13. juli 2020

Tre-årig kontrakt til talentfuld målmand i SIF

Tre-årig kontrakt til talentfuld målmand i SIF

15-årige Aske Andrésen har ambitioner om landsholdet – og de er slet ikke urealistiske, siger klubbens talent-målmandstræner Oliver Rosengren.

Aske Andrésen underskrev på sin 15-års fødselsdag en tre-årig talent-kontrakt med Silkeborg IF. 

Samme dag som Aske Andrésen fyldte 15 år, skrev han under på en tre-årig talent-kontrakt med Silkeborg IF. Det var søndag, og nu kan den talentfulde målmand kalde sig professionel fodbold-lærling.

– Det er helt surrealistisk, men også meget spændende, at jeg nu har kontrakt. Det er altid dejligt at få anerkendelse og jeg ser det som et udtryk for, at klubben kan bruge mig. Når jeg tænker på, at jeg for et par år siden løb rundt som en lille knægt i Ry og spillede fodbold, så er det lidt vildt, siger Aske Andrésen om at komme på fodboldkontrakt i SIF.

Aske Andrésen kom til SIF fra Ry Fodbold kort før sin 13 års fødselsdag, og siden har han taget store skridt frem i sin udvikling. Ud over nogle naturlige forudsætninger for at blive en god målmand – han er i en alder af bare 15 år 194 cm. høj – har han også vist evner og potentiale.

– Aske har været inde i en positiv udvikling på de parametre, vi lægger vægt på i udviklingen af målmænd i SIF. Det vil sige styrke i feltet – Aske er god til at læse spillet samtidig med at han distribuerer boldene godt – altså er god med fødderne. Han kan både bruge højre og venstre fod, og så er han dygtig til at kommunikere med sit forsvar. Alt i alt gør det ham til et iøjnefaldende målmandstalent med stort udviklingspotentiale, siger SIF’s målmandstræner i talent-sektoren, Oliver Rosengren.

Årets Talent – og måske landsholdet
Aske Andrésen blev kåret som Årets Talent i U15-årgangen, da talent-trænergruppen inden sommerferien kårede de bedste i hver årgang, og han var i vinterferien med SIF’s U19-hold på træningslejr i Tyrkiet, selv om han er fire-fem år yngre end de fleste, der var med.

– Her gjorde han det godt i de daglige træninger med de to andre målmænd, og han stod også en halvleg til nul i en af de træningskampe, vi spillede dernede. Desuden har han været iøjnefaldende på U15-holdet, der har haft positive resultater i den forgangne sæson. Her har Aske ofte reddet point, fortæller Oliver Rosengren.

Efter sommerferien udtager DBU det første U16-landshold i den nye årgang 2005, og Aske Andrésen er med i opløbet om at sætte sig på en af de to målmandspladser i den trup, landstræner Søren Hermansen udvælger. Han har således været med til U15-samling i Vejen tidligere på året, hvor DBU samlede de bedste fra årgangen i to grupper – en vest for Storebælt og en øst for. Det er fra denne gruppe, landsholdet udtages.

– Jeg håber indenfor de næste tre år, hvor kontrakten løber, at opnå en hel masse, også landsholdet. Først og fremmest handler det dog om, at jeg skal udvikle mig, siger Aske Andrésen.

– Det er et stærkt felt, Aske er oppe imod i landsholds-sammenhæng. Men han er blandt de fire sidste, og der skal bruges to, så urealistisk er det jo ikke, siger Oliver Rosengren.

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på reddit

Relaterede Nyheder

Scroll til toppen