Tobias Salquist

Tobias Salquist

Nummer 20
Fødselsdato 18. maj 1995
Alder 26
Højde 190
Vægt 85
Hold Silkeborg IF
Position Forsvar
Fødested Dansk
Tidligere klubber UMF Fjölnir, Waasland-Beveren, Lillestrøm SK, Hobro IK.
Kampe Mål
74 3

Midt i januar 2021 vendte Tobias Salquist hjem til SIF på en tre-årig kontrakt. Forsvarsspilleren fik en stor del af sin fodboldopdragelse i SIF og på Silkeborg Fodbold College, idet han kom til klubben fra Ikast allerede som 16-årig.

Han afsluttede sin HHX-uddannelse på Silkeborg Handelsskole i sommeren 2014 og tog derefter skridtet ind i førsteholdstruppen, hvor han fik debut i kampen ude mod FC Nordsjælland den 25. april 2015.

I debutkampen i 2015 på Farum Park afløste Salquist en skadet Thorbjørn Holst i 1. halvleg. Her viste han sig opgaven værdig og blev i resten af sæsonen noteret for yderligere fire kampe.

I slutningen af februar 2016 blev Tobias Salquist udlejet til den islandske klub UMF Fjölnir for resten af året, og efter et succesrigt ophold i den islandske liga kom han modnet tilbage til SIF og indgik i igen i førsteholdstruppen. I det første halve år blev det til fire indhop, mens han i første halvdel af 2017/18-sæsonen viste sit værd. I anfører Dennis Flintas skadesfravær gik han ind som makker til Simon Jakobsen i det centrale forsvar og voksede spillemæssigt nærmest fra kamp til kamp. I halvsæsonen blev han noteret for 12 superligakampe, de syv fra start. De blev suppleret med startplads i alle tre pokalkampe. I foråret ’18 fortsatte han med at være fast mand og var således med til både at spille pokalfinale mod Brøndby og rykke ned i playoff-kampene mod Esbjerg.

I sommeren ’18 drev eventyr-lysten ham videre i karrieren, først med et ophold i belgiske Waasland-Beveren, hvor han dog aldrig opnåede den store succes, hvorfor han drog videre til norske Lillestrøm SK, hvor han blev en profil. Efter en sensationel nedrykning og en svær start for klubben på næstbedste niveau rykkede han retur til Danmark i sommeren 20 og spillede en halv sæson i Hobro IK inden skiftet til SIF.

Næste Kamp

3F Superliga

Søndag d. 26. september kl. 20.00
Scroll til toppen

Menu