24. marts 2018

Okkels med i dansk EM-comeback

Lørdag aften spillede Danmark uafgjort med Tyrkiet, efter at have været bagud i store dele af kampen.

Der var lagt op til noget af en gyser for det danske U19-landshold, da de danske EM-Elite Round-værter tog imod Tyrkiet. Et nederlag ville nemlig allerede sende Danmark ud i EM-kulden, da Tyrkiet med en sejr ville være bedre end både Danmark og Østrig, som med en sejr hver ellers havde håbet på, at afgørelsen om den enlige EM-billet først skulle findes tirsdag.

Danmark stillede til start uden de to SIFere Jeppe Okkels og Magnus Mattsson, mens også Inters Jens Odgaard var henvist til bænken. Godt for Danmark var det dog, at målmand Oscar Snorre havde fået genvalg. Lyngby-keeperen diskede i starten af kampen op med flere gode redninger i en presset 1. halvleg med danske briller. Efter 41 minutter gik den dog ikke mere. Tyrkernes Muhayer Oktay sparkede resolut til bolden fra kanten af feltet og havde held med at fange den danske keeper på det forkerte ben. Tyrkerne kunne derfor fortjent gå til pause foran 1-0.

Det var et forvandlet dansk mandskab, som kom på banen i anden halvleg. Pludselig sad danskerne på nærkampene, hvilket resulterede i flere gode danske bolderobringer. Det gav chancer hele vejen rundt i den danske offensiv, men også tyrkerne stillede til start med en glimrende keeper som tog godt fra.

Det lignede derfor længe et dansk EM-exit. Med 22 minutter igen af kampen kom Jeppe Okkels og Jens Odgaard så på banen. De to offensive spillere gik straks godt med i det danske spil. Efter ni minutter på banen gav det også pote på måltavlen, da Inter-spilleren med en solotur i venstre side skar ind i det tyrkiske felt og sparkede bolden i kassen. En fornem scoring af Jens Odgaard, som dermed sendte Danmark tilbage i kampen om en EM-billet.

De to hold dominerede hver deres halvleg, og på den baggrund virkede et uafgjort resultat også fair. Men i kampens overtid fik danskerne en kæmpe mulighed for at snuppe alle tre point. FC Nordsjælland-spilleren Magnus Kofod Andersen stod pludselig fri i tyrkenes felt. Midtbanespilleren sparkede bolden på undersiden af overliggeren. Men desværre for Danmark, så kyssede bolden lige akkurat stregen og hoppede ud igen. En kæmpe bet for det danske hold, som nu skal ud i en endnu større gyserkamp på tirsdag, når de to sidste kampe i gruppen skal afvikles på samme tidspunkt. Lige nu er Danmark og Tyrkiet lige på point, mens tyrkerne har en bedre målscore. Derfor skal Danmark vinde, og gerne stort, over Østrig, mens Tyrkiet gerne må smide point til Bosnien.

Der er gratis adgang for alle til EM-kampene, det kræver blot en billet. Den kan enten afhentes på SIF’s administrationskontor på 3. sal på JYSK park eller i billetboden op til kampene.