26. september 2019

Stüker: Vi har været i dialog med 45 spillere

Stüker: Vi har været i dialog med 45 spillere

Sportschef Jesper Stüker havde et travlt transfervindue, der ikke forløb helt som håbet. Det redegjorde han for onsdag aften til debatmødet på Midtjyllands Avis.

SIF er blevet kritiseret for ikke at hente nok rutine i sommerens transfervindue, og på den baggrund fortalte sportschef Jesper Stüker lidt om aktiviteterne hen over sommeren og i de fire måneder, der er gået siden oprykningen blev en realitet med sejren over Nykøbing FC i sidste spillerunde af NordicBet Ligaen i maj.

– Vi har været i dialog med 45 spillere, som i vores optik ville have været oplagte forstærkninger, vi har afgivet seks transferbud på spillere, de to af dem ville have været i top tre over de største transfers til klubben i historien, men blev afvist. Vi blev enige med klubben i tre tilfælde, men kunne ikke honorere spillerens krav, forklarede Jesper Stüker og fortsatte:

– Vi var enige med en klub og en spiller i forhold til en lejeaftale, men det faldt til jorden på grund af en uoverensstemmelse mellem spiller og klub, og vi var i de sidste dage i vinduet tæt på to lejeaftaler i andre danske klubber, men begge faldt til jorden på grund af at forhold i de andre klubber ikke faldt ud til vores fordel, sagde Stüker.

Otte spillere ind, fem ud
Facit blev, at SIF hentede i alt 8 spillere, mens 5 spillere gik den anden vej. Allerede i vinter lavede Stüker aftaler med Emil Holten og Mads Kaalund fra Nykøbing FC, og derudover har SIF lejet Filip Lesniak fra AaB og Mathias Hebo Rasmussen fra Vejle, og der er skrevet kontrakt med Nicolaj Vallys, Milan Massop og Rafael Romo ud over målmand Magnus Dalsgaard fra egne rækker. Ud gik Casper Sloth, Peter Friis Jensen, Mikkel Vendelbo, Stephan Petersen og Thomas Nørgaard (nu målmandstræner).

Ny situation efter Skov-salg
Transfervinduet blev også specielt, idet der undervejs med salgene af Robert Skov fra FC København til Hoffenheim og Kasper Dolberg fra Ajax til Nice faldt transferbeløb af til SIF.

– I Den første periode arbejdede vi ud fra et klart budget med en disponibel ramme for lønkroner. Dertil var der mulighed for at gøre noget, hvis der opstod en ekstraordinær mulighed. Kent Nielsen og jeg arbejdede allerede tidligt på foråret med en skyggeliste, hvor målet var at rekruttere to-tre spillere til forstærkning af holdet. Flere af disse spillere ville afvente, om SIF kom i Superligaen. Og flere at disse spillere fandt andre klubber, inden det blev afklaret. I den første periode skrev vi kontrakt med Nicolaj Vallys, Filip Lesniak og Milan Massop. Set i bakspejlet kunne vi have landet to, måske tre spillere, hvis vi havde haft de muligheder, som åbnede sig efter Robert Skov blev solgt til Hoffenheim. Men det glippede, forklarede Jesper Stüker.

Efter Robert Skovs salg opstod der en ny situation, hvor SIF kunne være mere offensive. Men meget var allerede kørt.

–  Langt de fleste af de spillere, der kunne være interessante for os, og som var transferfri 1. juli, var ikke længere på markedet. De havde skrevet kontrakt med andre. Det blev samtidig en hæmsko for os, at vi fik en dårlig start. Da Skov blev solgt, havde vi spillet fire kampe og havde nul point. Det gjorde os mindre attraktive for de spillere, som ikke har ønske om, at skulle spille i næstbedste række. Lejeaftaler blev derfor mere realistiske. Vi fik Mathias Hebo og Rafael Romo ind i denne periode, men kiksede flere andre, hvor vi lænede os kraftigt ud økonomisk, forklarede Jesper Stüker videre.

Læs også: 140 fans og avislæsere hørte på SIF-ledelsen.

Se video: SIF-møde gav stof til eftertanke.

Midtjyllands Avis har udgivet en podcast med første halvdel af “SIF Talks.” Hør den her.

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på reddit

Relaterede Nyheder

Næste Kamp

Europa League kvalifikation

Torsdag d. 25.07. kl. 19.00
Scroll til toppen