6. juli 2020

Se highlights: Dobbelt-Vallys sikrer SIF sejr på JYSK park

Med tilskuere på tribunerne for første gang siden Corona-nedlukningen afsluttede SIF sæsonen på JYSK park med sejr på 2-0 over Lyngby.

SIF sluttede sæsonen på JYSK park med manér ved at besejre Lyngby med 2-0. Begge mål blev scoret af Nicolai Vallys i 2. halvleg.

Selv om SIF allerede var rykket ned, og Lyngby kæmper hårdt for at undgå det, var det SIF, der kampen igennem var bedst. Gæsterne spillede sig frem til en enkelt stor chance, men ellers havde SIF det, der var i opgøret. Samtidig var det første kamp siden corona-krisens udbrud, at SIF lukkede tilskuere ind på de almindelige tilskuerpladser. 525 SIF-tilhængere benyttede muligheden for at komme til live-fodbold igen.

Før kampen var der blomster til Jeppe Okkels for sit 100 kampes jubilæum fra seneste hjemmekamp, hvor han blev indskiftet, og blomster til seks spillere med kontraktudløb plus Mads Emil Madsen.

I SIF’s startopstilling bemærkede man, at Gustav Dahl havde fået startplads for første gang siden sit skadescomeback. Mads Emil Madsen var tilbage i startopstillingen efter sin tur til Østrig for at underskrive kontrakt med LASK Linz fra næste sæson. Dermed var det den unge SIF-anførers sidste optræden på JYSK park i denne omgang.

Kampen var den første med flere end 500 mennesker forsamlet, og selv om kulissen var halvtrist med silende regn, var det en sand sommerfornøjelse igen at se mennesker og høre klapsalver og stemning fra Mascot Tribunen.

Vallys med skudforsøg
I en chancefattig indledning havde SIF bolden mest overfor et Lyngby-mandskab, der var kommet til Silkeborg efter tre point i kampen for at undgå nedrykning.

Første tilbud af en vis vægt kom midtvejs i 1. halvleg efter gode detaljer af Rasmus Carstensen, der rykkede fri på højrekanten. Han lagde bolden fladt ind i feltet, hvor Brumado sprang over den, så Nicolai Vallys kunne tage en dribling mod mål og sparke. Hans skud blev dog halv-forkølet, og Thomas Mikkelsen i Lyngby-målet kunne nå ned og sikre sig bolden.

Vallys ved bagstolpen: 1-0
Halvlegens største chance stod Júnior Brumado bag. 10 meter inde på Lyngbys banehalvdel rev han sig fri af Frederik Winther og gik direkte mod mål. Det sidste træk blev en anelse for langt, så brasilianeren nåede kun lige at prikke den forbi Thomas Mikkelsen – og forbi den ene stolpe.

SIF kom også bedst ud til 2. halvleg og km frem til en serie skudchancer – dog uden at der for alvor var snert i nogen af dem.

Målet kom efter en time og ganske fortjent var det SIF, der kom foran. Et fladt indlæg på tværs af feltet fra Mads Kaalund passerede helt over til bageste stolpe, hvor Nicolai Vallys dukkede op og sendte bolden i nettet. Skønt at høre jublen fra 525 tilskuere på JYSK park.

Indskiftede Jeppe Okkels fik en gylden chance for at bringe SIF på 2-0, da han gik fri fra midten og spurtede ned mod Thomas Mikkelsen. I forsøget på at drible udenom Lyngby-målmanden blev vinklet for spids, og Okkels’ skud blev reddet på stregen i Lyngby-forsvaret.

Vallys på pletten igen
Det blev 2-0 med 10 minutter igen – og igen var det Nicolai Vallys, der dukkede op ved bagerste stolpe. Indskiftede Emil Holten fik foden på et højt indlæg, så bolden svævede videre til Vallys. Han sparkede resolut op i det nærmeste hjørne og afgjorde kampen. Fin indsats og SIF og dermed en værdig afslutning på hjemmebane i 3F Superligaen for denne gang.

Kampen sluttede smukt med udskiftning af Mads Emil Madsen med Sebastian Jørgensen til stående ovationer fra publikum.

SIF slutter sæsonen mod OB onsdag aften i Odense med kampstart kl. 20.00. Kampen sendes direkte på Eurosport2.

3F Superliga, Gruppespil, gruppe 1, runde 5 (31. runde), lørdag 4. juli kl. 14.30 på JYSK park:
Silkeborg IF – Lyngby BK 2-0 (0-0)
Mål: 1-0 Nicolai Vallys (60.), 2-0 Nicolai Vallys (79.)
Advarsler: Júnior Brumado, Mark Brink, SIF, Kasper Mølgaard Jørgensen, Lyngby.
Tilskuere: 525
Silkeborg IF (4-3-2-1): Rafael Romo – Rasmus Carstensen, Frederik Alves, Anders Hagelkjær, Gustav Dahl (46.: Svenn Crone) – Mads Emil Madsen (88.: Sebastian Jørgensen), Mark Brink (71.: Filip Lesniak), Mads Kaalund – Vegard Moberg (60.: Jeppe Okkels), Nicolai Vallys – Júnior Brumado (71.: Emil Holten).
Cheftræner: Kent Nielsen.
Lyngby BK (3-5-2): Thomas Mikkelsen – Pascal Gregor (63.: Gustav Marcussen), Kasper Enghardt, Frederik Winther – Kasper Mølgaard Jørgensen, Rezan Corlu, Martin Ørnskov (71.: Nicolai Gertsen), Mathias Hebo Rasmussen (71.: Magnus Hee Westergaard), Patrick da Silva – Magnus Warming (71.: Ertugrul Teksen), Frederik Gytkjær.
Cheftræner: Christian Nielsen.