Tips til træneren

TIPS TIL TRÆNEREN

For at inspirere og bistå udviklingen af børnefodbolden i og omkring Silkeborg, har SIF Fodboldskolen udarbejdet hæfter, der beskriver vores spillestil for 8-mandsfodbold. Hæfterne er illustreret og skrevet i et letforståeligt sprog og er frit tilgængelige til download her fra siden.

Ligeledes spiller U8, U9 og U10 alle 5-mands. Hent spillestilshæfte her.

Hæfterne er beskrevet ud fra DBU’s “Spillestilsbold”, som tager udgangspunkt i to overskrifter: VI har bolden og DE har bolden. Under hver overskrift er det muligt at dykke endnu længere ned i detaljen, men for overskuelighedens skyld, har vi begrænset indholdet til et basisniveau.

SIFs spillestil, som er beskrevet i hæfterne, er ikke et facit for fodboldspillet, men kan til gengæld fungere som et input i klubbernes daglige arbejde med de unge spillere.

SIF træningsmagasinet
Et hæfte fyldt med spil-øvelser målrettet U8-U13. Simple og inspirerende! Hent hæftet her.

Et hæfte fyldt med SIF-øvelser målrettet U11-U19. Lidt mere komplekst. Hent hæftet her.

Træneren som kommunikator og konfliktløser
Dette hæfte beskriver de overvejelser, man som leder/træner bør være opmærksom på, når man fungerer som rollemodel for andre, især for børn. Værdikulturen er afgørende for udviklingen af børn som hele mennesker.

Hent hæftet her.

Positionsbestemt træning
Dette hæfte beskriver kort, hvilke kompetencer, SIF mener, den enkelte spiller bør have på en given position. Alle skal kunne lidt af det samme, og alle skal kunne noget lidt bedre end andre. Hæstet giver desuden idéer til basisøvelser til børn.

Hent hæftet her.

Opbygningsspillet, 8-mandsfodbold
Dette hæfte beskriver hvordan vi bringer bolden rundt på banen, før vi prøver at finde en scoringsmulighed. Hvem skal spille hvem og hvordan?

Hent hæftet her.

Forsvarsspillet, 8-mandsfodbold
Dette hæfte beskriver hvordan vi ønsker at forhindre modspillerne i at komme til en scoringsmulighed. Mandsopdækning eller zoneopdækning?

Hent hæftet her.

Afslutningsspillet, 8-mandsfodbold
Dette hæfte beskriver hvordan vi ønsker at komme frem til chancer. Hvordan løber man sig fri, hvordan bruger man stikninger?

Hent hæftet her.

Erobringsspillet, 8-mandsfodbold
Dette hæfte beskriver hvordan vi ønsker at erobre bolden. Hvor på banen, hvilke roller har hver enkelt spiller?

Hent hæftet her.

Scroll til toppen