24. oktober 2018

Assist og mål af SIF’ere i dansk landsholdssejr

Alle tre SIF-talenter, der spiller EM-kvalifikation med U17-landsholdet, kom i aktion i 3-1 sejren over Georgien onsdag eftermiddag.

Alle tre SIF-spillere fik spilletid, da det danske U17-landshold kom godt fra start i EM-kvalifikationen med en sejr på 3-1 over Georgien onsdag eftermiddag, og to af dem fik endda afgørende betydning for kampens resultat. Således lagde Oscar Fuglsang op til 2-1 målet med et indlæg fra baglinjen, mens indskiftede Alexander Lind afgjorde kampen definitivt i overtiden, da han scorede med en liggende flugter efter at Danmark havde brændt straffespark.

Kampen var den første af tre kvalifikationskampe, der alle spilles i Jylland. Onsdagens kamp foregik på DS Arena i Hobro, hvor Oscar Fuglsang var eneste SIF’er i startopstillingen. Han spillede hele kampen på sin vante position som højre back. Danmark kom skidt fra start med føringsmål til Georgien i det 3. minut på en hurtig omstilling, men inden pausen var der balance i regnskabet. Hektor Højbjerre-Thomsen, FC Nordsjælland, fik sidste fod på bolden efter godt forarbejder af FC Midtjyllands Aral Simsir.

Danmark kom i front efter knapt en times spil, da Oscar Fuglsang kom igennem til baglinien og lagde bolden ind i hovedet på Hektor Højbjerre-Thomsen, der med sit andet mål gjorde det til 2-1. SIF’s Frederik Carstensen kom på banen midt i halvlegen, og ind til de sidste 10 minutter kom den tredje SIF’er, Alexander Lind, og han stod bag målet til 3-1 i overtiden.

Oliver Sørensen, FC Midtjylland, brændte et straffespark, men opfangede riposten og sendte bolden ind foran mål, hvor Alexander Lind svævede vandret og satte vristen på bolden, så den strøg i nettet til dansk sejr.

Danmark spiller næste kamp i kvalifikationsturneringen på lørdag kl. 18.00 på Energi Viborg Arena, hvor Estland er modstander.