1. juni 2023

Silkeborg IF indgår samarbejde med SIF Q

Silkeborg IF vil de kommende tre år støtte SIF Q økonomisk, og samtidig vil SIF undersøge muligheden for, hvordan man bedst muligt kan udvikle pige- og kvindefodbold i byen.

Silkeborg IF er glad for at kunne meddele, at klubben indgår et treårigt samarbejde med SIF Q.

Helt konkret kommer Silkeborg IF til at støtte SIF Q med 300.000 kr. årligt i den treårige aftaleperiode.

Derudover vil SIF stille ’know how’ til rådighed for bl.a. at finde ud af, hvordan man bedst understøtter udviklingen af pige- og kvindefodbold i området.

– Landet over spiller rigtig mange piger og kvinder fodbold på højt niveau, og i SIF har vi forudsætningerne for at finde ud af, hvor bred opbakning man kan finde til et eventuelt eliteprojekt på pige- og kvindesiden i Silkeborg, da vi har været en kommerciel aktør i fodboldverden i 40 år, siger adm. direktør i SIF Kent Madsen og fortsætter.

– Jeg vil gerne understrege, at Silkeborg IF for nuværende ikke har planer om at tage SIF Q ind som ind som en selvstændig aktivitet i selskabet. Det er ikke sådan, at vi i dag melder en færdig plan ud, for den findes ikke på nuværende tidspunkt.

– Ud over den økonomiske støtte, så ønsker vi at undersøge muligheden for at skabe et bæredygtigt fundament for den fortsatte udvikling af et stærkt pige- og kvindefodboldmiljø i Silkeborg. Den model kigger vi så på nu, og det hænger i høj grad også sammen med, hvilke faciliteter Silkeborg Kommune vil tilvejebringe pige- og kvindefodbolden, siger Kent Madsen og konkluderer.

– Vi ser samarbejdet som en håndsrækning til pige- og kvindefodbolden i Silkeborg, som vi gerne vil støtte, og i de kommende tre år kan vi så grundigt undersøge mulighederne for, hvilket omfang pige- og kvindefodbolden har for at blomstre i og omkring Silkeborg, siger Kent Madsen.

I SIF Q er der naturligvis også stor glæde over det nye samarbejde.

– Vi er meget glade for, at det kan lade sig gøre, og det er godt for fodbolden og byen at vise, at pigefodbolden bliver taget seriøst i Silkeborg. Der sker enormt meget med pige- og kvindefodbold i tiden, og det er nu, vi skal følge med, hvis vi skal holde fast i toppen af dansk pigefodbold og have kvinderne med. Vi er ikke i tvivl om, at samarbejdet er vejen frem i moderne fodbold, siger Karen Kristiansen, der er formand for SIF Q.

– Aftalen betyder rigtigt meget for os. Selvfølgelig er den økonomiske støtte vigtig for os, men vi er faktisk mindst lige så glade for, at vi også kommer til at kunne trække på erfaringer og viden fra dygtige folk. Vi ser frem til samarbejdet. Vi tror på, at vi sammen kan skabe de bedst mulige forudsætninger for pige- og kvindefodbolden i Silkeborg, siger Karen Kristiansen.

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på reddit

Relaterede Nyheder

Scroll til toppen