26. februar 2021

Sikker SIF-sejr i reservetest mod Thisted

På to mål af Emil Holten og ét af Asbjørn Bøndergaard sikrede SIF’s reservehold sig fredag eftermiddag en 3-0 sejr over Thisted FC fra 2. division.

SIF’s reserver sikrede sig fredag eftermiddag en fortjent sejr på 3-0 over Thisted FC fra 2. division. Emil Holten scorede SIF’ernes mål første to mål, først ved at tackle bolden ind efter hidsig boldjagt, siden ved at omsætte et straffespark begået mod Frederik Carstensen, hvorefter han blev vekslet med 16-årige Asbjørn Bøndergaard, der straks gjorde sig bemærket ved at gøre det til 3-0.

SIF stillede med et hold præget af masser af ungdom, og kampen igennem havde de rødblusede både spille- og chancemæssigt overskud mod gæsterne fra Thy.

Boldpres gav mål
Efter en jævnbyrdig indledning, hvor Thisted kom frem til enkelte muligheder var det Emil Holten, der bragte hjemmeholdet i spidsen efter knap 20 minutters spil. SIF-angriberen jagtede bold på kanten af Thisteds felt og fik sat en hård tackling ind. Det betød, at bolden svævede i en bue hen over Thisted-keeper Andreas Raahauge og lagde sig til rette i netmaskerne.

Minuttet senere var det målmanden i den modsatte ende, Aske Andrésen, der kom i aktion med to fornemme redninger på en dobbeltchance til gæsterne. Det blot 16-årige målmandstalent havde fået chancen fra start hos SIF.

Stærkt spil i målet
Aske Andrésen stod i det hele taget stærkt i billedet. Efter en halv time fik han på akrobatisk vis vippet et forsøg fra Thisteds Mads Vang over tværribben til hjørnespark.

Fra 2. halvlegs start var SIF’erne aggressive i presset, og allerede et minut inde havde Jeppe Kilden Grøn et lumsk skudforsøg, hvor bolden sneg sig udenom den ene opstander. Efter en time var Alexander Lind fri til skud efter at være godt spillet fri af Frederik Carstensen, men SIF-angriberen sparkede forbi.

Straffespark, udvisning og mål
Minuttet senere var der igen fare på færde foran SIF-målet, da Frederik Carstensen rykkede sig fri og blev fældet. Klart straffespark og en udvisning til Thisted, der dog blev vekslet med en anden, så gæsterne kunne fortsætte med 11 på banen. Emil Holten udnyttede sikkert chancen fra 11-meterpletten til 2-0 føring for SIF.

I forbindelse med straffesparket skiftede Thisted halvdelen af holdet ud, men det ændrede ikke kampbilledet med et SIF-hold, der både var mest på bolden og skabte flest chancer.

Bøndergaard til 3-0
To-målsskytten Holten gik ud efter godt 70 minutter og blev erstattet af 16-årige Asbjørn Bøndergaard, der straks gjorde sig bemærket ved at bringe SIF foran 3-0 på en chance tæt under mål. Dermed lagde han låg på en kamp, hvor SIF’s mange U19- og U17-talenter viste fine takter.

Reserver, træningskamp, fredag 26. februar kl. 15.00 på JYSK park:
Silkeborg IF – Thisted FC 3-0 (1-0)
Mål: 1-0 Emil Holten (19.), 2-0 Emil Holten (63., str.), 3-0 Asbjørn Bøndregaard (73.)
Silkeborg IF (4-3-1-2): Aske Andrésen – Oscar Fuglsang, Jeppe Gertsen, Alexander Busch, Anders Sønderby – Anders Dahl, Pelle Mattsson, Frederik Carstensen (76.: Lasse Kaihøj)– Jeppe Kilden Grøn (71.: Jonathan Pank) – Alexander Lind, Emil Holten (71.: Asbjørn Bøndergaard).