7. juli 2020

SIF forlænger med midtbane-talent

SIF forlænger med midtbane-talent

18-årige Anders Dahl, der har været inde omkring førsteholdstruppens træning i det seneste halve år, har forlænget sin talent-kontrakt med yderligere to år. 

“Han har vist stor ærgerrighed, han er en vindertype, og han har en fin attitude. En arbejdsom central midtbanespiller,” lyder karakteristikken på Anders Dahl fra cheftræner Kent Nielsen. Foto: Silkeborg IF

Det 18-årige midtbanetalent Anders Dahl har tirsdag formiddag forlænget sin talent-kontrakt med SIF for yderligere to år. Til dagligt spiller han på klubbens U19 Ligahold, men er allerede inde omkring træningen med førsteholdstruppen ligesom han i vinter var med Kent Nielsens mandskab på træningslejr i Spanien.

– Jeg er glad og stolt over forlængelsen og ser det som et skulderklap. Jeg kan jo se, hvordan det går for nogle af de andre talenter i klubben. De har lige som mig været igennem den samme skoling og har udviklet sig til en stor fremtid. Den historie, klubben har med at udvikle talenter til mere, vil jeg gerne være en del af, siger Anders Dahl.

Mads Emil er forbilledet
Det 18-årige talent er central midtbanespiller, og han lægger ikke skjul på, at han ser Mads Emil Madsen som et forbillede og den udvikling, han har været i, som et eksempel, han gerne vil følge. I de næste to år handler det imidlertid om yderligere udvikling for Ringkøbing-drengen.

På spørgsmålet om, hvor han ser sig selv om to år, når kontrakten udløber, er hans svar fyldt med ambition og ærgerrighed.

– Om to år har jeg udviklet mig markant, og jeg er mere med omkring førsteholdet, end tilfældet er nu. Jeg har også en ambition om at have fået kampe, siger Anders Dahl.

Usædvanlig vej
Anders Dahl har fået sin fodboldopvækst i Ringkøbing, hvor han kommer fra. Vejen gennem talent-systemet har været atypisk for vestjyden, der først som 15-årig – i sommeren 2017 – skiftede til SIF med skolegang på Silkeborg Efterskole. Som Ringkøbing-spiller var han allerede inde omkring DBU’s samlinger for de kommende landsholdsemner fra 2002, og han valgte SIF mellem en række tilbud, bl.a. på grund af kombinationen mellem fodbold i SIF og skolegang på Silkeborg Efterskole.

I vinter blev han udtaget til den trup, Kent Nielsen tog med i træningslejr i Spanien, og i forbindelse med corona-krisen blev han sammen med Anders Sønderby og Oscar Fuglsang rykket op i træningsmiljøet omkring førsteholdet og har trænet under Kent Nielsens ledelse det meste af foråret og sommeren.

– Det har både været en stor oplevelse og meget lærerigt. Jeg har kunnet se, hvordan professionelle og erfarne spillere agerer i det daglige, og det har lært mig meget. Jeg er også glad for at have fået muligheden for at vise mig frem, siger Anders Dahl, der har spillet 7 U16-landskampe og 5 på U18-landsholdet.

Cheftræneren: En vindertype
Cheftræner Kent Nielsen har da også bidt mærke i Ringkøbing-talentet.

– Vi er glade for forlængelsen, og nu vil Anders komme lidt mere med i vores regi. Han har vist stor ærgerrighed, han er en vindertype, og han har en fin attitude. En arbejdsom central midtbanespiller, siger Kent Nielsen, der gerne kører med på præmissen med Mads Emil Madsen, som Ringkøbing-talentets forbillede.

– Der er punkter, de er forskellige på, men til fælles har de ærgerrigheden og ærekærheden, som både Mads Emil og Anders bringer i spil på hver eneste træningsdag. Anders har lært, hvad det kræver at være professionel – den der evne til dag ud og dag ind at levere, Jeg er ikke i tvivl om, at Anders med de evner vil få det optimale ud af sit talent. Hvor langt det så rækker, kan kun tiden vise. Han har taget mange skridt fremad. Nu står han overfor det sværeste, siger Kent Nielsen med henvisning til overgangen fra talent til prof.

Foreløbig har han to år til yderligere udvikling.

I 2018 var Anders Dahl hovedperson i dokumentar-udsendelsen Drømmen 3 – Bonderøven fra Ringkøbing lavet af SIF’s videojournalist Anders Frost. Allerede dengang drømte han om SIF’s førstehold. Nu er den drøm kommet et stort skridt nærmere.

Se dokumentaren herunder:

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på reddit

Relaterede Nyheder

Næste Kamp

3F Superliga

Søndag d. 26.05. kl. 17.00
Scroll til toppen