj bold ind i SIF-feltet, og noget tilfældigt lykkedes det OB at skyde bolden i nettet. Heldigvis fløjtede Michael Tykgaard for offside, og målet blev derfor ikke anerkendt.

Derefter var det som om begge hold lige skulle finde fodfæstet efter en lang vinterpause. Ingen af holdene kunne rigtig finde rytmen i spillet, og lange bolde og fejlkoordinerede afleveringer prægede spillet. En enkelt chance tilfaldt Morten Skoubo efter et kvarter, da han brysttæmmede sig fri foran mål – men en hurtig Lasse Heinze fik afværget situationen.

Som halvlegen skred frem, tog OB-spillerne mere og mere af styringen. Især kanterne blev hyppigt brugt og satte forsvaret i arbejde. Presset aftog i slutningen af halvlegen, og SIF fik mere og mere spil på midtbanen.

OB-mål lige før halvlegen
Lige som stadionuret nærmede sig 45 minutter, nåede hovedstødsstærke Hans Henrik Andreasen højest på et indlæg fra OB’s venstreback Bernard Mendy. Bolden landede i nettet, og denne gang kunne dommer Michael Tykgaard ikke andet end fløjte mål.

SIF kunne dermed gå til pause med en stilling på 0-1. Det havde ikke gået deres vej i første halvleg, men det var dog lykkedes dem at få tilspillet sig mere af spillet, hvilket selvfølgelig gjorde OB-målet endnu mere ærgerligt, men som samtidig gav holdet forhåbninger om flere SIF-chancer i anden halvleg.

Og OB-mål lige efter halvlegen
Øv, øv, øv. Anden halvleg var kun lige begyndt, da Heinze igen kunne fiske bolden ud af sit mål. Forinden havde Bashkim Kadrii taget turen til baglinjen og spillet et fladt indlæg bagud og ind i feltet, hvor Andreas Johansson uden tøven hamrede bolden i netmaskerne. Nede med 0-2 så det svært, men dog ikke umuligt, ud for SIF’erne.

Det dobbelte føringsmål fik de blåstribede til at trække sig en smule mere tilbage, og samtidig gjorde det de rødfarvede silkeborgenseres spil mere frigjort. Jesper Bech prøvede efter en times spil med et skud fra distancen, dog lige ved siden af mål.

Indskiftede Marvin Pourié ville også lege med, da han fem minutter efter Bechs forsøg headede en bold  på mål, som OB-målmand Stefan Wessel måtte helt ned til stolpen for at stoppe.

Poulsen-hug og 1-2
Den velspillende SIF-offensiv bar efter omkring 75 minutters spil frugt. Tore Reginussen havde indkasseret et gult kort ved at begå et frispark lige uden for feltet. Det frispark tog Christopher Poulsen sig af, og han fyrede et tørt og fladt skud af mod mål. Skuddet strøg under muren, Wessel kunne ikke nå at reagere, og så havde SIF reduceret til 1-2.

Reduceringsmålet gav udeholdet blod på tanden, og der blev knoklet fra alle mand for at få sat det udlignende mål ind.

Flinta dagens helt
Og det udlignende mål kom. Daniel Pedersen, som var blevet sat ind på midtbanen i stedet for Ørnskov, der i vinterpausen var skiftet til Norge, forsøgte sig med en afslutning fra kanten af feltet. Noget tilfældigt blev den rettet af af en OB-forsvarer, og bolden lå frit i feltet. Her kastede Dennis Flinta sig heroisk ind i bolden, og fik den flyttet det sidste stykke over stregen. Til stor jubel for de medrejsende fans.

Sikke en kamp! SIF havde ikke ligefrem spillet nogen dominerende rolle i første halvleg, men havde dog i perioder vist, at de godt kunne true OB. Et mål lige før og et mål lige efter pausen tog ikke pusten af udeholdet, som bravt kæmpede videre. Tålmodige SIF-fans måtte dog vente helt ind til det sidste kvarter, før Poulsen kunne score et reducerende mål på frispark. De rødfarvede satte alle kræfter ind, og det forløsende mål kom sekunder før slutfløjtet, da Flinta kæmpede bolden over stregen.

Nu blev turen hjem til Silkeborg en smule sjovere for fansene og spillerne, der kunne tage et stort point med hjem fra Odense.

Revanche til gode
Om under en uge står den igen på superligafodbold, og denne gang er det på hjemmebane. HB Køge, der lige nu ligger og kæmper under stregen, er modstanderen, men derfor skal SIF bestemt ikke tage for let på kampen. Sidst blev det nemlig til et noget ærgerligt 3-0-nederlag, og det skal silkeborgenserne forsøge at rette op på. Men det kræver al den støtte, som overhovedet er muligt fra det silkeborgensiske opland.

Silkeborg IF – HB Køge spilles på MASCOT PARK på søndag den 11. marts klokken 16.