18. juni 2019

Trænerkabalen i SIF’s talentsektor er gået op

Trænerkabalen i SIF’s talentsektor er gået op

Jesper Mikkelsen bliver ny U19-træner, Casper Røjkjær overtager U17-holdet og Peter Ager Kristensen er ny U15-træner. Der er nu sat navne på de fleste poster i SIF’s talent-sektor, og dermed kan SIF fortsætte successen med at udvikle talenter til højeste niveau. 

Jesper Mikkelsen bliver ny U19-træner i SIF efter at den hidtidige mand på posten, Thomas Loft Jensen, forlader klubben. Dermed fortsætter Mikkelsen sit samarbejde med en stor del af de spillere, der i den netop afsluttede sæson blev nummer to i U17 Ligaen.

Thomas Lofts farvel har udløst en større rokade i talentafdelingens trænerstab. Eneste træner-profil, der fortsætter i sit nuværende job, er U13-træner Nicolaj Bækgaard. Den hidtidige U15-træner, Casper Røjkjær, overtager U17 Liga-holdet, Peter Ager Kristensen, der i de seneste sæsoner har trænet U14-holdet, rykker op og bliver chef for U15-drengene, mens Oliver Quottrup er ny træner i flokken, hvor han får ansvaret for U14-holdet. Christian Duus, SIF-back med 283 kampe i SIF i 90’erne og starten af 00’erne, er også et nyt navn i kredsen. Han bliver assistent-træner for U19.

– Én af de største nøgler til kvaliteten i SIFs talentstruktur er kontinuitet for både trænere og spillere. Derfor er det vigtigt at holde fast i klubbens dygtige trænere i sammenhæng med at udvikle talentsetuppet til et endnu højere niveau for at udvikle ”fremtidens fodboldspiller”. Sæson 2019/20 er første sæson i DBUs nye licenssystem, hvor der er stillet nye krav, som har skullet indarbejdes i SIFs struktur. Samlet set er det det stærkeste set up, der nogensinde har været til at talentudvikle i SIF, siger SIF’s sportschef Jesper Stüker.

Ekstra assistent på U19: Christian Duus
Jesper Mikkelsen, der overtager U19 Liga-holdet, har været cheftræner for U17 i de seneste fire år. Samtidig vil Jesper fra 2020 begynde på den højeste træneruddannelse, P-licens. Truppen bliver større end hidtil, og det har samtidig været et ønske, at trænerne fra 1. holdstruppen også skal stå for kampe for 2. holdet for at sikre optimal sammenhæng i træning, spillestil og indhold. Det betyder, at der er tilknyttet en ekstra assistent på U19-trinnet. Nick Hansen, som de seneste to sæsoner har været U17-assistent, følger med Jesper op til U19. Også hér vil der blive bygget på fagligt via påbegyndelse på A-træneruddannelsen i 2020.

Ny assistenttræner i SIF på U19 bliver intet mindre end én af SIF’s største koryfæer gennem tiderne, Christian Duus.

– Vi glæder os til at drage nytte af Christians store erfaring og lyst til at bidrage i talentarbejdet, siger Jesper Stüker.

Holdleder Torben Rye fortsætter i sin rolle på U19-holdet.

På U17 bliver Casper Røjkjær ny cheftræner efter at have været cheftræner i to år på U15. Samtidig kommer Casper på fuld tid. Som på U19 udvides antallet af spillere i truppen også på U17, hvilket betyder to assistenter for at give optimal fokus på alle spillere. Det betyder også at futuretruppen fremover integreres i liga-truppen. Den ene assistent er Lasse Mikkelsen, som indtil nu har trænet Kjellerup IFs serie 1 hold. Lasse er også tidligere spiller på SIFs elitehold og Silkeborg Fodboldcollege, så han kender gamet indefra. Det samme gælder Mathias Vestergaard, som tidligere har gået på Talent Team og ligeledes spillet på SIFs elitehold.

– Vi ser en stor styrke i at udvikle og drage nytte af trænere med en baggrund som spillere i SIF, og det er både Casper, Lasse og Mathias stærke eksempel på, siger Jesper Stüker.

