23. april 2021

Angriber-talent på fuld tid i SIF

Alexander Lind har underskrevet en langtids-kontrakt med SIF og går dermed på fuld tid som fodboldspiller.

Angriber-talentet Alexander Lind fik torsdag indfriet en stor ambition i sin fodboldkarriere: Den 18-årige fodboldspiller underskrev en fuldtidskontrakt og er dermed fuldblods-professionel eliteidrætsmand. Dermed forlader Alexander Lind det uddannelses-forløb med HHX på College360, han hidtil har været inde i.

Kontrakten løber i fire et halvt år, fra 1. juli 2021 til udgangen af 2025.

– Det er en kæmpe drøm, der går i opfyldelse for mig, og jeg er utroligt glad for, at det er faldet på plads. Det har været det, jeg har haft ambitioner om at nå som et vigtigt trin i karrieren, siger Alexander Lind.

Alexander Lind er blot 18 år, men er allerede noteret for 27 kampe og 5 mål på SIF’s førstehold. Han kom til SIF i 2016 og blev en del af SIF’s talent-program. Med den nye fuldtidskontrakt bliver han nu fuldtids-professionel og dermed del af Kent Nielsens førsteholdstrup på lige fod med de andre fuldtidsansatte spillere.

En af de yngste debutanter
Allerede i efteråret 2019 kom han med omkring træningen med SIF’s førstehold, og han fik sin debut, da han blev skiftet ind i Lyngby 15. december ’19. Han kom på banen i de sidste tre minutter af kampen, der sluttede med et 0-1 nederlag til SIF. Alexander Lind blev dermed en af de yngste SIF’ere i historien til at spille en Superligakamp. Med sine 17 år og 348 dage på debut-tidspunktet er han kun overgået af Robert Skov, Jeppe Okkels, Kenni Sommer og Kasper Dolberg.

Det store potentiale hos den unge angriber er også baggrunden for, at SIF har valgt at afvige fra normal praksis og lade Alexander Lind forlade sin uddannelse før tid.

– Alexander er en meget talentfuld spiller, som i en ung alder har fået ganske meget erfaring på førsteholdet. I sammenhæng med det, har han skullet få sin gymnasiale uddannelse til at fungere, og den del er vi ikke lykkedes med. Vi har ellers god erfaring med, at koblingen mellem uddannelse, fodbold og personlig udvikling, har en positiv synergi og udvikler gode fodboldspillere.  Men nogle gange er det nødvendigt at gøre tingene anderledes, siger sportschef Jesper Stüker.

Fuld fokus på fodbold
– Kombinationen uddannelse og fodbold har ikke fungeret for Alexander. Derfor er det rigtige nu, at Alexander kan fokusere fuldt ud på fodbold i en lang kontrakt, hvor det handler om at blive så god som mulig. Og vi er ikke i tvivl om, at hvis vi sammen kan forløse Alexanders potentiale, så er der ”højt til loftet”, fortsætter Jesper Stüker.

Og den løsning er Alexander Lind glad for:

– Nu kan jeg rette fuld fokus på min udvikling som fodboldspiller og bruge al min tid på det, jeg allerhelst vil. Jeg er sikker på, at det vil gøre mig bedre i sidste ende. Det handler for mig om at blive bedre hver eneste dag, siger Alexander Lind.

Han er med i den trup, der i aften spiller topkamp mod Viborg FF på JYSK park. Kampstart kl. 19.00.

Billede: Alexander Lind (til venstre) underskrev torsdag en fuldtidskontrakt og lykønskes af SIF’s sportschef Jesper Stüker.

<img src=alt=”Lind”>

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på reddit

Relaterede Nyheder

Scroll til toppen