24. april 2010

SIF tabte tæt kamp mod OB

OB vandt lørdag 1-0 over SIF, der ellers leverede en fornuftig indsats på Fionia Park. I et dødboldsorgie var Lekic flere gange tæt på, men heldet manglede i sprøjten, og så endte det hele med fjerde SIF-nederlag på stribe.

Det var to hold med håndgribelige formdyk, der mødte hinanden i SAS Ligaens 29. runde på Fionia Park. Et forsømt fynsk forår havde sendt odenseanerne fra en førsteplads, som de indtog ved forårssæsonens start, ned på en andenplads – seks point efter duksene fra FC København.

Ligesom fynboerne havde Silkeborg IF oplevet en mindre god periode i den seneste måned, og dagens opgør var sidste chance for at få en sejr, inden kalenderen skriver maj. Seks kampe uden sejrsbrøl gjorde ondt efter en ellers glimrende oprykningssæson for Silkeborg IF – og havde transformeret en sensationel tredjeplads til en mere jævn placering som nr. syv.

Troels Bech stillede med to udskiftninger i forhold til den foregående kamp mod FC Nordsjælland. Peter Degn måtte tage plads på bænken, og han blev erstattet af estiske Kaimar Saag, der for første gang i foråret var med fra start. Thorbjørn Holst Rasmussen var tilbage i midterforsvaret efter én kamps fravær, hvor Thomas Bælum havde tjansen.

Dermed lød SIFs elleve startere: Lasse Heinze på mål med Dennis Flinta, Jim Larsen, Thorbjørn Holst Rasmussen og Christopher Poulsen i forsvaret. På midtbanen lå Kaimar Saag, Martin Ørnskov, Frank Hansen og Christian Holst – og i front den vanlige duo med Jesper Bech og Rajko Lekic.

Chanceskabende hjørnespark
OB kom frem til mest i kampens indledning – uden at fynboerne blev rigtig farlige. Bedste forsøg var ved Henrik Hansen, der efter en hjørnesparkssituation forsøgte sig med et langskud, som gik en meters penge forbi.

I den anden ende blev OBs keeper Alexander Lund Hansen også testet. Først af en skæv tilbagelægning fra fynboerne selv, og på det efterfølgende hjørnespark sendte Christian Holst bolden direkte mod mål. Men Hansen vippede bolden bag om målet fra sin position på stregen.

Efter 12 minutter var Atle Roar Håland snarrådig ved SIFs forreste stolpe – igen efter et OB-hjørnespark, som der var en del af i denne periode.

Med to velorganiserede hold var det altså dødboldene fra banens fire hjørner, der skabte chancerne i den første femtedel af kampen.

SIF bedre med i det åbne spil
Christian Holst virkede ganske opsat på at skabe noget fremad banen på venstrekanten, og efter 20 minutter trak den målsøgende midtbanespiller ind i banen fra sin kant og afsluttede fladt – men det kvalificerede skud røg højre om den fjerne opstander.

Minuttet efter var OB farlige i den anden ende – naturligvis efter et hjørnespark.

SIFerne kom længere frem på banen, og et veludført indadskruet frispark fra Christopher Poulsen var tæt på at blive styret i mål af en OB-spiller, men Alexander Lund Hansen fik viftet bolden væk på stregen.

På det næste hjørnespark – som nærmest faldt i et-minuts-intervaller – fik Rajko Lekic en god chance, men angriberen fik ikke træf på hovedstødet i en fri position.

Rajko tæt på
Energisk Christopher Poulsen jagtede kort efter en bold og blev belønnet med et frispark otte meter uden for OBs felt. Frisparket tog Lekic sig af, og med en flot præcision sendte han bolden helt tæt op ad stolpen – desværre på den forkerte side. Kampens indtil nu bedste afslutning efter 28 minutter.

Det var dejligt at se, hvordan Silkeborg IF i løbet af kampen havde tilkæmpede sig til et klart overtagsmomentum mod de fysisk stærke OBere.

I den anden ende fik de stribede fynboer et par halve chancer, men SIFs forsvarskæde var dygtige til at presse OBs spillere ud i yderligere – og dermed mindre farlige – positioner.

Vanvittigt gult kort til Lekic lukkede halvlegen
Mens kampens første scoring lod vente på sig, faldt begge mandskaber ind i en solid stillingskrig, og det kostede i det allerede sløje afslutningsregnskab.

Væsentligste detalje var, at ingen af de to hold kom frem til de farlige hjørnespark, som prægede den første halve time af kampen. I slutfasen virkede begge hold til at være tilfredse med stilstand frem mod pausen – og intensiteten dalede af samme grund.

