22. oktober 2020

Røjkjær glæder sig til topkamp i rød trøje

Sidst Nicklas Røjkjær spillede i en SIF-VFF kamp var det for øjnene af 9.117 tilskuere på JYSK park og i grønt. Nu glæder han sig til at spille for “det rigtige” hold i aften.

Billedtekst: Nicklas Røjkjær (til højre) lavede et fint indhop i Hvidovre i fredags og er klar til at løbe ind på JYSK park for sin barndomsklub mod sin tidligere klub i aften. (Foto: Ulla Myrhøj).

Nicklas Røjkjær husker tydeligt, den seneste kamp mellem SIF og Viborg FF på JYSK park. Det var i maj sidste år, kampen var en knivskarp duel om førstepladsen og den direkte oprykning – og endte 2-2 efter Viborg-føring på 2-0.  Selv kom han ind for Viborg, der dengang var hans klub, da der manglede et kvarterstid af kampen.

– Det var en speciel oplevelse. Jeg havde jo spillet kampe på JYSK park før den, men det var en kamp, der var rigtig vigtig for begge hold, og det gjorde det også lidt mere specielt, at det var en afgørende kamp om oprykning. I sidste ende var resultatet dog det, der afgjorde at SIF rykkede op, husker Nicklas Røjkjær.

En anden følelse i aften
Kampen var den tredjesidste i sæsonen, og med to sejre i de sidste to kampe – 4-3 over Fremad Amager og 2-0 over Nykøbing FC – holdt SIF afstand til Viborg og tog førstepladsen. VFF’erne måtte ud i to playoff-kampe mod Hobro, som de endte med at tabe samlet 0-3.

– Følelsen i aften bliver anderledes, fordi det er SIF, jeg spiller for. Jeg havde selvfølgelig håbet på tilskuere, det havde gjort kampen lidt sjovere. Men jeg ser frem til at spille, og når først kampen er i gang, tænker jeg ikke så meget over, hvem vi møder.

Viborg kommer med fysik og erfaring
Nicklas Røjkjær spillede i sidste sæson i Esbjerg inden han vendte hjem til SIF, som han forlod til fordel for FC København som U19-spiller, for godt to uger siden. Hans kendskab til Viborg, som han var på kontrakt hos i halvanden sæson fra januar 2018 til sommer ’19, er dog stadig indgående.

– Det er et fysisk hold med mange erfarne spillere, der godt kan lide at gå til den. De scorer mange mål på standardsituationer og omstillinger. De er gode til at samle andenbolde op og sætte spillet derfra, mens vi mere bygger op helt nedefra. De kan godt lide at holde spillet oppe på den sidste tredjedel af de andres banehalvdel. Jeg håber at vi tager teten og de tre point, siger Nicklas Røjkjær.

– Vi skal spille med få berøringer, spille fremad og score på vores chancer og i det hele taget gøre det, vi øver os i hver dag, siger Nicklas Røjkjær om opskriften på sejr til SIF fredag aften.

Følg med på SIF App’en i dag
Se også videointerview: Emil Holten om VFF: “En kamp vi har set meget frem til”

Eksklusivt i SIF App’en: Højdepunkter fra seneste opgør mod Viborg FF og portræt af aftenens modstander. Hvis ikke du allerede har app’en på din smartphone, kan du se, hvordan du får det her.

Det er også på SIF App’en, at du kan se startopstillingen senere i dag, interview med cheftræner Kent Nielsen og ekstra-stof om kamp-profil Emil Holten.

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på reddit

Relaterede Nyheder

Scroll til toppen