26. februar 2021

Talent-trio klar til næste trin i karrieren

SIF har i dag skrevet lange kontrakter med tre af klubbens talenter, Anders Dahl, Niclas Holm Pedersen og Oscar Fuglsang.

Billedtekst: Fra venstre er det Anders Dahl, Oscar Fuglsang og Niclas Holm Pedersen.

Tre af SIF’s U19-talenter kan se frem til at blive fuldtidsansatte som fodboldspillere, når de har bestået deres eksamen på College360 (HHX) til sommer. Oscar Fuglsang, Anders Dahl og Niclas Holm Pedersen har alle tre fredag skrevet under på fuldtids-aftaler frem til sommeren 2025.

Fælles for de tre er, at de allerede har fået deres debut på SIF’s bedste mandskab, og at de træner med Kent Nielsens førsteholdstrup i det omfang, deres skolegang tillader det. I øjeblikket er det flere gange ugentligt. De spiller også med i kampene på SIF’s reservehold.

– For både Oscar, Anders og Niclas gælder, at de nu skal tage det næste skridt i karrieren. Og det er at jagte mere spilletid på førsteholdet. Forudsætningerne for at nå det bliver alt andet lige bedre, når de fra næste sæson kan koncentrere sig 100 procent om fodbolden, siger SIF’s sportschef Jesper Stüker.

En del af strategien
Så sent som i juli sidste år skrev de tre talenter under på to-årige trainee-kontrakter, men allerede nu er de klar til næste skridt: Fodbold på fuld tid. Derfor byttes trainee-kontrakterne ud med fodbold på fuld tid, når handelsgymnasie-eksamen til sommer er klaret.

– Det er en del af vores strategi at satse langsigtet på vores egen talentmasse. Derfor har de også alle tre fået relativt lange aftaler på fire år, fortsætter Jesper Stüker.

Debut i pokalkamp
Anders Dahl fik sin debut på SIF’s førstehold i sæsonens første kamp – pokalopgøret mod St. Restrup i september i fjor. Siden er han blevet noteret for to indskiftninger i 1. division. Den 18-årige centrale midtbanespiller kom til SIF fra Ringkøbing IF som 15-årig og har siden spillet på ungdoms-eliteholdene i klubben. Anders Dahl har spillet 12 ungdomslandskampe for Danmark (U16 og U17).

Med fra start mod HB Køge
Oscar Fuglsang divisions-debuterede for SIF’s førstehold i hjemmekampen mod Vendsyssel 1. november i fjor efter at han ligesom Anders Dahl havde fået debut i pokalkampen mod St. Restrup. Mod Vendsyssel blev han skiftet ind i de sidste 10 minutter. Han spillede også de første 52 minutter ugen efter i 1-0 sejren over HB Køge. Han måtte lade sig udskifte med en skade. Den 18-årige højre back kom til SIF fra AGF i sommeren 2018, hvor han lige var blevet dansk mester for U17-hold med Århus-klubben. I det første år i SIF blev det til sølv i samme liga. Oscar Fuglsang har spillet 13 ungdomslandskampe for Danmark (U16 og U17).

Scorede sejrsmål
Niclas Holm Pedersens spillede sin første kamp på divisionsholdet 30. september i fjor, da han blev skiftet ind i kampen mod Kolding (4-0 til SIF). Han er siden blevet noteret for yderligere tre kampe – mod Esbjerg i Sydbank Pokalen og mod HB Køge og FC Helsingør i 1. division. Niclas Holm blev skiftet ind i Køge-kampen 8. november og scorede sejrsmålet i 1-0 gevinsten. Han har spillet 6 ungdomslandskampe for Danmark (U17 og U18).

Se video-interview med de tre SIF-talenter i videoen øverst på siden.

Læs også:
SIF er klubben, jeg brænder for
Back-talent forlænger: Det giver mig ro til udvikling
SIF forlænger med midtbanetalent

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på reddit

Relaterede Nyheder

Scroll til toppen