Det sidste skud drama i halvlegen stod Emil Laursen for, da dommeren i vanvittig grad overreagerede på en situation, hvor Rajko Lekic lagde hænderne sammen og ærgrede sig over en brændt chance. Mens angriberen sendte sin ærgrelse mod den blå forårshimmel, farede dommeren mod Rajko Lekic og kylede et unødvendigt og uforståeligt gult kort i hovedet på SIFeren – som dermed må sidde over i næste kamp.

Endnu en farlig dødbold
Silkeborg IF kom aggressivt ud til anden halvleg og pressede på for at få et par af de farlige hjørnespark.

Det fik de også, men denne gang skulle hjørnesparket dog blive farligst for SIFerne selv. OB slog en hurtig kontra og efter en lang bold, hvor Frank Hansen missede sit indgreb, endte bolden via Peter Utaka hos Henrik Hansen. Ganske fri afsluttede Hansen, men Lasse Heinze hev en fabelagtig reaktionsredning frem og vippede bolden forbi.

Chris Sørensen sparkede flot på den efterfølgende chance til OB, men en vågen Lasse Heinze kunne sikkert gribe skuddet.

I den anden ende driblede Kaimar Saag sig fornuftigt igennem, men esteren blev tacklet i afslutningsøjeblikket, og det gjorde det nemt for OBs keeper at redde forsøget.

Heinze viste klassen
I det 53. minut satte Peter Utaka Dennis Flinta og Thorbjørn Holst Rasmussen af med besnærende driblinger, men trods en flot afslutning kunne angriberen ikke passere en vågen Lasse Heinze – endnu engang viste SIFs nummer 30 sin eminente reaktionsstyrke.

Rajko kom i den anden ende frem til et par gode chancer. Blandt andet fik angriberen en stor chance på et præcist indlæg fra Dennis Flinta i højresiden, men to meter fra mål ramte Rajko bolden for rent, så forsøget kunne nemt pilles.

15 sekunder efter var den netop indskiftede Caca ved at slippe igennem, men Jim Larsen leverede en potent glidende tackling.

OB foran på dødbold
Efter 69 minutter foretog SIF sin første udskiftning. På banen kom Peter Degn for Kaimar Saag, og Degn gik direkte ind og sparkede et farligt hjørnespark, som dog endte med at blive clearet.

I det 72. minut faldt kampens første scoring – ikke overraskende på en dødbold. Chris Sørensen lagde bolden ind til forlængelse fra Atle Roar Håland, og den endte hos SAS Liga-topscorer Peter Utaka, der tæt ved mål headede bolden ind bag Lasse Heinze.

Dennis Flinta kiksede et par minutter efter et indlæg, som var lige ved at sejle i mål – men symptomatisk for SIFs situation i de seneste kampe, faldt de små marginaler ikke de rødes vej.

… og det gjorde de heller ikke på endnu et godt Rajko Lekic-forsøg kort efter. Stadig 1-0 til OB trods flere gode forsøg fra udeholdet.

Gode chancer i begge ender
Netop indskiftede Lars Huldgaard Christensen brød godt igennem med ti minutter igen. Han sendte bolden videre til Christian Holst, der – lidt for uselvisk – sendte en aflevering på tværs i feltet i stedet for at hugge på mål.

På endnu et hjørne sneg Rajko Lekic sig ind bag et par OBere, og angriberen kunne endnu engang forsøge sig – men med samme resultat som tidligere i kampen.

Igen bølgede spillet frem og tilbage, og Caca kunne, kort efter Rajko Lekic' forsøg, glide et indlæg i mål, men brasilianeren tabte et skridt, før han nåede frem til bolden.

Fornuftig kamp uden gevinst
I de sidste minutter kom Thomas Hansen på banen for Christian Holst. Hansen trådte ind i midterforsvaret og sendte Jim Larsen frem i angrebet.

I overtiden fik Christopher Poulsen chancen for et langskud, men backens forsøg fløj langt over mål.

Til allersidst var Lars Huldgaard Christensen tæt på at prikke bolden ind, men mål blev det ikke til, og for anden gang i sæsonen tabte SIF med 1-0 til OB.

Brandærgerligt – for det var en kamp, hvor Silkeborg IF sagtens kunne have fået noget med hjem fra Fyn.

Næste kamp er på hjemme på Silkeborg Stadion mod AGF lørdag den 1. maj kl. 17.00.

• 1-0 Peter Utaka (72)