24. april 2015

SIF har enorm betydning for mig

SIF har enorm betydning for mig

Ambassadør-interview: Jakob Kjeldbjerg opholdt sig kun i SIF i to sæsoner. Alligevel har klubben gjort et uudsletteligt indtryk på fodboldspilleren, der blev tv-vært. Læs i dette interview bl.a. om, hvordan Flemming Møldrup spiller en hovedrolle i Kjeldbjergs SIF-erindringer.

Jakob Kjeldbjerg kom til SIF i 1991 fra Viborg, og selv om han kun opholdt sig i to sæsoner i Søhøjlandet, satte han et væsentligt fodaftryk i klubben. Han blev landsholdsspiller i sin SIF-tid og udviklede sig så eksplosivt, at han i 1993 blev solgt til den engelske storklub Chelsea, som han optrådte for frem til 1997, hvor karrieren sluttede.

Jakob Kjeldbjerg arbejder i dag som tv-vært på TV3. Han er mest kendt for sin værtsrolle i overlevelsesprogrammet Robinson Ekspeditionen, men har i de senere år også været på eventyr som vært i programmet Divaer i junglen, hvor kendte danskere bliver sendt på overlevelsestur i regnskoven.

Den tidligere SIF-spiller opnåede 14 A-landskampe for Danmark. Han har sagt ja til at være en del af SIFs ambassadør-korps og forklarer her noget om, hvad SIF har betydet for ham.

Hvad betyder SIF og Silkeborg for dig?
SIF har enorm betydning. Klubben definerede mit videre liv, både som fodboldspiller og menneske, qua skiftet til Chelsea, hvor jeg som en kæmpe bonus mødte min kone. Jeg er fortsat lykkelig og taknemmelig over at den daværende ledelse med Orla Madsen og Ole Hansen i spidsen lod mig forfølge udlandsdrømmen.

Hvilke oplevelser i relation til SIF er dine bedste?
Den evigt skønne jargon i og omkring omklædningsrummet, uanset den benhårde jagt på resultater og de næsten daglige bilture mellem Viborg og Silkeborg med de andre “viborgensere” Heine Fernandez, Henrik Kastbjerg og Ole Skov, hvor den rigtige taktik blev lagt og det rigtige hold sat! :o)
Også træningen under Viggo Jensen, der lærte mig at leve og tænke som en professionel, husker jeg, og så sæsonen 1992-93 under Bo Johansson, der kulminerede med at jeg blev udnævnt til Årets Spiller.

Hvilke oplevelser i relation til byen Silkeborg er dine største?
Jeg var jo først og fremmest i Silkeborg for at spille fodbold i SIF, så jeg vil nævne mødet med store personligheder som bl.a. Troels Bech, Morten Bruun, Viggo Jensen, Orla Madsen m fl. som de største oplevelser på den front.

Hvilken SIF-spiller er din favorit, hvis du kan vælge frit siden oprykningen til 1. division i 1987?
Flemming Møldrup. Han var både makker og konkurrent i forsvaret. Insisterede på at spille bold, uanset situationen. En forrygende fodboldspiller, der som en bonus var blandt omklædningsrummets sjoveste indslag.

I øvrigt mener jeg…
at vi skal minde hinanden om, at en fodboldklub ikke blot handler om de 11 mand på banen. SIFs fanklub gør en forrygende indsats – og hvis vi andre følger trop og involverer os på stadion uanset op og nedture, kan vi dels skabe en hjemmebane som Fort Knox, dels skabe en skøn fest, hver gang vi mødes på stadion.

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på reddit

Relaterede Nyheder

Næste Kamp

3F Superliga

Mandag d. 29.04. kl. 19.00
Scroll til toppen