18. april 2010

Pinligt nederlag mod FCN

Christian Holst scorede kampens første mål, da Silkeborg IF søndag eftermiddag på ny måtte se FC Nordsjælland komme fra baghjul og vinde på Silkeborg Stadion – denne gang med hele 4-1.

For anden gang på blot ti dage gæstede FC Nordsjælland Silkeborg Stadion, da SIF søndag eftermiddag tog imod – på en af SAS Ligaens desværre ringeste baner.

Seneste møde var i pokalturneringen Ekstra Bladet Cup, hvor FC Nordsjælland med en scoring i fjerde minuts overtid fremprovokerede den forlængede spilletid, som de udnyttede til at vinde med 3-1.

Der var derfor lagt op til hævn og revanche for SIFerne, som stillede op med et par ændringer i startopstillingen, hvor Henrik "Tømrer" Pedersen og Thorbjørn Holst Rasmussen var gledet ud til fordel for Thomas Bælum og Christian Holst.

Samlet set stillede SIF derfor op med Lasse Heinze på mål bag et forsvar med Dennis Flinta, Thomas Bælum, Jim Larsen og Christopher Poulsen, mens midtbanen blev udgjort af Peter Degn, anfører Martin Ørnskov, Frank Hansen og Christian Holst.

Helt fremme lå Jesper Bech og Rajko Lekic.

Bech tæt på
Kampen begyndte med SIF i den boldbesiddende rolle, mens Thomas Bælum fik en advarsel på FCNs første angreb for at holde for længe på bolden efter, at frisparket var blevet fløjtet af dommer Michael Svendsen.

Det kunne dog ikke stoppe den gode fremdrift fra SIFerne, og Christopher Poulsen stod for kampens første afslutning i det tredje minut, da han fik et hjørnespark efter en fremragende solotur.

FCNs første afslutning faldt på det næste angreb, hvor Tobias Mikkelsen – måske inspireret af Christopher Poulsen – diskede op med en god solotur, men hans afslutning stod ikke mål med forarbejdet.

Langt farligere blev Jesper Bech på kampens hidtil største chance, da han i det syvende minut stak af på et kontraløb. Bech trak til venstre ind i feltet og rundt om Michael Parkhurst – men måtte se sit fine venstrebensskud blive reddet af Jesper Hansen.

Holst til 1-0!
Men efter ti minutter lykkedes det så for SIF. Et rigtig fint angreb blev dirigeret over i højresiden, hvor Dennis Flinta var trukket med frem.

Han sendte bolden indover, hvor Jesper Bech kom til med en afslutning, som så ud til at få lige lidt nok – men det gjorde ikke noget, for inde foran mål kom Christian Holst glidende med en velsignet tå, der sendte bolden i nettet!

1-0 til SIF – og Christian Holsts 10. sæsonmål i SAS Ligaen og mål nummer 14 i alt sammen med de fire pokalmål. Det gør faktisk Holst til en delt topscorer for SIF i denne sæson, hvor Rajko Lekic jo har scoret 12 i SAS Ligaen og to i pokalen.

Flinta redder på stregen
Målet fik FCN meget længere frem på banen, og gæsterne fik blandt andet to hjørnespark. Det sidste af disse blev rigtig farligt, men Dennis Flinta stod klar inde på stregen, hvorfra han headede bolden væk – uha.

SIF kom igen bedre med i den sprællevende kamp, og Peter Degn stod for næste afslutning med et meget, meget ufarligt langskud efter 18 minutter.

I stedet kom FCN igen fremad og fremtvang endnu et hjørnespark – som Rajko Lekic headede væk. Men gæsterne fortsatte presset og kom frem til lidt løse muligheder, som fremkaldte nedbidte negle på tilskuerpladserne – men ikke ekstra arbejde for måltavle-manden.

Fetai til 1-1
Dét kom så efter 25 minutter, hvor FCN stak af sted i et kontraløb. Bajram Fetai spillede Nicki Bille i dybden på en friløber, som Lasse Heinze dog reddede flot.

Desværre var Bille selv først over returen, som han spillede ind til Bajram Fetai igen – og han placerede sikkert bolden i nettet til 1-1.

FCN fastholdt det gode pres, og bare tre minutter efter målet blev Tobias Mikkelsen sendt af sted i dybden på endnu en friløber – men igen var Lasse Heinze stærk i 1 mod 1-situationen og sikrede sig bolden. Tæt på føring til gæsterne – og i denne fase skulle SIF prise sig lykkelige for at holde de 1-1.

