21. november 2011

Tåge, dis og dejlig SIF-sejr

Op til mandagens udekamp mod AGF var der tvivl om, hvorvidt kampen overhovedet kunne blive spillet pga. tåge. Heldigvis lettede tågen, og SIF gik derfor ikke glip af to flotte mål og tre point til kontoen.

På besøg i Aarhus
Aarhus er en dejlig by med et velfungerende kulturliv, byliv og naturliv. Men når det kommer til fodbold, hører de rosende ord op, hvis man er rød og hvid i hjertet – de fleste aarhusianere holder nemlig med AGF. Et hold, som mange silkeborgensere har et mere eller mindre rivaliserende forhold til. Mandag kunne SIF så få mulighed for netop at give aarhus-holdet en lektion i at spille fodbold, da de gæstede NRGi Park. Troels Bech og co. var før dagens kamp inde i en opadgående formkurve med fire sejre og tre uafgjorte i de seneste syv kampe, men trods den gode periode lå AGF’erne alligevel foran SIF med fem point flere.

En tåget start
Den tætte tåge, der hang over NRGi Park som en dyne, gjorde det svært for spillerne at se hinanden og bolden, men tågen afholdt ikke dommer Claus Bo Larsen fra at fløjte til start. En start, der var rodet, og ja, tåget, men som minutterne gik, kom holdene langsomt tættere og tættere på hinandens mål, uden at det dog resulterede i store chancer.

Den første deciderede af slagsen tilfaldt Frank Hansen, da han fra straffesparksfeltets kant afsluttede med et tørt hug. Men Steffen Rasmussen kastede sig ned efter den og fik pareret.

I den anden ende havde AGF’erne flere gange held med at spille bolden ud over kanterne, men når det kom til det afgørende indlæg ind i feltet, stod midterforsvaret, hvor det skulle, og kunne derfor let cleare bolden.

God friløber, men stadig 0-0
Tyve minutter inde i kampen brændte det for alvor på foran hjemmeholdets mål. Martin Ørnskov sendte en velplaceret, høj halvtliggende aflevering af sted, Kasper Risgård opsnappede den og lobbede tilmed bolden over keeper Rasmussen. Ved den endelige afslutning fik han imidlertid ikke ordentligt ram på bolden, og AGF-forsvaret kunne få blokeret. I anden omgang prøvede Risgård at sende bolden ind til Henrik ’Tømrer’ Pedersen, men heller ikke hans afslutning var en særlig stor trussel.

Et frispark i SIF’s venstre side blev af Martin Jørgensen sendt ind over til et SIF-forsvar, som ikke fik sparket bolden ud af kommunen, men i stedet fik lagt den til rette for Aron Jóhansson. Afslutningen fra ham manglede præcision og endte to-tre meter forbi Heinzes venstre stolpe.

Kanonhug fra Ørnskov og SIF-føring
Der var gået en lille halv time, da de mange medrejsende tilhængere for alvor fik noget at varme sig på i det novemberkolde vejr: Et indkast i venstre side, Flinta med en god tæmning – som samtidig tiltrak to modstandere – en god aflevering til Ørnskov, som nu havde fået god plads til at afslutte, og BANG! Midtbanespilleren hamrede til bolden, der bragede ind i modsatte stolpe, helt oppe i hjørnet, og videre ind i netmaskerne. 1-0 til SIF, og stilheden bredte sig på NRGi Park … med undtagelse af den røde fraktion på den ene endetribune som var i begyndende ekstase.

Om vejrguderne er fans af SIF, er ikke til at sige, men ikke desto mindre begyndte tågen langsomt at lette efter SIF’ernes scoring. Og den større sigtbarhed var til SIF’ernes fordel, skulle det vise sig.

… og det blev 2-0!
Ti minutter efter scoringen lykkedes det nemlig udeholdet at sende en friløber af sted til Kasper Risgård i højre side, og denne gang var Risgård lidt mere kynisk end ved sin friløber tidligere i kampen. Det så ikke ud til at være til særlig stort besvær for Risgård at skyde bolden forbi Steffen Rasmussen, som var trukket langt ud i feltet, og heller ikke AGF’s forsvarsspiller kunne forhindre bolden i at gå i mål til en 2-0-føring til SIF. Højlydt jubel på udebaneafsnittet!

