23. april 2021

Thomas N: En familiemæssig beslutning

Siden 15-års alderen har SIF været omdrejningspunkt i Thomas Nørgaards arbejdsliv. Det slutter efter denne sæson. SIF’s målmandstræner og tidligere førsteholdsmålmand skal i lære som tømrer.

Det er tæt på 20 år siden, at Thomas Nørgaard skiftede fra HA85 til Silkeborg IF. Den 15-årige teenager ville teste sit målmands-talent i SIF’s talent-afdeling.

Bortset fra et par enkelte afstikkere til Skive IK og Aarhus Fremad, har han været i SIF siden. Klubben har været et omdrejningspunkt i hans arbejdsliv. Men til sommer slutter det. Thomas Nørgaard har besluttet at slå en job-mæssig kolbøtte.

– Jeg skal være tømrer. Jeg er tæt på at have en uddannelses-aftale med et tømrer-firma på plads, og jeg regner med at begynde som lærling efter sommerferien. Jeg skal i mesterlære og indleder dermed mit grundforløb i tømrer-firmaet, siger Thomas Nørgaard.

Dermed forlader han jobbet som målmandstræner i SIF, hvor han afløses af Oliver Rosengreen.

Lyst til “normal” tilværelse
– Det er en familiemæssig beslutning. Det er svært at planlægge weekender og ferier, når man arbejder i fodbold. Weekenderne er optaget af kampe, og ferierne ligger udenfor de tidspunkter, hvor min familie kan holde ferie. Jeg har lyst til at få en mere normal tilværelse, der passer ind i min families liv, siger Thomas Nørgaard, der er far til en datter på seks år og en søn på snart to.

Thomas Nørgaard skiftede i sommeren 2019 funktion i SIF, da han overgik fra at være målmand på førsteholdet til at blive målmandstræner. Det job har han varetaget siden og vil også gøre det i resten af sæsonen.

140 førsteholdskampe
Efter sin færdiggørelse af fodbolduddannelsen på Silkeborg Fodbold College blev det til 140 kampe på SIF’s bedste hold. Som ung målmand blev han indlemmet i førsteholdstruppen i 2008 og opnåede 13 førsteholdskampe fra 2008 til udgangen af 2009, heraf en enkelt i Superligaen mod OB (3-1 til SIF) i efteråret ’09. Han fortsatte derefter karrieren i Skive, hvor han spillede i to sæsoner inden han skiftede til Aarhus Fremad, hvor han spillede indtil sommeren 2013, hvor SIF hentede ham hjem. Han opnåede således de fleste af sine 140 kampe i SIF fra 2013 til 2018.

– Jeg har været meget glad for at være i SIF. Det er jo det meste af mit arbejdsliv indtil nu, jeg har tilbragt i klubben. Og om jeg kommer til at savne det? Ja, det gør jeg jo nok, men jeg ved det i bund og grund ikke. Jeg er afklaret med min beslutning, og jeg glæder mig til et nyt kapitel i mit arbejdsliv. Jeg har altid godt kunnet lide at lave noget med mine hænder og have tilfredsstillelsen i at se resultatet af sit arbejde. Og så kan jeg godt lide at arbejde med træ. Så muligheden for at blive tømrer har altid ligget et eller andet sted i baghovedet, forklarer Thomas Nørgaard.

Thomas Nørgaard stopper i SIF, når hans kontrakt som målmandstræner udløber 30. juni.

Billede: Thomas Sørensen spillede 140 førsteholdskampe i SIF inden han blev målmandstræner i klubben. Nu skifter han spor og går i lære som tømrer. Foto Ulla Myrhøj.

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på reddit

Relaterede Nyheder

Scroll til toppen

Menu