21. maj 2014

Sikker SIF-sejr i forårshede

SIF tog endnu et skridt mod sæsonens store mål, da det onsdag aften blev 4-0 sejr over Fredericia på en hed forårsaften på Mascot Park.

Det var endnu et skridt i den rigtige retning for SIF, da det onsdag aften blev en sikker sejr på 4-0 over Fredericia i NordicBetligaens 29. spillerunde. SIF havde på en hed forårsaften i Søhøjlandet overtaget i både spil og chancer, selv om man skulle helt hen i det sidste minut af 1. halvleg, før SIF-føringen var en realitet. På yderligere to mål i de første fem minutter af 2. halvleg blev kampen afgjort, og så var det flødeskum på lagkagen, at indskiftede Christian Holst gjorde det til 4-0 i overtiden.

Cheftræner Jesper Sørensen havde valgt kun at foretage en enkelt ændring i sin startopstilling i forhold til 3-3 kampen mod Hvidovre fem dage tidligere. Christian Sørensen gik ind i startelleveren, hvor han erstattede Christian Holst.

Fra start satte SIF sig på kampen, og allerede efter halvandet minut havde Morten Beck et godt skudforsøg, hvor bolden dog gik lige over Fredericias mål. Han var igen på færde blot to minutter senere med et hovedstød på godt oplæg og forarbejde af Nicolaj Ritter. Her måtte han dog se sit forsøg pareret af gæsternes målmand, Jakob Køhler.

Efter ni minutters spil burde Morten Beck have bragt SIF foran. Et godt opbygget angreb bragte bolden ind på fødderne af SIF-angriberen på kanten af det lille felt, men i skudøjeblikket blev han tacklet af Fredericias målmand, så bolden strøg lige over.

I de følgende minutter kom Fredericia bedre med og spillede sig også frem til enkelte chancer, men det var stadig SIF, der var farligst, når de røde kvikt kombinerede sig frem ad banen. En meget aktiv Nicolaj Ritter lå konstant og pressede på i venstre side, og han havde også et skudforsøg i det 19. minut, hvor han dog ikke fik ordentligt træf på bolden.

Spil og chancer – og Illum-mål
Herefter faldt intensiteten i kampen, og man skulle frem til det 33. minut før SIF igen kom tæt på, da Emil Scheel forsøgte sig med et skud fra spids vinkel, der dog gik lige forbi fjerneste opstander via målmand Jakob Køhlers handske. På det efterfølgende hjørnespark fik Flinta kæmpet sig frem til bolden, men hårdt presset headede han over.

I det 38. minut slap Emil Scheel fri efter et godt gennemført SIF-angreb, men måtte se sit skud pareret, og efterhånden tegnede der sig et billede af en kamp, hvor SIF havde klar overvægt i både spil og chancer, men ikke formåede at omsætte overtaget i en føring.

Og bedst som man sad og ventede på pausefløjtet kombinerede SIF sig atter igennem op midt gennem banen. Jeppe Illum endte i fri position, og den formstærke SIFer svigtede ikke, men sendte bolden under Fredericia-keeper Jakob Køhler. Det var i det 44. minut, og dermed var der lagt op til fin pausestemning i SIFs omklædningsrum.

Mål, stolpeskud og SIF-dominans
Den gode stemning forplantede sig åbenlyst til SIF-spillerne i de første minutter af 2. halvleg. I hvert fald fik hjemmeholdet hurtigt tilkæmpet sig et hjørnespark, og på det sendte Jesper Mikkelsen bolden ind i panden på Dennis Flinta, og så førte SIF med 2-0. Tre minutter senere blev det 3-0, da Morten Beck med sit 18. sæsonmål sparkede bolden fladt i nettet. Det lignede en afgørelse. Tre mål på seks spilleminutter var klar SIF-klasse.

Det kunne være blevet 4-0 få minutter senere, da Nicolaj Ritter brød igennem i venstre side og centrerede fladt til Morten Beck. Kun et fodparade af Fredericias målmand forhindrede endnu en scoring, og da Daniel A. Pedersen fyrede et skud af i spilsekvensen efter var det stolpen, der reddede for gæsterne. Sammenbruddet truede for alvor Fredericia.

Fredericia fik dog hanket op i sig selv, og indskiftede Morten Friis kunne have reduceret efter knapt en times spil, men måtte se sit skud stryge lige forbi SIF-keeper Kasper Jensens stolpe. Samme Friis var få minutter senere kun en klasse-parade af Kasper Jensen fra at reducere SIFs føring på 3-0.

Midtvejs i halvlegen kom Thorbjørn Holst på banen i stedet for Emil Scheel, og han gjorde sig straks positivt bemærket med et skud lige forbi Fredericia-målet.

I de sidste 10 minutter fik Ari Mohr Jónsson forårs-debut, da han erstattede Nicolaj Ritter, og han var med til at køre kampen og sejren hjem på cruise-control. Tilhængerne fik også en at gå hjem på, da Christian Holst kanonerede bolden i nettet i overtiden til 4-0. En aldeles sikker sejr  var hjemme. Næste opgave for SIF er mandagens udekamp i Hjørring, hvor FC Vendsyssel venter.

Næste hjemmekamp er opgøret mod Vejle, der spilles Kristi Himmelfartsdag, den 29. juni, kl. 17.15.

NordicBetLigaen, 29. spillerunde, onsdag den 21. maj 2014 kl. 18.30 på Mascot Park:
Silkeborg IF-FC Fredericia 4-0 (1-0)
Mål: 1-0 Jeppe Illum (44.), 2-0 Dennis Flinta (47.), 3-0 Morten Beck (50.), 4-0 Christian Holst (90+).
Advarsler: Jesper Mikkelsen, SIF, Steven Somers, Fredericia.
Tilskuere: 2.842
Silkeborg IF (3-4-3): Kasper Jensen – Jens Martin Gammelby, Dennis Flinta, Jesper Mikkelsen – Frank Hansen, Daniel A. Pedersen, Emil Scheel (67.: Thorbjørn Holst Rasmussen), Nicolaj Ritter (84.: Ari Mohr Jónsson) – Christian Sørensen (73.: Christian Holst), Morten Beck, Jeppe Illum.
FC Fredericia (4-4-2): Jakob Køhler Hansen – Nikolaj Hagelskjær, Jacob Thychosen (75.: Christopher Geertsen), Mathias Høgsholt, Steven Somers – Martin Mikkelsen (64.: Jakob Eriksen) , Mikael Rynell, Christian Ege Nielsen, Ayinde Lawal – Marco Hansen(46.: Morten Friis), Jesper Christiansen.

• 1-0 Jeppe Illum (44.)
  • 2-0 Dennis Flinta (47.)
  • 3-0 Morten Beck (50.)
  • 4-0 Christian Holst (90+).