9. december 2020

Vagtskifte i talentledelse

SIF’s økonomidirektør, Claus Christensen, forlader posten som formand for Silkeborg Fodbold College efter 14 år. SIF’s hovedformand, Poul Hansen, overtager. 

Silkeborg Fodbold College har fået ny formand. Efter 14 år på posten har SIF’s økonomidirektør Claus Christensen valgt at trække sig, og han bliver afløst af hovedformand i Silkeborg Idrætsforening, Poul Hansen.

Silkeborg Fodbold College er SIF’s talent-fabrik, der i Claus Christensens formandstid har stået bag fodbolduddannelsen af A-landsholdsspillerne Robert Skov og Kasper Dolberg. Da Claus Christensen trådte til for 14 år siden, afløste han Ole Hansen, der havde stået i spidsen for fodboldcollege siden stiftelsen i 1994. Dengang var det navne som Martin Laursen (53 A-landskampe for Danmark og en karriere i bl.a. Hellas Verona, AC Milan og Aston Villa) og Thomas Røll (8 A-landskampe), der var top-produkterne i SIF’s talentudvikling. Poul Hansen er således den blot tredje formand i college’s historie.

Claus Christensen takker af med god samvittighed i et udramatisk formandsskifte. Den nu tidligere formand lægger ikke skjul på, at det største øjeblik i hans formandstid var den aften, hvor både Robert Skov og Kasper Dolberg var i startopstillingen på det danske A-landshold. Det var EM-kvalifikationskampen i Parken 10. juni 2019 mod Georgien – 5-1 til Danmark og to mål af Dolberg.

– Roberts årgang var den første, hvor vi implementerede vores nye strategi og lagde en langsigtet plan for, hvordan vi så vores talentudvikling i Silkeborg IF. Vi har siden været dygtige til uddanne talenter ud fra en relativ lille population i vores område, siger Claus Christensen.

Årgang 1996, som Robert Skov var en del af, var således den første årgang, hvor de største talenter i Silkeborg-området blev sluset ind i SIF’s strukturerede talentudvikling allerede som 12-årige (Dolbergs 97-årgang var den anden). Dolberg og Skov er de første, der er nået igennem til A-landsholdet, mens de næste i rækken fra Silkeborg Fodbold College, Mads Emil Madsen (årgang ’98, nu i LASK Linz), Frederik Alves Ibsen (årgang ’99), Magnus Mattsson (årgang ’99) og Rasmus Carstensen (årgang 2000) alle er inde omkring U21-landsholdet.

Claus Christensen peger på en stærk struktur, som en del af forklaringen på succes’en med udvikling af lokalt forankrede talenter. Han roser samtidig sine bestyrelses-kollegaer.

– Jeg er så heldig at have Jan Skytte Pedersen, Christian Duus og Erik Isager med i bestyrelsen. Det er ikke os, der har rendt på træningsbanen – heldigvis – men vi har sat os op i helikopteren og formet den strategi, som klubben har kunnet styre efter, siger han.

Årsagen til skiftet på formandsposten er udramatisk og skal findes i det faktum, at Claus Christensen har en søn, der i øjeblikket går på Silkeborg Fodbold College.

– Jeg kender mange af hans fodboldkammerater og deres forældre rigtig godt, og jeg vil ikke være bestyrelsesformand for vores college, når jeg selv har en søn så tæt på, siger han.

 

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på reddit

Relaterede Nyheder

Scroll til toppen