26. september 2019

140 fans og avislæsere hørte på SIF-ledelsen

140 fans og avislæsere hørte på SIF-ledelsen

Redaktionslokalet på 1. sal hos Midtjyllands Avis var proppet til sidste plads, da SIF’s chefer stillede op til debat onsdag aften.

“Hvis du kunne ønske dig hvad-som-helst for at styrke moralen og gejsten hos dine spillere, hvad skulle du så ønske dig?”

Sådan lød et af spørgsmålene onsdag aften på Midtjyllands Avis, da de tre centrale SIF-ledere, adm. direktør Kent Madsen, cheftræner Kent Nielsen og sportschef Jesper Stüker, stillede op til debat om situationen i byens fodboldklub lige nu.

Svaret på en af deltagernes spørgsmål, Benny Eriksen, kom kvikt fra cheftræner Kent Nielsen:

– Den er nem. En sejr på lørdag over FC København, lød det fra SIF-træneren.

Spørgsmålet og svaret karakteriserede tonen i det godt to timer lange møde under titlen “SIF Talks.” på Midtjyllands Avis onsdag aften.

Der var lagt op til at fansene kunne stille alle de kritiske spørgsmål, og der kom da også spørgsmål undervejs hentet fra et fundament af frustrationer oven på 10 kampe uden sejr og blot 3 point i sæsonen hidtil, men det overordnede indtryk af de omkring 140 fremmødte var konstruktiv interesse og vilje til dialog.

Kritik var der dog. Christian Ditlev spurgte til baggrunden for vekslingen i truppen mellem Mikkel Vendelbo, der ikke fik forlænget efter oprykningen, med Filip Lesniak, der kom til fra AaB. Både Jesper Stüker og Kent Nielsen gav en nuanceret forklaring, hvorefter ordstyrer og chefredaktør Hans Krabbe spurgte om Ditlev var tilfreds med svarene.

– Næh, men det var som forventet, kom det fra den inkarnerede SIF-fan.

Førende elevatorklub
Aftenen var delt i to halvlege, hvor den første halvdel var helliget indlæg fra Kent Madsen, Jesper Stüker og Kent Nielsen. Kent Madsen indledte med en historisk redegørelse om SIF som elevator-klub i de sidste 10 år, hvor den gennemsnitlige placering har været omkring nr. 11.

– Det er den record, der gør at vi sammen med Vejle, Viborg og lidt AGF er Danmarks førende elevatorhold – gode nok til at rykke op, men ikke helt gode nok til at hænge på de bedste.  I særdeleshed ikke i øjeblikket, hvor ingen kan være tilfredse med den aktuelle status, sagde Kent Madsen og henviste derpå til en historie fra Tipsbladet, der illustrerer SIF’s økonomisk udfordring i forhold til at blive stabil superligaklub.

– SIF bruger 17-18 mio. kr. p.t. på spillerlønninger. Hvis man kigger på de klubber, der endte fra nummer 5 til 8 i sidste sæson, og dem der p.t. ligger på de pladser, så er de gennemsnitlige lønomkostninger i niveauet 35 mio. kroner – altså cirka det dobbelte af SIF. Det vil sige, at skal vi bringe klubben op i midten af Superligaen, så skal det årlige budget forøges med 15-20 mio. kr., sagde Kent Madsen.

Det kan der være god fornuft i, slog Kent Madsen fast. Pengene skal bare findes et sted, og det er da også baggrunden for, at SIF i øjeblikket screener markedet for ny kapital og evt. ejerkreds til fodboldklubben.

– Som det fremgår skal der mange penge til, vel ikke under 100 mio. kr., hvis man skal kunne tage det sats, der skal til. Om det lykkes at finde nogen, der vil overtage staffetten, er uvist, og der er ikke noget nyt, at berette om det, sagde Kent Madsen.

Uprøvet trup
Kent Nielsen fortalte om hans oplevelse af den første tid i Silkeborg IF og slog samtidig fast, at han lige fra starten af har været bevidst om opgaven og den store udfordring, det vil være at holde SIF i 3F Superligaen.

– Vi vidste alle, da vi mødtes til forberedelserne af den nye sæson, at vi står med en uprøvet trup. Det er svært at forudsige, hvem der slår til, så vi sagde okay, vi kaster dem ud på åbent vand. Nogle lærer hurtigt, andre skal bruge lidt længere tid, men har potentiale. Så den helt store udfordring er, at alle skal stå på tæer for at være med. Når man så laver en fejl, så er der ikke nogen til at reparere den, fordi alle er maksimalt udfordret. Og det har vi været gennem lang tid, forklarede Kent Nielsen.

– Vi står med mange unge mennesker, hvor det handler om at vise dem en vej. Det er vores opgave at hjælpe dem til at vise den bedste udgave af sig selv, når vi på lørdag møder FC København. Dér er vores fokus. Jeg spurgte spillerne om nogle af dem havde lyst til at tage med til dette arrangement. De sagde nej tak. Der er en meget hård tone på især de sociale medier i øjeblikket, og jeg forstår godt spillerne. De er også kun mennesker med kærester, koner og børn, sagde Kent Nielsen videre.

Se video: SIF-møde gav stof til eftertanke.

Læs også: Stüker: Vi har været i dialog med 45 spillere.

Midtjyllands Avis har udgivet en podcast fra hele første del af onsdagens møde. Hør den her.

Anden del af Midtjyllands Avis’ podcast fra SIF Talks kan høres her.

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på reddit

Relaterede Nyheder

Næste Kamp

3F Superliga

Søndag d. 21.07. kl. 14.00
Scroll til toppen