1. maj 2010

Superkamp – grotesk resultat

AGF fik en drømmestart med tidligt mål i lørdagens kamp i Silkeborg, hvor SIF og målscorer Dennis Flinta diskede op med forårets bedste kamp – og alligevel tabte med 1-4 efter et billigt straffe og to sene scoringer.

En længe ventet kamp stod på menuen, da SIF lørdag den 1. maj tog imod AGF på Silkeborg Stadions desværre fortsat noget græs-hungrende bane.

To kriseramte hold – det hvide noget mere end det røde – gik ind til lokalbraget med en ringe resultatstime, men for SIF var der stor fortrøstning at hente i historiebøgerne. Således har AGF ikke vundet i Silkeborg siden 1997, og i 13 ud af de seneste 16 indbyrdes opgør på Silkeborg Stadion havde SIF besejret AGF.

I jagten på at tilføje endnu en sejr i historiebøgerne havde SIFs cheftræner Troels Bech foretaget et par ændringer i startopstillingen, hvor Peter Degn og Henrik "Tømrer" Pedersen igen var at finde.

Dermed bestod SIFs start-11er af følgende spillere:

Lasse Heinze i målet havde Dennis Flinta, Jim Larsen, Thorbjørn Holst Rasmussen og Christopher Poulsen foran sig i forsvaret, mens midtbanen blev udgjort af Peter Degn, Martin Ørnskov, Frank Hansen og Christian Holst – og helt fremme lå Jesper Bech og anfører Henrik "Tømrer" Pedersen.

Tre tidlige hjørnespark
Et feststemt Silkeborg Stadion bød spillerne velkommen ved indløb, hvorefter Dennis Flinta blev hyldet for de 100 kampe, som han rundede i sidste weekend.

AGF stillede for første gang i lang tid op med Peter Graulund i front, hvilket var som forventet af SIFs trænerstab – uanset, at han ikke var udtaget til AGF-truppen på forhånd.

Og netop Graulund foranledigede kampens første antydning af en chance, da han fremtvang et tidligt hjørnespark, som gav endnu to uden at blive rigtigt farlige.

Og ved det tredje kvitterede Graulund så med en usympatisk og tydeligvis tilsigtet albue i ansigtet af Lasse Heinze – ja, så var kampen i gang.

Heinze måtte efterfølgende modtage behandling, men kunne efter et par minutter melde sig klar.

AGF foran
AGF havde bolden mest i indledningen og fik sit fjerde hjørnespark efter seks minutter. Dan Thomassen kom i duel med Martin Ørnskov inde i feltet, og bolden prellede lidt tilfældigt af på overliggeren – hvorefter den ramte jorden og blev mødt af Peter Graulunds pande.

Graulund betænkte sig ikke – og headede bolden i nettet til 0-1.

Kort efter havde Henrik "Tømrer" Pedersen en mulighed i den anden ende, da han blev stukket i dybden – men SIF-anføreren kunne ikke komme frem til afslutning.

SIF snydt for straffe
SIFerne begyndte at finde hinanden bedre på den utaknemmelige bane.

Uden dog at tilspille sig muligheder eller endsige afslutninger – før i det 15. minut, hvor et frisparksindlæg fra Peter Degn skabte stor panik i AGF-forsvaret, der kunne prise sig lykkelige over den manglende farlighed hos en ellers godt placeret Thorbjørn Holst Rasmussen.

AGF blev presset længere og længere tilbage – og satsede på lange bolde frem mod Peter Graulund, der ikke vandt så mange bolde, men til gengæld filmede sig dygtigt til et frispark efter 16 minutter, da han åbenbart blev fældet af et græsstrå i duel med Frank Hansen.

SIF fik et hjørnespark efter fint pres i det 18. minut, og herpå tog Frederik Krabbe bolden med hånden inde i feltet – men dommer Thomas Vejlgaard lod ikke ærten i fløjten trille. Og det var en fejl, viste de efterfølgende tv-billeder da også – SIF snydt for straffe.

Tømrer tæt på
Efter 22 minutter fik Jesper Bech bolden hamret i nettet – og blev korrekt vinket offside. Men SIF kom altså nu frem til rigtig mange farlige situationer – og spillede faktisk godt.

Der var skrald på kampene i kampen, og begge hold investerede mange ressourcer i duelspillet. Især Dennis Flinta vandt mange bolde med sine kompromisløse – og fair – tacklinger.

Peter Graulund var tæt på endnu en god chance i det 27. minut, da han blev stukket i dybden – men Lasse Heinze var vågen og tacklede den lille GFer.

I den anden ende var Henrik "Tømrer" Pedersen millimeter fra at udligne på det efterfølgende angreb, hvor han headede flot på et Jesper Bech-indlæg – men Steffen Rasmussen diskede op med en klasseredning.

Også Peter Degn ville lege med og krøllede et direkte frispark mod mål i det 30. minut – men igen reddede Steffen Rasmussen flot.

Knaldhård flugter
Endnu et smukt og gennemspillet SIF-angreb skyllede ned mod AGF-målet i det 32. minut, hvor Christopher Poulsen gik til baglinjen og centrede skråt bagud ind i feltet. Her lurede Henrik "Tømrer" Pedersen, der efter at have vippet bolden smart rundt om sin oppasser trykkede af – og lige forbi med den knaldhårde flugter.

Også Frank Hansen fik trykket af fra distancen, men lige på GF-keeperen – og det lignede lidt et spørgsmål om tid, før SIF kunne nedbryde den århusianske defensiv, som blev mere og mere presset.

Men hele tiden lurede AGF på kontrachancerne – og især var det Graulund, der bød sig til som afslutter. Således også i det 37. minut, hvor han var tæt på at fordoble sin målscore, før Lasse Heinze greb godt ind på indlægget fra Dennis Cagara.

