22. april 2015

Den dag vi tømte ølhanerne…

Den dag vi tømte ølhanerne…

Ambassadør-interview: Lars Lilholt har boet i Søhøjlandet i 42 år og er siden 1990 kommet på Silkeborg Stadion. I dag ser han sig selv som både midtjyde og SIFer.

Lars Lilholt må efterhånden betragtes som inkarneret SIFer på trods af sit tidlige tilhørsforhold til AaB. Den populære sing-a-song writer med solidt tag i sit koncertpublikum er på Mascot Park, hver gang koncertkalenderen tillader det, og han har holdt med SIF siden 1990.

Lars Lilholt er derfor et helt naturligt medlem af SIF og Silkeborgs ambassadør-korps. Her uddyber han sit tilhørsforhold til både klubben og byen:

Hvad betyder SIF og Silkeborg for dig?
Jeg er faktisk født på Nørrebro i København og har boet i forstaden Herlev indtil jeg som syv-årig blev flyttet til Aalborg, fordi min far ville hjem til sin barndomsby. Så boede jeg i Aalborg til jeg blev student i 1972. Jeg blev meldt ind i AaB som syv-årig, og da de rykkede uden for byen til det nye store moderne anlæg sidst i ´60erne meldte jeg mig ind i Aalborg Chang.

I 1973 endte jeg af skæbnens tilfældigheder i Silkeborg. Jeg havde en kammerat, Bent, som jeg havde mødt på en ølejr. Han var fra Vangede, og vi ville begge gerne på det nødvendige seminarium i Tvind. Vi syntes de var seje derude med møllen og busserne til Afghanistan. Heldigvis oprettede de ikke noget hold i 1973, og så lagde Bent og jeg en lineal ud fra Vangede og ned fra Aalborg, og de mødtes i… Silkeborg. Så der flyttede vi til. Han på kom på Th. Langs Seminiarium, og jeg kom op på bakken på Silkeborg Seminarium. At jeg så hurtigt indså, at jeg ikke havde hverken rygrad eller nerver til at være skolelærer, er en anden historie, men jeg har boet langs Gudenåen lige siden. Altså i 42 år. Og alle mine børn er midtjyder. Og det er jeg nok også selv efterhånden.

Til sidst gad jeg ikke køre til Aalborg for at se bold, så omkring 1990 begyndte jeg at følge SIF.

Hvilke oplevelser i relation til SIF er dine bedste?
De bedste oplevelser med SIF er sejren over – for øvrigt – AaB i 1994 den dag mesterskabet kom i hus. Det var sjovt.  Jeg var også med på en herlig tur til Kroatien, da Elkjær var træner, hvor jeg underholdt lidt på hotellet. Men i det hele taget har der været mange sjove timer på stadion. Når SIF vinder er jeg i godt humør og vice versa. Vi fik da tømt ølhanerne på stadion sidste sommer den aften, vi rykkede op.

Hvilke oplevelser i relation til byen Silkeborg er dine største?
Silkeborg by har også givet mig mange stjernestunder. Først i halvfjerdserne, hvor jeg spillede til Riverboat først gang, er en af dem. De første koncerter jeg holdt på Stalden i Estrupsgade, et ultrahipt spillested som de gamle silkeborggensere kan huske, er også mindeværdigt. Buttadeo forestillingen i 2004, hvor jeg skrev musikken til indvielsen af JYSK MUSIKTEATER det samme. Og senest fejringen af Hjejlen, hvor jeg havde den fornøjelse at spille helt alene i kahytten på Hjejlen for Hendes Majestæt Dronningen og hendes hofdame, mens Anders Dam, Kent Madsen og de andre måtte stå frysende oppe i blæsevejret på dækket. Ud over det har jeg haft mange stjernestunder fra Indelukket de 20 gange, bandet har spillet dernede.

Hvilken SIF-spiller er din favorit, hvis du kan vælge frit siden oprykningen til 1. division i 1987?
Favoritspiller gennem tiderne er vel nærmest en duo. Nemlig da Peter Lassen og Henrik Tømrer i en kort periode dannede angrebsmakkere. Det var uforudsigeligt og fanden-i-voldsk.

I øvrigt mener jeg…
at det er godt med den nye at satsning på egne talenter, bare der bliver råd til nogle få gamle erfarne spillere, så håber jeg vi hurtigt kommer op igen. Man kunne passende fejre oprykning med indvielse af det nye stadion, som jeg glæder mig til.

Læs også ambassadør-interview med Martin Laursen. Klik her.
Se de øvrige medlemmer af SIFs ambassadør-korps. Klik her.

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på reddit

Relaterede Nyheder

Næste Kamp

3F Superliga

Søndag d. 21.07. kl. 14.00
Scroll til toppen