17. marts 2021

Talentfuld målmand på kontrakt i SIF

Den 15-årige målmand, Kristian Pedersen, der kommer fra Fårvang, har skrevet kontrakt med SIF frem til udgangen af 2023. 

Billedtekst: Kristian Pedersen har siden han kom til SIF haft Oliver Rosengren som træner. Nu er han på ungdoms-kontrakt frem til udgangen af 2023.

På sin 15 års fødselsdag tirsdag satte Kristian Pedersen sin underskrift på sin første kontrakt som fodboldspiller. Og det er ikke uden stolthed, at målmanden, der kommer fra Fårvang og har været tilknyttet SIF’s talentudviklings-system siden han var 10 år, efter underskriften satte ord på sine følelser.

– Jeg er glad. Selvfølgelig. Og også stolt over at have skrevet under på min første kontrakt. Det giver mig gode muligheder for at fortsætte min udvikling, sagde han tirsdag aften efter sin underskrift. Kontrakten løber til udgangen af 2023.

Kristian Pedersen står i øjeblikket på mål for SIF’s U15-hold, men er allerede i gang med at blive sluset ind på SIF’s hold i U17 Ligaen. Han startede med at spille fodbold i Fårvang, hvor han stadig bor med sin familie, men blev allerede som 10-årig optaget på SIF Fodboldskolen, der er første trin i klubbens talentudviklings-program. Som 13-årig begyndte han på Talent Team med daglig træning i SIF og skolegang i 7. klasse på Sølystskolen. Han går i øjeblikket i 9. klasse og skal efter sommerferien videre i 10. klasse på Silkeborg Efterskole.

Den nybagte kontrakt-målmand fortæller på opfordring, at nogle af hans styrker som målmand er spillet med fødderne, igangsætningen af og blikket for spillet.

Det bekræfter hans målmandstræner, SIF’s Oliver Rosengren.

– Kristian kom tidligt i gang med sit målmandsspil, og den tidlige start gør, at han er langt i sin udvikling. Han er god i det, vi kalder distributionsspillet, altså både taktisk og teknisk at være med til at bygge spillet op nedefra. Han har et godt touch med fødderne, både højre og venstre. Når man er så ung, som Kristian er, er der selvfølgelig også mange ting, han skal blive dygtigere til. Men han har potentiale og er meget indlæringsparat, og så er han en god holdspiller – han har nogle gode menneskelige kvaliteter og er meget målrettet, forklarer Oliver Rosengren.

Oliver Rosengren har været målmandstræner for Kristian Pedersen, siden han blev optaget på Talent Team. Allerede i fjor var han første gang med på U17-holdet, da det spillede en turneringskamp mod AaB i Ikast.

– I den kamp viste han, at han har potentiale. Han er også allerede nu i DBU’s søgelys og med til de U15-samlinger, der munder ud i udtagelse af det nye U16-landshold for årgang 2006, siger Oliver Rosengren videre.

Kristian Pedersen fortsætter dermed de næste år med at dygtiggøre sig i SIF. Og mens han gør det, har han også lov til at drømme stort.

– Jeg er fan af Manchester United. Tænk hvis jeg engang… Det er min drøm, siger han.

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på reddit

Relaterede Nyheder

Næste Kamp

3F Superliga

Søndag d. 21.07. kl. 14.00
Scroll til toppen