Saag på banen
SIFs næste modsvar kom i det 34. minut, da Christopher Poulsen kom flot igennem i venstresiden og centrede på tværs til Rajko Lekic, som dog ikke kunne nå frem til bolden. Men angrebet fejlede nu ikke meget, og lige så vigtigt gav det tilsyneladende lidt ny momentum for de rød-hvide.

En småskadet Peter Degn måtte desværre udgå efter 35 minutters spil, hvilket gav plads til Kaimar Saag på højrekanten.

Saag kom hurtigt ind i kampen og udviste god energi i løb og nærkampe, men det var Christopher Poulsen, der fremtvang den næste fine mulighed, da han blev fældet fire-fem meter uden for feltet og fik et frispark efter 40 minutter.

Rajko Lekic sparkede – men lige på Jesper Hansen.

Første halvlegs sidste minutter passerede uden de helt store begivenheder, og vi skulle således helt hen til det 45. minut, før vi igen fik en chance.

Den tilfaldt Jesper Bech, som sparkede prompte på Dennis Flintas forrygende indlæg efter et uimodståeligt højrekantsraid i halvlegens overtid – men Bech måtte se Jesper Hansen redde trods det gode spark. Og dermed endte første halvleg med 1-1.

Lydfattigt og tamt
Anden halvlegs første afslutning tilfaldt SIF, da Kaimar Saag udnyttede den gode plads i gæsternes venstreside til at trække fremad og prøve lykken med venstrebenet – men Jesper Hansen reddede igen sikkert.

Ellers skete der ikke meget på det lydfattige Silkeborg Stadion, hvor SIF forsøgte mest – men uden særlig pondus mod et velkontrolleret FCN-hold.

Så nej – det var godt nok ikke verdens mest forrygende fodboldkamp, der blev serveret denne søndag eftermiddag.

Heldig advarsel
SIF skruede dog intensiteten og trykket op med omkring en halv time igen, hvor både Christopher Poulsen og Jesper Bech stod for gode, chanceskabende raids langs venstreflanken, men der manglede lige det sidste.

FCN spillede mest på kontramulighederne, og på en sådan var Jim Larsen tæt på at komme på mellemhånd, da han nedlagde Bajram Fetai – og vel var heldig med at slippe med en advarsel fra dommer Michael Svendsen, der ikke havde sin bedste dag. Akkompagneret af den ligeledes sløjt vinkende linjedommer Darko Haramija, der var lige flittig nok med sine offside-kendelser.

FCN foran
Efter 67 minutters spil kom FC Nordsjælland i front.

Alt, alt for nemt spillede gæsterne sig igennem i højresiden, og via Henrik Kildentofts skrå aflevering bagud stod Nicki Bille helt blank i feltet, hvor han puttede bolden i nettet til 2-1 – ganske ubesværet.

FCN fortsatte angrebene mod et nu decideret ringe SIF-forsvar, der sejlede rundt i passivitet mod de fodrappe gæster, der kort efter scoringen var tæt på at kombinere sig igennem endnu engang.

… og så blev det 1-3
Henrik "Tømrer" Pedersen kom på banen i stedet for Christian Holst i det 77. minut.

Men det var FC Nordsjælland, der på ny skabte en chance – og igen udnyttede den.

En bold blev ganske simpelt flikket videre til den gamle SIFer Bajram Fetai, der vendte rundt og trykkede af med en venstrebensflugter – og bolden sejlede over Lasse Heinze og ind i målet til 3-1.

SIF var tæt på at reducere kort efter ved et klumpspil i FCN-feltet – men ikke lige så tæt, som Bajram Fetai kom på et hattrick i det 81. minut, da han med endnu en flugter hamrede sit skud på stolpen.

Fire på stribe
Også Thomas Hansen kom på banen i slutfasen, da han erstattede Thomas Bælum – hvilket afstedkom en offensiv rokade hos SIF, der sendte Jim Larsen helt frem.

Netop Jim Larsen stod for oplægget til den næste chance, da han lagde bolden til rette for Frank Hansen, som flugtede – men Jesper Hansen dykkede ned ved stolpen og reddede flot.

Meget tættere på kom et skuffende, træt og desillusioneret SIF-hold ikke – og dermed blev det fjerde nederlag på stribe en trist realitet.

Og nederlaget blev i sidste minut endda endnu større, for Patrice Bernier ligefrem spadserede sig igennem hele SIF-forsvaret, før han udplacerede Lasse Heinze – pinlige 1-4 blev konsekvensen.

Næste opgave for SIFerne er førstkommende lørdag – den 24. april – hvor OB tager imod i Odense.

• 1-0 Christian Holst (10)
  • 1-1 Bajram Fetai (25)
  • 1-2 Nicki Bille (68)
  • 1-3 Bajram Fetai (78)
  • 1-4 Patrice Bernier (89)