Målet blev desværre noteret som et selvmål, fordi en AGFer gled bolden det sidste stykke ind i nettet. Æren var dog helt og holdent Risgårds.

Halvlegsfløjtet lød, og de rødklædte SIFere kunne gå til pause med løftede hoveder og en tro på, at dagens kamp kunne give dem alle tre point. Især kontraangrebene havde udgjort en stor trussel for AGF-defensiven, men også i det opspillende arbejde havde holdet vist gode takter. Fortsatte SIF det gode arbejde, var det svært at se, hvordan kampen ikke skulle ende ud med en udebanesejr.

Tempofattig start på anden halvleg
Starten på anden halvleg var ikke udpræget dramatisk. Forståeligt nok skruede SIF’erne en smule ned for tempoet, spillede bolden sikkert rundt og anvendte ikke flere kræfter end højest nødvendigt. Overraskende nok virkede hjemmeholdet heller ikke særligt aggressive i deres offensiv, men SIF-defensiven skulle også have en del af æren for, at AGF ikke kom til flere chancer.

Den vigtige sidste skanse
SIF-forsvaret kunne dog ikke holde udeholdet fra fadet kampen ud, men så var det godt, at de havde en hurtigt reagerende sidste skanse i Lasse Heinze. Et indlæg sendt af sted i SIF’s højre side landede lige til høje Søren Larsens hoved, men her havde Heinze altså så hurtige reflekser, at han kunne få afværget det ellers farlige forsøg.

Selv samme Heinze stod også helt rigtigt placeret et par minutter efter, da Søren Berg sendte en bold i dybden til Adam Eckersley, og på trods af at vinklen var skarp, fik Eckersley alligevel sendt en kvalificeret afslutning af sted, men endnu en kanonredning fra Lasse Heinze var årsagen til, at der stadig stod et 0 ud for AGF’s målscore. De silkeborgensiske fans kunne ånde lettet op.

Flere gode SIF-forsøg
I modsatte ende havde SIF imidlertid også et par forsøg. Først var det Christian Holst, der forsøgte sig med et hårdt spark fra distancen, men Steffen Rasmussens målmandshandske var i vejen for endnu en udbygning af føringen. Senere var et frispark lige ud foran mål ved at skabe lidt problemer for hjemmeholdet, da Jesper Mikkelsen, efter at Holst skød i muren, kunne afslutte med et tørt hug, men desværre lige på keeperen.

Underholdningsværdien var i den grad steget inden for det sidste kvarter, og sandsynligheden, for at endnu et mål skulle indtræffe, var stor.

AGF satte de sidste kræfter ind og lagde et stort pres på udeholdet. Eftersom AGF blev mere offensive i deres spil, gav det også SIF mulighed for at få nogle kontraangreb. Jesper Bech kunne således løbe en halv banelængde i højre side, lægge bolden ind over til ’Tømrer’, som med en halvflugter dog lige akkurat kunne se sit forsøg ryge forbi mål.

Glæde i SIF-lejren
Lystavlen tikkede langsomt mod de 93 minutter, som var hvad, Claus Bo Larsen mente, der skulle spilles i dag, og det virkede ikke til, at AGF havde mere at byde ind med. Der kom da heller ikke flere mål i kampen, og et højt jubelråb lød fra SIF-bænken, banen  og udebaneafsnittet på NRGi Park. En flot og tempofyldt kamp med godt spil fra begge mandskaber, men også en kamp, hvor især SIF viste vilje og en høj arbejdsmoral i defensiven såvel som i offensiven. Når SIF var direkte i deres spil, fik holdet for alvor valuta for anstrengelserne, og de havde haft stor succes med deres dybdeløb.

De mange glade, medrejsende SIF-fans kunne se frem til en god tur hjem til Silkeborgegnen.

En 2-0 sejr, tre point til kontoen og en placering som nummer syv i Superligatabellen var status efter dagens kamp. Jo, SIF havde for alvor fået gang i hjulene på det sidste.