Alexander Busch

Alexander Busch

Nummer 40
Fødselsdato 25. juli 2003
Alder 18
Højde
Vægt
Hold Silkeborg IF, Silkeborg IF U17, Silkeborg IF U19
Position Forsvar
Fødested
Tidligere klubber Ingen

Navn: Alexander Busch

Hold: U17 Elite

Årgang: 2003

Moderklub: Silkeborg IF

Det var til sit første fodboldinterview nogensinde, at Alexander Busch sammen med holdkammeraten Lasse Bredahl trådte ind i klubhuset i mandags før holdets træning tre kvarter senere. Ikke så sært, at man så er lidt nervøs og gerne vil være to til at støtte hinanden her første gang.

Men de klarede det med bravur begge to, og Alexander var klar fra start, da første spørgsmål faldt: “Du har altid spillet i SIF, har du ikke? Er der forskel på U12 og så U13 her efter ferien, hvor der er kommet mange nye til?”

-Jeg har faktisk også spillet i Resenbro. Jeg spillede der indtil U9, og jeg bor der stadig med mine forældre og går i skole der. Men fra U9 flyttede jeg så til SIF. Og jo, der er forskel fra U12 – nu er medspillerne pludselig meget bedre, det er mere seriøst og man skal hele tiden koncentrere sig, fordi niveauet er højere.

Der sker pludselig meget mere omkring fodbolden for Alexander, og før Silkeborgs pokalkamp mod AGF den 22. september, skal han f.eks. have taget billede med de fem andre Eliteholdsanførere. Selvom det hele er blevet lidt mere seriøst, så er der dog alligevel tid til masser af hygge før og efter træning og kamp og i fritiden – det skal der være for en 12-årig knægt, når man som SIF vil fokusere på hele menneskets udvikling og ikke kun de fodboldmæssige færdigheder.

Fedt at blive udvalgt
Alligevel er det tydeligt at fodbolden fylder meget hos både Alexander og Lasse. Inden den endelige udtagelse til SIFs U13 Elitehold, var de igennem flere talenttræninger med 40-50 spillere til at starte med, inden de to sammen med 14 andre blev udvalgt til U13-truppen. Og det var med nervøsitet på, at træningerne foregik:

-Man var helt sikkert lidt nervøs i starten, og det var en kæmpe lettelse da man kom på holdet, fortæller Alexander.

Begge drenge beder mig om ikke at bruge ordet “sejt” – det er åbenbart ikke længere “sejt” at spille for Eliteholdet, og valget falder i stedet på ordet fedt.

-Det er fedt, at være udvalgt til holdet fra at være ca. 42 talenter til nu kun 16. Og så satser vi jo alle sammen på at komme på Talent Team (som kombinerer 7.-9. klasse på Sølystskolen med fodbold, red.) efter sommerferien. Det er da fedt at kunne sige, at man er en del af det, fortæller Alexander, inden han afslutter med at fortælle om den store drøm:

– Det er at spille for Arsenal og Danmark. Jeg er faktisk 1/8 tysker, så jeg kan også spille for dem, tror jeg nok, men jeg vil helst spille for Danmark.

Næste Kamp

3F Superliga

Søndag d. 3. oktober kl. 14.00
Scroll til toppen

Menu