23. april 2021

SIF ansætter ny målmandstræner til førsteholdet

Thomas Nørgaard stopper som målmandstræner til sommer. Hans job bliver overtaget af en anden ægte klubmand: Oliver Rosengren, der hidtil har målmandstrænet SIF’s talenter.

Endnu en træner-kabale i SIF er gået op. Thomas Nørgaard har meddelt klubben, at han ikke fortsætter i jobbet som målmandstræner, når hans kontrakt udløber efter sæsonen. SIF har nu afløseren på plads. Det bliver 30-årige Oliver Rosengren, der allerede er en del af klubbens trænerstab, hvor han har haft ansvaret for målmands-træningen i talentsektoren i sammenhæng med et lærerjob på Silkeborg Efterskole.

Lærerjobbet er nu opsagt, og Oliver Rosengren er fra 1. juli fuldtidsansat i Silkeborg IF med ansvaret for målmandstræningen på førsteholdet samtidig med, samtidig med at han bliver ansvarlig for uddannelsen af målmandstalenterne i talent-sektoren.

Målmandstræner for SIF’s talenter
– Jeg glæder mig. Siden jeg vikarierede som målmandstræner for førsteholdet i foråret 2019 har tanken om at det kunne blive en fuldtidslevevej modnet sig hos mig. At arbejde på et førstehold i en fodboldklub er simpelthen bare spændende. Det handler om at præstere hver dag og om at vinde. Det miljø glæder jeg mig til at blive en integreret del af, siger Oliver Rosengren, der indstillede sin aktive målmandskarriere for otte år siden.

Oliver Rosengren har siden han stoppede som målmand i Kjellerup været inde omkring målmandstræningen i talentsektoren i SIF. Som ungt målmandstalent var han en del af SIF’s talentsektor og skiftede til Kjellerup i 2. division, da han blev senior. Her blev det til fem sæsoner inden han stoppede. SIF’s nye målmandstræner er uddannet folkeskolelærer og har haft job på Silkeborg Efterskole sideløbende med talent-arbejdet i SIF.

Et stort ansvar
I foråret 2019 vikarierede han som målmandstræner for førsteholdet, da den daværende målmandstræner Henrik Ipsen fik job i Kina. Nu overtager han jobbet på permanent basis.

– Samtidig med at jeg glæder mig, er jeg også både stolt og beæret over at klubben har peget på mig til stillingen. Det er et stort ansvar, som jeg går til med stor ydmyghed, men også med det fundament, at jeg kender betingelserne fra det halve år, hvor jeg var vikar, siger Oliver Rosengren.

Sportschef Jesper Stüker er glad for, at det er lykkedes at fine en kompetent afløser, der kender klubben indefra.

Vi ved, at vi med Oliver får en fagligt stærk og engageret målmandstræner, som er god til at være tæt på målmændene og få det bedste ud af den enkeltes kompetencer. Med Olivers nye rolle ser vi muligheden for, at han, udover at holde målmændene i A-truppen skarpe, kan være med til at skabe en rød tråd i uddannelsen af målmandstalenterne og derved sikre, at vi får udviklet egne målmænd til A-truppen og højeste niveau, siger Jesper Stüker.

Oliver Rosengren indleder til juni den højeste målmandstræner-uddannelse – GK-A – der kvalificerer ham til at træne målmænd på højeste danske og internationale niveau.

Læs også: Thomas N.: En familiemæssig beslutning

Billedtekst: Oliver Rosengren spillede ungdomsfodbold i SIF, hvorefter han havde fem sæsoner i Kjellerup IF inden han gik målmandstræner-vejen. Foto: Ulla Myrhøj.

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på reddit

Relaterede Nyheder

Scroll til toppen