2. maj 2019

Elever blev en del af SIF i intenst skole-forløb

Elever blev en del af SIF i intenst skole-forløb

Gennem 10 uger har syv elever fra Silkeborg Ungdomsskole brugt deres fritid i et intensivt læringsforløb på JYSK park, hvor de er blevet undervist af spillere og SIF-ansatte.

Syv elever fra Silkeborg Ungdomsskole har gennem 10 uger gennemført et intensivt undervisnings-forløb, hvor klasselokalet var JYSK park. Eleverne fra 7. og 8. klasse var ungdomsskolens første hold af elever på et såkaldt Playing for Success-forløb, hvor JYSK park og både spillere og ansatte i SIF var kreativ motor i undervisningen af eleverne.

– For Ungdomsskolen har det været inspirerende at samarbejde med SIF om første sæson af Playing for Success. Vi har oplevet en fantastisk imødekommenhed fra klubbens personale. Dette har givet eleverne en oplevelse af at være en del af SIF, hvilket har været en fælles målsætning for forløbet, siger Anders Harboe, der er Silkeborg Ungdomsskoles ansvarlige for Playing for Success forløbet.

Overskud, format og vilje
Ved det 10 uger lange forløbs afslutning fik eleverne overrakt diplomer af sportschef Jesper Stüker, der også ved afslutnings-arrangementet forleden fortalte både elever, forældre og søskende om SIF-værdierne overskud, format og vilje, og hvordan forløbet har lært eleverne, hvordan værdierne er synlige i det daglige, og hvordan de kan bruge dem i deres eget liv.

Undervisningen, der er foregået én gang om ugen i elevernes fritid, omfattede ud over en introduktion fra Jesper Stüker blandt andet oplæg fra Simon Jakobsen, der fortalte drengene om sin rolle som viceanfører i truppen, et oplæg der fik eleverne til at fremhæve ham som et eksempel på “format” i forbindelse med afslutnings-arrangementet. Også fysioterapeut Michael Larsen, groundsman Henrik Jørgensen og U13-træner Nicolaj Bækgaard var blandt de SIF-ansatte, der fortalte eleverne om at arbejde i en professionel sportsorganisation.

En af elevernes opgaver ved afslutningen på det 10 uger lange forløb var at finde eksempler på SIF’s værdier i de mennesker, de havde mødt undervejs. Ud over Simon Jakobsens format fremhævede de langtids-skadede Jeppe Gertsen som et eksempel på vilje og groundsman Henrik Jørgensen som eksemplet på overskud efter at han levende og interessant havde fortalt dem om arbejdet med at passe kunstgræsset.

Inspiration fra England og Holland
Silkeborg Ungdomsskole er den første skole i Danmark, der arrangerer Playing for Success. Inspirationen til det intense undervisnings-forløb er hentet i England og Holland, hvor lignende forløb er blevet gennemført hos klubber i Premier League og Championsship i England samt Æresdivisionen og 1. division i Holland.

– Vi drømmer om at udvide projektet til andre klubber i NordicBet Ligaen og Superligaen baseret på den Silkeborg-model, vi har udviklet i samarbejde med SIF. Derefter ville det være oplagt at finde andre arenaer med en ”wow-effekt”, hvor vi kan teste konceptet, siger Anders Harboe.

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på reddit

Relaterede Nyheder

Næste Kamp

3F Superliga

Søndag d. 21.07. kl. 14.00
Scroll til toppen