Utrolige redninger
Med fem minutter igen af første halvleg tilspillede SIF sig endnu en god chance, da Christian Holst flot fandt en fremstormende Christopher Poulsen, der trak ind i feltet med en retningsbestemt brysttæmning. I feltet prøvede Poulsen at lobbe bolden over keeperen med den højrefod, som nogle gange er cirka så brandvarm som en ispind – og dermed et stykke over på det ellers flotte angreb.

To minutter senere svingede Poulsen så venstreskøjten, og da var der mere format over tingene. Venstrebacken modtog en høj aflevering, jonglerede to gange og flugtede så et skud mod mål. Lækre detaljer – men desværre lige på Steffen Rasmussen.

SIF fik en kæmpe chance i første halvlegs overtid, da Thorbjørn Holst Rasmussen kastede et indkast dybt ind i GF-feltet. Jim Larsen kom frem til en skudchance fra tre-fire meter og knaldede til kuglen – men Steffen Rasmussen halede endnu en vanvittig refleks af en klasseredning ud af handskerne og tog sig med målmandsspil i verdensklasse også af returbolden, der blev sparket mod mål af Jesper Bech.

Utroligt, at SIF ikke havde fået scoret med de mange farlige afslutninger – men stillingen ved pausen var altså de 1-0 til AGF. Men dét var altså også pausestillingen, da de to hold mødtes i marts måned i Århus, hvor SIF endte med at vinde 2-1. Og det kunne vel ikke blive ved, AGF-heldet og dygtigheden dernede i målet…

Flinta til 1-1!
SIF lagde også ud med at godt tryk i anden halvleg, hvor de rød-hvide hurtigt satte sig på boldbesiddelsen.

Tre minutter inde i halvlegen brød velspillende Henrik "Tømrer" Pedersen uimodståeligt igennem to AGF-forsvarere – men bolden slap fra ham på det sidste, kraftfulde træk ind i feltet.

To minutter senere gik den så ikke længere for AGF. Peter Degn sparkede et hjørnespark perfekt ind i mellemrummet – hvor Dennis Flinta kom styrtende med et kraftfuldt hovedstød, der via stolpen drønede i nettet – 1-1!!!

Det var Flintas andet sæsonmål – og det andet mod AGF i øvrigt.

AGF på 1-2
Der skulle dog kun gå to minutter, før AGF igen kom i front. Frank Hansen stod med bolden i eget felt og skulle til at sparke den væk, da Casper Sloth løb imellem – og væltede i kontakten med Frank Hansens ben. Straffe ifølge Thomas Vejlgaard – og Jakob Poulsen scorede sikkert til 1-2.

Kold, kold, kold spand vand i hovedet på de bravt kæmpende SIFere mod et heldigt, heldigt, heldigt AGF-hold, der så sandelig formåede at udnytte de muligheder, de fik. Med streg under "fik".

SIF genetablerede trykket på modstanderne – og var vel i virkeligheden fortsat bedre spillende, end vi havde set på noget tidspunkt tidligere i foråret. Især sprang Christopher Poulsen i øjnene med den ene dynamiske aktion efter den anden, mens der også var jætte-indsatser fra spillere som Dennis Flinta og flere andre.

Saag og Huldgaard i kamp
Kaimar Saag kom på banen i stedet for Peter Degn i det 64. minut, hvilket medførte en mindre rokade, hvor Saag tog over i venstre side og Christian Holst i højre.

Men det var Jesper Bech, der fik kampens næste gode tilbud i det 67. minut, hvor han stod klar med venstrebenet efter endnu et massivt SIF-pres – men Bech fik desværre ikke ordentligt træf i afslutningen, der i stedet landede direkte på keeper Rasmussen.

Peter Graulund stod for næste chance, da han på kick-and-rusk kontraangreb stak af, men Dennis Flinta pressede Graulund lige tilpas meget til, at det løb ud i sandet med en tynd afslutning.

Også Lars Huldgaard Christensen blev smidt i aktion, da han erstattede Henrik "Tømrer" Pedersen i front efter 72 minutter. Stærk indsats fra Tømrer, der for første gang længe altså havde spillet angriber.

AGF på 1-3 og 1-4
Med et kvarter igen var AGFerne fortsat fuldstændigt pressede i bund mod et rigtig godt spillende SIF-hold.

Men de helt gode chancer kom ikke længere med samme frekvens som tidligere i kampen – og minutterne gik ALT for hurtigt. Også hjulpet på vej af de godt fightende gæster, der benyttede enhver lejlighed til at trække tiden ud.

Endnu en offensiv indskiftning kom med Simon Azoulay Pedersens entré, mens Christian Holst udgik i det 81. minut.

Altså masser af luftstyrke i SIF-offensiven efterhånden – men det var i den anden ende, at nettet næste gang blafrede.

Det skete, da Casper Sloth på endnu et kontraangreb stak af, rundede Jim Larsen og udplacerede Lasse Heinze med en god ydersideafslutning – 1-3, og så lugtede det ellers gevaldigt af den første AGF-sejr i Silkeborg siden 1997.

SIF kastede alting frem, men det lykkedes ikke at skabe den sidste spænding trods optræk til nogle gode muligheder.

I stedet endte resultatet helt grotesk, da Casper Sloth igen nettede i overtiden efter bandespil i SIF-defensiven. 1-4.

Supersurt nederlag i en kamp, som SIF dominerede i udtalt grad – men hvor AGF formåede at score på næsten alt i modsætning til SIFerne, der gang på gang måtte se sig slået af den velspillende keeper Steffen Rasmussen.

Næste kamp er i Esbjerg, der tager imod på Blue Water Arena på torsdag klokken 18.00.