9. juli 2020

Offensiv-talent forlænger: SIF er klubben, jeg brænder for

Offensiv-talent forlænger: SIF er klubben, jeg brænder for

18-årige Niclas Holm Pedersen har forlænget sin talent-kontrakt med SIF for yderligere to år. Nu glæder han sig til at komme tættere på førsteholdet i den klub, han bærer i hjertet.

En rigtig Silkeborg-dreng med SIF i hjertet, betegner Niclas Holm Pedersen sig selv. Det er en af grundene til, at han er glad for at have forlænget sin talent-kontrakt med yderligere to år. 

Niclas Holm Pedersen har forlænget sin talent-kontrakt med SIF, så den nu løber i yderligere to år. Det 18-årige offensiv-talent er den tredje i rækken, der får fremtiden med SIF på plads efter at både Anders Dahl og Oscar Fuglsang tidligere på ugen også skrev under på to-årige talent-forlængelser. Og onsdag underskrev Pelle Mattsson som bekendt en fuldtids-aftale på 4,5 år med SIF.
For Niclas Holm Pedersen er det en særlig følelse, han står med ovenpå forlængelsen. Stolt og glad, selvfølgelig. Og et skridt videre i karrieren er det udtryk for. Men der er også noget mere.
– Jeg har spillet i klubben “altid,” og SIF er den klub, jeg brænder for. Jeg er kommet frra helt tidligt på Mascot Park og nu på JYSK park for at se, når SIF spiller. Jeg er vokset op med klubben, så den har en helt speciel plads i mit hjerte, og derfor er jeg rigtig glad for at forlænge, siger Niclas Holm Pedersen.
En rigtig fodboldfamilie
Han er en del af en rigtig fodboldfamilie med både en mor, far og søster, der spiller eller har spillet fodbold. Han er vokset op i Engesvang og spillede i Engesvang Boldklub, til han var 9 år, hvorefter han rykkede til SIF’s U10-hold. Siden blev han optaget på Talent Team med skolegang fra 7.-9. klasse på Sølystskolen, og nu går han på Silkeborg Fodbold College og skal efter sommerferien igang med sidste år af HHX – handelsgymnasiet – på College360.
I den to-årige periode, Niclas Holm Pedersen står overfor, har han et mål om at komme tættere på førsteholdet.
– Jeg vil udleve min drøm, og den er at få debut på SIF’s førstehold og spille mig til en fuldtids-kontrakt. Jeg er bevidst om, at der skal hårdt arbejde til, og det er jeg klar til at levere. Jeg håber da på debut indenfor de næste to år, siger den 18-årige offensivspiller, der karakteriseres ved at have sine spidskompetencer på den sidste tredjedel af banen. Og så er et godt højrefods-spark hans varemærke.
Små skridt fremad
Som alle andre friske fodbold-drenge har Niclas Holm Pedersen drømt om de store ligaer i Europa. Og det gør han for så vidt stadig.
– Men jeg tror på, at det bedste man kan gøre for sig selv er at blive nede på jorden, tage små skridt fremad og så måske en dag kommer det som en uventet gave, siger han.
Hos cheftræner Kent Nielsen er Niclas Holm Pedersens kompetencer også blevet bemærket.
Kent Nielsen: Interessant spiller
– Niclas har nogle individuelle færdigheder offensivt. Hans gennembrudskraft og hurtighed gør ham til en meget interessant spiller. Han har mest vist sig frem på U19-holdet og har været lidt uheldig med skader, men det ændrer ikke på, at han er en interessant type, og nu ligger udfordringen i at overføre hans uomtvistelige individuelle færdigheder til senior-fodbold, siger Kent Nielsen.
– Man kan sige, at den store forskel på at være talent og senior er at få bragt  færdighederne ind i holdets tjeneste. I U19 kan du med din hurtighed og teknik skabe noget på egen hånd. Det går ikke på seniorplan. Her er modstanderne smartere, og du er nødt til at indgå i en holdtaktisk plan. Det er det spring, Niclas står overfor, siger Kent Nielsen.
Niclas Holm Pedersen kommer til at indgå som en del af U19-holdet i den kommende sæson, ligesom der også er muligheder i Reserveligaen – og hvem ved, måske også en førsteholds-debut, hvis alt går i den rigtige retning. På landsholds-niveau, hvor Engesvang-drengen både har været inde omkring U17- og U18-landsholdet (6 kampe i alt, bl.a. var han med ved EM-kvalifikationen for U17-landshold på JYSK park i marts 2019), står han overfor springet op på U19-landsholdet.

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på reddit

Relaterede Nyheder

Scroll til toppen