8. juli 2020

Back-talent forlænger: Det giver mig ro til udvikling

Back-talent forlænger: Det giver mig ro til udvikling

18-årige Oscar Fuglsang har forlænget sin talent-kontrakt i SIF. Målet er fuld tid, når back-talentet fra Aarhus er færdig med handels-gymnasiet.

Oscar Fuglsang har forlænget sin talent-kontrakt i Silkeborg IF med to år. 

Målet er en fuldtids-kontrakt i Silkeborg IF. Det lægger 18-årige Oscar Fuglsang ikke skjul på, efter at han onsdag forlængede sin talent-kontrakt med SIF med yderligere to år.

– Det giver mig lidt mere ro, at jeg har forlænget. Jeg har et år tilbage af min skole, og det er mit mål at bide mig fast og komme på fuld tid – gerne allerede om et år, siger Oscar Fuglsang, der i det seneste halve år har været inde omkring førsteholdets træning. Han var – sammen med tre andre U19-spillere, Alexander Lind, Anders Sønderby og Anders Dahl – med Kent Nielsens førsteholdstrup i træningslejr i Spanien i vinter og har i foråret i corona-opstarten også trænet med.

– Da jeg kom med på træningslejren i Spanien skulle jeg lige i starten vænne mig til at både fysikken og tempoet er højere. Men jeg synes, at jeg hurtigt kom ind i rytmen. Det har været megafedt og meget lærerigt at træne med de store drenge. Jeg har suget til mig og har forbedret mit spil af det. Jeg ser frem til meget mere af den slags, siger Oscar Fuglsang videre.

En moderne back
Cheftræner Kent Nielsen ser Oscar Fuglsang som moderne back, hurtig og løbestærk, og præstationerne i de seneste måneder under træningen med førsteholdet, er baggrunden for forlængelsen.

– Både på træningslejren og i træningerne efter corona-pausen har Oscar efterladt et godt indtryk. Han er en spiller, der bare træner altid, og det er forudsætningen for at blive dygtig. Med sine løbe-kapacitet og sin hurtighed passer han godt ind i vores til, hvor vi gerne vil have løbestærke backs, siger Kent Nielsen.

Oscar Fuglsang er primært højre back, men kan også dække positionen i den modsatte forsvarsside. Om det også rækker til førsteholdskampe allerede indenfor det næste år eller to, kan kun tiden vise.

– Der er jo mange parametre – konkurrence-situationen er et af dem. Ambitioner er det godt at have, og Oscar har både viljen og ihærdigheden til at arbejde for nå dem. Dér er han spot-on. Så han har forudsætningerne for at udvikle sit talent og for at lykkes, siger Kent Nielsen.

Flyttede fra AGF til SIF
Oscar Fuglsang kom til SIF for to år siden fra AGF. Her havde han netop været med til at vinde det danske U17-mesterskab med den århusianske klub, og i SIF blev han en del af det U17-hold, der erobrede sølv i DM-turneringen i forrige sæson. I denne sæson har han spillet på SIF’s U19 Liga-hold og også fået kampe i Reserveligaen. Han skal i gang med sidste år af HHX på College360 og er flyttet til Silkeborg, hvor han bor i college-byggeriet på Søholt.

Den talentfulde højre back har været en del af DBU’s ungdoms-landshold siden U16-årgangen. Han er således noteret for 13 ungdomslandskampe i alt, 2 på U16-landsholdet og 11 på U17-landsholdet..

Herunder kan du se video-højdepunkter fra en U17-landskamp i oktober 2018, hvor Danmark vandt 3-1 over Georgien. Oscar Fuglsang lagde op til 2-1 målet og Alexander Lind scorede til 3-1. 

Nederst er Oscar Fuglsang med i dokumentar-udsendelsen Drømmen – del 4 om SIF’s U17 Liga-hold, der længe lå til guld i forrige sæson. Dokumentaren er produceret af SIF’s videojournalist Anders Frost.

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på reddit

Relaterede Nyheder

Scroll til toppen