17. januar 2023

SIF sælger Helenius til AaB

Silkeborg IF har accepteret et købstilbud på Nicklas Helenius, som med omgående virkning vender hjem til sin barndomsklub, AaB.

SIF hentede i januars transfervindue i 2021 Nicklas Helenius i AGF. Dermed blev SIF og Helenius genforenet efter, at den 196 centimeter høje angriber i sæsonen 2016/17 med 10 mål i 29 superligakampe var en vigtig brik i klubbens overlevelse i den bedste række. Også i sit andet ophold i SIF blev Nicklas Helenius en øjeblikkeligt stor succes, da han med 10 mål i 17 kampe gjorde sit til, at SIF rykkede op i den bedste række i sommeren 2021. Her fortsatte han sine flotte statistikker, idet han for første gang i sin karriere blev topscorer i 3F Superligaen i sidste sæson med hele 17 mål. I indeværende sæson er det blevet til syv scoringer – fem i 3F Superligaen og et enkelt i både Conference League og Pokalturneringen. I alt nåede Nicklas Helenius 102 kampe og 47 mål for SIF, hvilket rækker til en delt sjetteplads over de mest scorende i SIF-historien – inden den 31-årige angriber altså nu vender tilbage til dér, hvor det hele startede; nemlig AaB.

– AaB har vist et stort ønske om at hente Nicklas Helenius hjem til det nordjyske, og vi har nu accepteret et fornuftigt købstilbud. Det har selvfølgelig krævet visse overvejelser at sælge den fungerende anfører og sidste sæsons topscorer, men vi føler os rigtig godt besat på angriberposten og har også en trupstørrelse at tage hensyn til. Samtidig har Nicklas haft en drøm om at vende tilbage til Aalborg og hjælpe AaB, og vi siger derfor nu farvel og tak for en kæmpe indsats for SIF, hvor vi alle vil huske ham som en meget vigtig figur i de seneste års opture, siger sportschef Jesper Stüker.

Også Nicklas Helenius selv har positive ord at sige om sine ophold i Søhøjlandet.

– Jeg har haft en helt fantastisk tid i Silkeborg IF, hvor jeg i to omgange har befundet mig rigtig godt både på og uden for banen. Især står sidste sæson med bronzemedaljer og topscorertitel som et stort højdepunkt i min karriere, og det har også fyldt mig med glæde og stolthed at være en del af vores europæiske eventyr i denne sæson. Jeg er stolt over at have båret anførerbindet for en klub, der er kommet til at betyde enormt meget i mit hjerte, og jeg har fået nogle fantastiske oplevelser, som jeg aldrig vil glemme. For eksempel står ”dét mål” i foråret mod Randers som et af de største øjeblikke nogensinde i mit fodboldliv – hvis ikke det største. Derfor er det da også vemodigt at skulle forlade Silkeborg IF, men jeg har som bekendt også et stort hjerte for min barndomsklub AaB, og i forhold til familien passer det også rigtig godt at vende hjem til det nordjyske, hvor vi kommer fra og har et hus. Jeg vil sige en særlig tak til både trænerne, mine holdkammerater, folk omkring holdet og klubben og især fansene for de mange enestående oplevelser, vi har haft sammen, lyder det fra Nicklas Helenius.

Nicklas Helenius blev fodbolduddannet i AaB og fik sit gennembrud i Superligaen i sæsonen 2012/13 med 16 mål i 33 kampe, hvilket førte til et skifte til engelske Aston Villa. Efter et år i Birmingham-klubben vendte han hjem til AaB, og i sæsonen inden sit første ophold i SIF var han i et år på lejeophold i tyske SC Paderborn 07. Succesen i SIF førte til en ny kontrakt i OB, som han tørnede ud for i to sæsoner, hvor det blev til 64 kampe og 19 mål i de fynske striber. I sommeren 2019 skiftede han til AGF, men opholdet i Århus blev aldrig for alvor en succes (31 kampe og 5 mål), hvilket ledte ham tilbage til Søhøjlandet og SIF.

Silkeborg IF siger Nicklas Helenius kæmpe tak for de mange flotte indsatser og ønsker ham stort held og lykke i sin nye, gamle klub.

 

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på reddit

Relaterede Nyheder

Scroll til toppen