Hos U17-holdet fortsætter Jan Moesgaard i rollen som holdleder.

U15 går landsdækkende
På U15 bliver Peter Ager Kristensen cheftræner efter 2 år som cheftræner på U14. U15 bliver i den kommende sæson en landsdækkende række, som kommer til at køre parallelt med U17.

Facts om SIFs talentstrutur

  • at SIF er rangeret som nummer 6 i DK i det nuværende DBU licenssystem.
  • at SIF var den klub i 1. division med suverænt, yngste gennemsnitsalder.
  • at SIF var den klub i 1. division med suverænt, størst andel af procentvis spilletid udgjort af egenudviklede spillere (+50 %) (så godt som kun spillere fra Silkeborg og omegn).
  • at SIF på årgang 1995 til 2000 uddanner mere end 6 gange så mange spillere til Superliganiveau eller derover, end befolknings-/rekrutteringsgrundlaget berettiger til.
  • at nøglen til SIFs talentsucces er kombinationen mellem uddannelse (Talent Team, Silkeborg Efterskole, HHX, STX, EUX) og en stærk fodbolduddannelse samt kontinuitet for spillerne.
  • at alle spillere fra SFC gennem de seneste 13 år har gennemført en studentereksamen med et snit godt over landsgennemsnittet.

– Samtidig er det en stor trup, hvor vi skønner at det giver god mening, at Peter fortsætter med denne årgang, siger Jesper Stüker.

Som assistent for U15 fortsætter Benjamin Johansen, som kom til SIF sidste sommer.

På U14 bliver Oliver Quottrup ny cheftræner efter at have været cheftræner for U17 future i to sæsoner. Oliver har trods sin unge alder haft en stærk udvikling som træner og påbegynder i 2020 sin A-træneruddannelse. Der arbejdes fortsat på at få en assistent til Oliver tilknyttet, hvilket snarligt forventes at være på plads.

På U13 fortsætter Nicolaj Bækgaard (billedet) som cheftræner.

– Det kræver ekspertise og mod at stå for det yngste elitehold, hvilket Nicolaj har klaret med bravour gennem flere år. Det at skulle vænne sig til ny kultur og spillestil, hvor det vigtigste er at give spillerne optimal udvikling, koster en del på resultatsiden i de yngste år. Men Nicolaj og folkene omkring ham ved, at hvad der skal til for at udvikle dygtige spillere, som lønner sig i det lange løb, roser SIF’s sportschef.

Nicolaj Bækgaard fortsætter som træner for SIF’s U13-drenge.

Nicolajs tro væbner, Per Jensen, fortsætter som assistent. Også denne trup vil i efteråret være større end hidtil, da der er tilmeldt to 8-mandshold i turneringen. Derfor har der også hér været behov for ekstra trænerbemanding. Det er sket via Peter Nielsen, som får en rolle, der skal binde U12 i SIF Fodboldskolen og U13 sammen. Dertil arbejdes der på, at tilknytte endnu en assistent.

Michael Hansen i ny rolle i SIF
Den tidligere A+funktion bliver i den kommende sæson delt op i to funktioner, som hhv. Head of Coaching og transitionstræner. Head of Coaching bliver varetaget af sidste sæsons succesfulde cheftræner for 1. holdet, Michael Hansen. Michaels primære rolle vil være at være fagligt ansvarlig for cheftrænerne fra U13 til og med U19 og sikre kvaliteten og udviklingen af den samlede spilleruddannelse. Det gælder sparring og supervision som et led i trænerudvikling og kvalitetssikring.

Dennis Pedersen bliver transitionstræner, hvor den primære rolle bliver i forhold til spillere i aldersgruppen 16-21 med henblik på transition (indslusning) til 1. holdet. Denne rolle har Dennis bestridt med stor succes de seneste to  år. Samtidig vil Dennis sammen med Michael samarbejde om det faglige indhold i SIFs spilleruddannelse, herunder spillestil og aldersrelateret indhold på de forskellige trin.

