25. februar 2021

Vigtig og fortjent sejr til SIF i Esbjerg

Nicklas Helenius scorede igen to mål for SIF, og så blev det 2-1 sejr i den vigtige topkamp mod Esbjerg.

SIF er for alvor tilbage i kampen om oprykningspladserne til 3F Superligaen. Med torsdagens sejr på 2-1 i Esbjerg er der nu kun to point op til placeringen, der giver avancement, og indsatsen i Esbjerg giver løfter om mere i den kommende tid. To mål – igen – af Nicklas Helenius blev nøglen til en aldeles fortjent sejr, hvor SIF faktisk skulle have afgjort tingene tidligere.

Nicklas Helenius var igen den store helt med to mål, og SIF leverede i det hele taget en helstøbt præstation. Der blev skabt spænding til sidst, men det ændrede ikke på et fornemt helhedsindtryk af Kent Nielsens mandskab.

SIF-træneren havde kun foretaget en enkelt ændring i start11 i forhold til seneste opgør mod Kolding. Nicolai Vallys var ude af sin corona-karantæne efter covid-19 smitte hos en nærtstående, og han erstattede en skadet Anders Klynge på midtbanen.

Esbjerg stod som ventet stærkt i defensiven, og SIF havde svært ved at bryde igennem i indledningen. En hurtig omstilling var dog ved at bringe gæsterne fra Søhøjlandet i front i det 6. minut, da Sebastian Jørgensen stak bolden frem til Nicklas Helenius, der var helt fri. Han fik også sparket på mål, men Esbjerg-keeper Mads Kikkenborg var gået ud af sit mål og fik blokeret SIF-angriberens forsøg.

Helenius med sit 5. mål
Det var dog blot et forvarsel på det, der skete fire minutter senere. Denne gang var det et fladt indlæg fra Sebastian Jørgensen, der nåede frem til Nicklas Helenius tæt under mål. Helenius svigtede ikke, og sendte SIF i front med en behersket inderside. Det femte mål 10 minutter inde i sin tredje kamp for SIF siden ankomsten fra AGF. Klar mål-klasse fra den lange nordjyde.

…Og sit 6.
Det sjette kom allerede syv minutter senere, da Rasmus Carstensen blev fældet i straffesparksfeltet i et gennembrud. Dommerne pegede på pletten til stor frustration for Esbjerg-spillerne, der appellerede for at forseelsen var blevet begået udenfor feltet. Det kunne dog ikke forstyrre Nicklas Helenius’ målro. Han udnyttede straffesparket til 2-0 føring, og selv om Mads Kikkenborg fik hånden på, kunne han ikke forhindre det hårde skud i at gå i nettet. Sikke en SIF-start og sikke en Helenius-opvisning.

Esbjerg forsøgte i fortsættelsen at lægge pres på defensiven, og det blev da også til enkelte chancer. Jakob Ankersen havde således et skud over mål på oplæg fra Daniel Anyembe omkring midtvejs i halvlegen.

Rollerne byttet om
SIF viste stadig farlighed, og i det 33. minut var det tæt på 3-0, da rollerne mellem Sebastian Jørgensen og Nicklas Helenius blev byttet om. Helenius stak Jørgensen i dybden, men fri på målmand Kikkeborg kiksede den teknisk stærke midtbanespiller sit spark – det så ud til at bolden ramte en knold i det øjeblik, Sebastian Jørgensen satte foden på bolden, og den svævede dermed et stykke forbi målet.

SIF kom bedst ud til 2. halvleg med en fin mulighed til Sebastian Jørgensen, der trak sig godt fri i feltet, men måtte se sin afslutning pareret af Kikkenborg i Esbjerg-målet. Han fik en mulighed mere minuttet senere – godt sat op af Rasmus Carstensen – men denne gang blev forsøget blokeret til hjørnespark.

Esbjerg pressede
Esbjerg kom bedre med, som halvlegen skred frem og kom også frem til chancer hen mod slutningen af kampen. Et nærgående hovedstød fra Rodolph Austin gik tæt forbi den ene opstander og med 10 minutter igen havde Kjartan Finnbogason, som man ellers ikke havde set meget til i 80 minutter, et hovedstødsforsøg på oplæg af indskiftede Yuriy Yakovenko.

Kort efter havde Nicklas Røjkjær en gylden chance for definitivt at afgøre kampen, men efter at have trukket sig godt fri måtte han se sit forsøg mod det fjerne hjørne smutte lige forbi opstanderen.

Kjartan Finnbogason fik reduceret med tre minutter igen, og det skabte spænding i de døende minutter. Men SIF fik hevet sejren i hus og dermed tre vigtige point.

1. division, 18. runde, torsdag 25. februar kl. 19.00 på Blue Water Arena:
Esbjerg fB – Silkeborg IF 1-2 (0-2)
Mål: 0-1 Nicklas Helenius (10.), 0-2 Nicklas Helenius (18., str.), 1-2 Kjartan Finnbogason (87.)
Advarsler: DanielAnyembe, Esbjerg.
Esbjerg fB (4-4-2): Mads Kikkenborg – Daniel Anyembe (46.: Pyry Soiri), Rodolph Austin, Kevin Conboy (78.: Viktor Tranberg), Clinton Antwi – Nicklas Strunck, Christian Køhler, Simon Bækgård (78.: Yuriy Yakovenko), Jakob Ankersen (69.: Phun Mang), –  Joni Kauko, Kjartan Finnbogason.
Cheftræner: Olafur Kristjansson
Silkeborg IF (4-3-2-1): Patrik Gunnarsson – Rasmus Carstensen, Tobias Salquist, Joel Felix, Gustav Dahl – Stefán Teitur Thórdarsson, Mark Brink (64.: Pelle Mattsson), Nicolai Vallys – Sebastian Jørgensen (90.: Anders Hagelskjær), Nicklas Røjkjær – Nicklas Helenius (90.: Emil Holten).
Cheftræner: Kent Nielsen.