17. marts 2019

Smal sejr holder SIF i toppen

SIF balancerede på kanten i afslutningen af søndagens kamp mod FC Fredericia. Men det lykkedes at hive en smal sejr på 2-1 hjem, hvilket fastholder  De Rødes position i toppen af NordicBet Ligaen.

SIF holder fast i grebet om toppen i NordicBet Ligaen. Det er resultatet efter en smal og hårdt tilkæmpet sejr på 2-1 over FC Fredericia på JYSK park søndag eftermiddag. Ronnie Schwartz bragte SIF foran i 1. halvleg, og efter Fredericia-udligning i slutningen af kampen slog Magnus Mattsson til minuttet efter og gjorde det til 2-1. Da Viborg vandt på en sen scoring mod Fremad Amager er det fortsat de to jyske klubber, der ligger side om side på første- og andenpladsen.

Michael Hansen havde lavet en markant ændring i sin startopstilling i forhold til 0-0 kampen i Næstved ugen inden. Simon Jakobsen var blevet bænket, og Mikkel Vendelbo indtog i stedet hans plads i det centrale forsvar sammen med Frederik Alves. Det gav plads til en særdeles offensiv styrke foran fire-back kæden med Mattsson i motorrummet sammen med Valance Nambishi og foran dem Stephan Petersen, der var ny i startopstillingen efter sine tre mål i reservekampen mod Vendsyssel tidligere på ugen, Marc Rochester, Jeppe Okkels og Ronnie Schwartz.

Aggressiv indledning af gæsterne
Det var dog Fredericia, der kom mest aggressivt afsted og allerede efter mindre end et minuts spil havde en farlig chance med skud af Michael Baidoo, som Oscar Hedvall parerede i fin stil.

SIF fik efterhånden bedre styr på tingene, selvom om FC Fredericia pressede højt og også tvang SIF-forsvaret til at begå lidt for mange fejl. Første egentlige forsøg på Fredericia-målet havde Stephan Petersen, der i det 7. minut sparkede mod Alexander Nybo. Gæsternes keeper klarede dog forsøget relativt let. Få minutter senere var Ronnie Schwartz nærgående på et indlæg fra Svenn Crone, men hans inderside-afslutning strøg forbi mål.

Mønster-angreb bag SIF-føring
SIF kom foran i det 17. minut på et mønsterangreb. Mattsson vendte på midten og Jeppe Okkels modtog bolden på kanten og spurtede mod baglinien, hvor han sendte en flad bold ind til Stephan Petersen midt for mål. Den rutinerede kantspiller kunne have sparket selv, men så Ronnie Schwartz i en mere fordelagtig scorings-position og spillede ham. SIF-topscoreren kunne som den letteste ting i verden sætte indersiden på og bringe SIF i front. Helt fortjent var det ikke, for Fredericia havde været både aggressive og farlige i indledningen. Men hva’ – det lod de godt 2.600 tilskuere på JYSK park sig ikke genere af.

Herefter kontrollerede SIF det meste, dog uden at komme frem til store chancer. Den største tilfaldt faktisk Fredericia et minut før pausen. Uro i SIF-forsvaret gav Dennis Høegh en skudchance. Han vendte rundt i feltet, men gik for dybt i bolden, så den strøg over Oscar Hedvalls mål.

Fredericia indledte også 2. halvleg med at være farlig. I en gæste-domineret indledning på sidste halvdel af kampen havde Sebastian Buch en stor scorings-mulighed fire minutter henne. Hans skud i en position i feltet midt for mål strejfede dog en SIF-forsvarer og gik forbi mål.

Tæt på for SIF
SIF bød også ind i det 55. minut på et godt gennembrud af Anders Hagelskjær i venstre side. En mellemting mellem et indlæg og et skudforsøg sneg sig dog lige udenom fjerneste stolpe, samtidig med at Ronnie Schwartz forgæves kastede sig gennem feltet for at nå at få en fod på. Få minutter senere forfulgte Stephan Petersen en dyb bold, men blev skubbet omkuld af Mads Eriksen i feltet. Mens Den Røde Tribune appellerede for straffespark vinkede dommer Henrik Overgaard dog afværgende. Minuttet efter var det Fredericia’s tur til at bede om straffespark, da Christian Sørensen gik omkuld i nærkamp med Mikkel Vendelbo, men igen viftede Overgaard protesterne af.

En time henne foretog Michael Hansen en dobbelt udskiftning. Okkels og Rochester forlod banen og blev erstattet af Sebastian Jørgensen og Andreas Heimer. Det ændrede dog ikke på et helhedsindtryk af en jævnbyrdig kamp med et overskueligt antal chancer. Man skulle hen i det 70. minut for at finde  en SIF-chance til blokken: Magnus Mattsson sparkede bolden over mål fra kanten af feltet. 10 minutter senere sendte Anders Hagelskjær et hårdt indlæg fra baglinien ind foran mål, hvor Nicolaj Ritter lige akkurat fik afværget til hjørnespark for FC Fredericia.

I stedet slog FC Fredericia til i den anden ende. Christian Sørensen sparkede fladt mod mål udenfor feltet i det 83. minut. Bolden ramte Frederik Alves på benet og snød Oscar Hedvall, så den kunne stryge mål til udligning.

Mål og stolpeskud
Og så var der gang i løjerne. Minuttet efter brød Magnus Mattsson igennem i den anden ende og knaldede bolden ind til 2-1 føring. Resolut modsvar af hjemmeholdet – og gæsterne var tæt på at give samme resolutte reaktion med et forsøg af Anders Holvad på indersiden af stolpen minuttet efter.

I seks minutters overtid var Fredericia flere gange tæt på 2-2 mod et nærmest desperat kæmpende SIF-forsvar, men hjemmeholdet red stormen af og sikrede sig tre vigtige point.

SIF spiller allerede igen på onsdag. Udekampen mod Lyngby er blevet rykket frem pga landsholds-pause, og der er kampstart på Lyngby Stadion kl. 19.00. Kampen vises direkte på TV3 Sport.

NordicBet Liga, 22. runde, søndag 17. marts kl. 13.45 på JYSK park:
Silkeborg IF – FC Fredericia 2-1 (1-0)
Mål: 1-0 Ronnie Schwartz (17.), 1-1 Christian Sørensen (83.), 2-1 Magnus Mattsson (84.)
Advarsler: Svenn Crone, Mikkel Vendelbo, SIF.
Tilskuere: 2.601
Silkeborg IF (4-2-3-1): Oscar Hedvall – Svenn Crone, Mikkel Vendelbo, Frederik Alves Ibsen, Anders Hagelskjær – Valance Nambishi, Magnus Mattsson – Stephan Petersen (83.: Simon Jakobsen), Marc Rochester (60.: Andreas Heimer Hansen), Jeppe Okkels (60.: Sebastian Jørgensen)- Ronnie Schwartz.
Cheftræner: Michael Hansen
FC Fredericia (4-4-2): Alexander Nybo – Jacob Buus, Erik Nissen, Mads Eriksen (79.: Mathias Johansen), Nicolaj Ritter – Christian Sørensen, Michael Baidoo (68.: Niels Letort), Christian Ege, Anders Holvad – Dennis Høegh, Sebastian Buch (64.: Agon Mucolli).
Cheftræner: Jonas Dal Andersen