“Michaels primære rolle vil være at være fagligt ansvarlig for cheftrænerne fra U13 til og med U19 og sikre kvaliteten og udviklingen af den samlede spilleruddannelse. Det gælder sparring og supervision som et led i trænerudvikling og kvalitetssikring.”

Jesper Stüker, sportschef.

PC Hansen fortsætter i sin nuværende rolle som ungdomsudviklingstræner. I forhold til den tidligere T+ rolle, skulle den nye funktion som Head of Coaching gerne frigive PC til at kunne rette endnu mere fokus på spillerne, herunder spillere i DBU-regi. PC vil fortsat have ansvaret for fodboldlinjen på Talent Team på Sølystskolen.

Jacob Tind vil have den ene halvdel af sin stilling som børneudviklingstræner, herunder ansvaret for SIF Fodboldskolen. Den anden halvdel er som Topcenteransvarlig i forhold til partnerklubber og spillere i aldersgruppen U10 til U12. Jacob vil i efteråret 2019 desuden få en praktikant tilknyttet på fuld tid. Det er Søren Lyngsø Møller, som er i gang med en kandidatuddannelse i idræt, og som primært vil være koblet op på samarbejdet med partnerklubber.

Nørgaard og Rosengren i målmands-samarbejde
Oliver Rosengren fortsætter som målmandstræner i talentregi efter i foråret også at have bistået med træning af målmændene i SIFs 1. holdstrup. Oliver er opgraderet til en halvtidsstilling, som giver bedre rammer for at sikre god træning af målmændene fra U13 til og med U19. A-truppens nye målmandstræner, Thomas Nørgaard, og Oliver vil have et samarbejde vedr. målmænd på U17 og U19, og Oliver vil fortsat have nogle træninger i A-trupregi, så Thomas også kan blive holdt i form.

Rasmus Hansen fortsætter som fysisk træner, hvor han primært vil være til stede mandag, tirsdag og onsdag, som er de vigtigste dage i forhold til indhold. Rasmus har ansvaret for U13 til og med 1. holdet. TIl at hjælpe har han fortsat Mikkel Cramer. Dertil forventes det også hér, at der bliver tilknyttet en kandidatstuderende fysisk træner. Det forventes at give anledning til at kunne løfte indholdet på det fysiske område endnu et trin.

Mentaltræner Jane Meyer-Zeuthen.

Jane og den mentale ramme
Jane Meyer-Zeuthen fortsætter sin nuværende rolle som mentaltræner. Jane har også i foråret været engageret omkring 1. holdet, hvilket hun forventes at fortsætte med.

– Ellers er det Janes ansvar at sætte den mentale ramme fra U13 til 1. holdet, så vi sikrer, at vi får nogle seje drenge i SIF med overskud, vilje og format, siger Jesper Stüker.

På sundhedssektoren er Andreas Gjødvad opgraderet til en halvtidsstilling. Det giver et endnu mere fleksibelt tilbud til spillerne i løbet af ugen i samarbejde med de muligheder, der også findes under eliteSilkeborg. Dertil har 1. holdets fysioterapeut, Michael Larsen, det overordnede ansvar for spillere på kontrakt. I den kommende sæson er det ligeledes blevet et licenskrav, at hjemmeholdet skal stille med en fysioterapeut til U17 og U19 ligakampe.

Talentchefdelen hører fortsat under sportschef, Jesper Stüker, der har det samlede ansvar for talentsektor og A-trup for at sikre, at målene om at få egenudviklede spillere igennem til SIFs 1. hold lykkes i samme omfang, som det har gjort i de senere år. Derudover har Jesper rollen som overordnet uddannelsesansvarlig i de vigtige samarbejder til skolerne. Det varetages i dagligdagen af PC Hansen vedrørende Talent Team, af Oliver Rosengren og Casper Røjkjær vedrørende Silkeborg Efterskole og for ungdomsuddannelser på College360 og Silkeborg Gymnasium varetager Nicolaj Bækgaard rollen i samarbejde med skolernes koordinatorer.

Se en oversigt over hele holdet af ledere, trænere og andet personale i SIF’s talentsektor her.

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på reddit

Relaterede Nyheder

Scroll til toppen