21. april 2015

SIF har givet mig venner for livet

SIF har givet mig venner for livet

Ambassadør-interview: Martin Laursen er vel nok den SIF-spiller i historien, der er nået længst i sin karriere. Han var elev på Silkeborg Fodbold College og nåede at spille for topklubber som Milan, Aston Villa og Parma

SIF-forsvareren Martin Laursen nåede vidt omkring i sin fodboldkarriere. Milan, Aston Villa og Parma er nogle af de klubber, han nåede at få på sit c.v. i en aktiv karriere, der også omfattede 53 landskampe for Danmark.

Men det hele startede i Silkeborg IF, da knægten fra Fårvang som 16-årig kom ind på Silkeborg Fodbold College. Den fodbolduddannelse, han fik her, blev ballast i karrieren, der blev indledt på SIFs førstehold i 1995 og sluttede i Aston Villa i 2009.

Efter 35 førsteholdskampe i SIF blev han i 1998 solgt for et tocifret millionbeløb til den italienske klub Hellas Verona – bl.a. med hjælp fra Preben Elkjær. Siden gik turen til mere prominente italienske fodboldadresser (på det tidspunkt), Parma og AC Milan inden han sluttede karrieren med fem år i Premier League for Aston Villa.

Nu er Martin Laursen gået på fodboldpensin, han er 37 år gammel og bosat i Københavns-området. Og så er han lige blevet en del af SIF og Silkeborgs ambassadør-korps. I den anledning fortæller han lidt om, hvad Silkeborg og SIF har betydet for ham:

Hvad betyder SIF og Silkeborg for dig?
Silkeborg Fodbold College står for mig i tydelig erindring. Når man siger SIF og Silkeborg er SFC uløseligt forbundet med begge dele. Det var også i SIF, jeg fik min første kontrakt, og det er altid noget helt særligt. Det glemmer man aldrig. Og endelig har Silkeborg og SIF givet mig venner for livet. Jeg har kun postiive minder fra min tid i Silkeborg.

Hvilke oplevelser i relation til SIF er dine bedste?
Uha, der er mange. Det startede allerede i min ynglingetid, hvor det var stort for mig at komme fra min lille klub i Fårvang til SIF som områdets storklub. Min første fuldtidskontrakt er også noget, jeg husker som en stor oplevelse. Det at jeg nu kunne leve af at spille fodbold var en drøm, der gik i opfyldelse. Kampene på Silkeborg Stadion og den særlige stemning, de havde. Og så kampene mod Brøndby og de direkte dueller med Ebbe Sand. Det var stort.

Hvilke oplevelser i relation til byen Silkeborg er dine største?
Det at bo på college og kunne jeg godt lide. Samværet med college-vennerne er noget, jeg stadig husker. Og så at bo i Silkeborg var også en stor oplevelse – jeg kom jo fra noget mindre forhold i Fårvang.

Hvilken SIF-spiller er din favorit, hvis du kan vælge frit siden oprykningen til 1. division i 1987?
Ingen tvivl: Det er Johnny Hansen (fynboen, der spillede 122 kampe for SIF i sidste halvdel af 90’erne – red.)

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på reddit

Relaterede Nyheder

Næste Kamp

3F Superliga

Søndag d. 21.07. kl. 14.00
Scroll til toppen